به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه جشنواره شهید باهنر، در آستانه فرارسیدن روز بزرگداشت مقام معلم، امروز، چهارشنبه دهم اردیبهشت ماه، با حضور علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش برگزار شد.
کاظمی در این مراسم، گفت: خیلی خوشحالم و خدا را شاکرم که در آستانه هفته بزرگداشت مقام معلم و پاسداشت مقام علم و علمآموزی، در مجلسی حضور پیدا کردم که به یاد یک معلم فرهیخته، الگو، نمونه و دولتمرد تشکیل شد. در این مجلس، یاد و نام همه معلمان شهید، شهدای معلم و دانشآموز، به ویژه شهیدان رجایی، باهنر و شهید مطهری را گرامی میداریم؛ شهدایی که حق بزرگی بر نظام تعلیم و تربیت دارند.
وی صمیمانه روز معلم را به همه معلمان افتخارآفرین سرزمین جمهوری اسلامی ایران در جایجای میهن عزیزمان تبریک گفت و اظهار کرد: در این ایام، حادثه ناگواری نیز برای هموطنان ما در بندرعباس اتفاق افتاد. جا دارد به نمایندگی از جامعه معلمان، این مصیبت بزرگ را به جامعه اندوهناک و دردمند مردم بندرعباس تسلیت عرض کنم و برای عزیزانی که به رحمت خدا رفتند، از درگاه ایزد منان علو درجات را مسئلت دارم.
وزیر آموزش و پرورش از بنیاد فرهنگی و آموزشی شهید باهنر و مجموعه رفاه برای برگزاری اولین جایزه ملی شهید باهنر تشکر کرد و گفت: نقش شهید باهنر در تعلیم و تربیت، به ویژه در جهتدهی به کتب درسی، بیبدیل و بینظیر بود. شهید باهنر در کنار شخصیتهای بزرگی مثل شهید بهشتی، توانستند در فضای تعلیم و تربیت دوران ستمشاهی تأثیرگذار باشند و با تجربه ارزشمند خود در حوزه کتابهای درسی، نگاه دینی و باورهای اسلامی را به نسل آن زمان منتقل کنند. هرچند فرصت پرداختن به همه ابعاد اثرگذاری و دستاوردهای این حرکت ارزشمند در آن دوران نیست، اما نکته قابل توجه امروز، تمرکز عزیزان بر تکریم مقام معلم از زوایای مختلف است.
کاظمی اظهار کرد: این جلسه و طراحی جایزه ملی معلم، ابتکاری بینظیر، خلاقانه و ارزشمند است که هم پیوند معناداری با شخصیت شهید باهنر دارد و هم با یکی از ارکان تعلیم و تربیت یعنی کتاب مرتبط است. کتاب، مهمترین، ماندگارترین و اثرگذارترین ابزار انتقال علم، دانش و پیامهای اخلاقی و تربیتی به نسل جوان و نوجوان ماست. هیچچیز جای کتاب را نمیگیرد. در تعمیق باورها، ارزشها و انتقال دانش، کتاب نقش محوری دارد. دستاوردهای معلمان و چهرههای پرافتخار معلمی در تألیف کتابهای درسی، یکی از جلوههای ارزشمند این حرفه است.
وی ادامه داد: معلمی جلوههای بسیار ارزشمند دیگری نیز دارد که جامعه ما باید در سطح ملی و بینالمللی به آن بپردازد. اخیراً یکی از مؤسسات مردمنهاد، جایزه بینالمللی معلم را برگزار کرد که اقدام بسیار ارزشمندی بود. اما افتخارات معلمی فقط به این موارد محدود نمیشود. عشق، ایثار، گذشت و فداکاری معلمان در تربیت نسل آینده کشور، در همه ابعاد قابل تقدیر است. متأسفانه در هفته بزرگداشت مقام معلم، فرصت پرداختن به همه این جلوهها را نداریم، اما همین اقدامات جای تقدیر و تشکر فراوان دارد.
کاظمی افزود: تبریک میگویم به معلمان و چهرههای پرافتخاری که امروز در این عرصه درخشیدند و به الگوهای ماندگار نظام تعلیم و تربیت تبدیل شدند. بخش مهمی از این الگوها، چهرههایی هستند که تمام عمر خود را صرف تعلیم و تربیت در ابعاد مختلف کردند. امروز، جامعه معلمان، دانشآموزان، اولیا و مربیان ما نیازمند معرفی الگوهای اثربخش و ماندگار در حوزههای مختلف تعلیم و تربیت هستند. خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه در حال شکلگیری است. اما نکتهای که لازم میدانم در هفته بزرگداشت مقام معلم اشاره کنم، تقدیر از ریاست جمهوری است که پس از ۴۵ سال، آرزوی دیرینه آموزش و پرورش و معلمان را محقق کردند و این نهاد را به عنوان مهمترین اولویت روی میز کار خود قرار دادند.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش، آسانترین، سریعترین و کمهزینهترین مسیر برای دستیابی به توسعه کشور است، گفت: تنها زمانی میتوانیم در این مسیر موفق شویم که نظام آموزش و پرورش، اولویت اول حاکمیت و دولت باشد. امروز ریاست جمهوری با تمرکز بر توسعه عدالت آموزشی در دو مسیر مهم گام برداشته است: محرومیتزدایی از فضای آموزشی و حل مشکلات زیرساختی مدارس و توسعه عدالت با رویکرد ارتقای کیفیت آموزشی در سراسر کشور.
وی افزود: این اقدامات دستاوردهای بسیار بزرگی داشته که مجال پرداختن به همه آنها نیست. امیدوارم جامعه ما بهدرستی قدردان زحمات بیشائبه معلمان در سراسر کشور باشد و قدر این نعمت بزرگ را بداند. هیچ نعمتی بالاتر از نعمت معلمی نیست.
کاظمی در پایان تصریح کرد: انشاءالله خداوند به ما توفیق دهد که خدمتگزاران خوبی برای جامعه معلمان باشیم، قدردان زحمات آنان بمانیم و این مسیر را با همدلی، خرد جمعی و تلاش مشترک، آنگونه که شایسته است، ادامه دهیم.
انتهای پیام