به گزارش ایکنا به نقل از vienna.at، کلودیا پلاکولم، وزیر ادغام و خانواده اتریش، در برنامه «ساعت مطبوعات» که از تلویزیون دولتی این کشور به طور مستقیم پخش شد به اسلام و نماد حجاب حمله کرد.
پلاکولم در سخنانی نگرانی خود را در مورد آنچه که او سوء تفاهم درباره تحمل مذهبی خواند ابراز کرد. وی با اشاره به چالشهای ناشی از اسلام در جامعه اتریش مدعی شد که ارزشهای اتریشی بر پایههای مسیحی و یهودی بنا شدهاند.
پلاکولم با نادیده گرفتن حکم دادگاه قانون اساسی که در سال ۲۰۲۰ قانون مشابهی را به دلیل هدف قرار دادن یک دین خاص لغو کرده بود گفت: از قانون جدید ممنوعیت حجاب برای دختران زیر ۱۴ سال حمایت میکند.
این وزیر گفت: دختران هشت ساله نباید پشت حجاب پنهان شوند. وی مدعی شد حجاب نمادی از سرکوب است. وی افزود: این مسئله مربوط به مذهب نیست، بلکه محافظت از کودکان است. این وزیر اتریشی همچنین مدعی شد اسلام عمدتاً باعث ایجاد مشکلاتی در همزیستی ادیان میشود.
این اظهارات در زمانی مطرح میشود که لفاظیهای تبعیضآمیز علیه مسلمانان در اروپا افزایش یافته و تلاشهایی برای اعمال محدودیت بر نمادهای مذهبی بهویژه حجاب، به بهانه ادغام و امنیت در جریان است.
ناظران بینالمللی نگرانند که این رویکرد منجر به حاشیهنشینی بیشتر و ایجاد فضایی خصمانه نسبت به مسلمانان، بهویژه زنان و دختران محجبه شود.
سازمانهای اسلامی و حقوق بشری نگرانی خود را در مورد بازگشت لفاظیهای انحصارگرایانه در سیاست اتریش ابراز کردهاند و نسبت به استفاده از مسئله حجاب به عنوان ابزاری انتخاباتی به قیمت از دست رفتن حقوق اساسی و آزادیهای مذهبی تضمینشده هشدار دادهاند.
در اتریش صدها هزار مسلمان زندگی میکنند که بخش جداییناپذیری از بافت اجتماعی این کشور را تشکیل میدهند. مسلمانان اتریش با چالشهای فزایندهای در رابطه با ادغام، تبعیض و نفرتپراکنی مواجه هستند که مستلزم تقویت گفتوگو و درک متقابل است، نه سرکوب به نام حمایت از کودکان یا امنیت جامعه.
در گزارش سال ۲۰۲۴ سازمان مبارزه با اسلامهراسی اروپا آمده است از ۱۰۳۷ مورد جرایم اسلامهراسی ثبت شده از سوی این نهاد، ۲۴ درصد مربوط به مردان و ۷۶ درصد مرتبط با زنان مسلمان بوده است. در این میان، ۴۰۲ مورد از جرایم نسبت به زنان محجبه انجام شده است.