کد خبر: 4281744
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۵

فراخوان جایزه بین‌المللی حنظله/ حنظله‌ها را متولد کنیم

دبیر اولین جایزه بین‌المللی حنظله با اشاره به اعلام فراخوان دریافت محصولات فرهنگی با محور مقاومت، از اختصاص هفت هزار یورو به برنده اول این جایزه خبر داد و از هنرمندان دعوت کرد برای تولید حنظله‌های جدید تلاش کنند.

جایزه بین‌المللی حنظله اعلام فراخوان کرد؛ حنظه‌ها را متولد کنیمبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری اولین دوره جایزه بین‌المللی حنظله، امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه با حضور وحید ولی، دبیر جایزه بین‌المللی حنظله؛ صادق ذوفن، دبیر علمی جایزه و سهیل اسعد، میهمان ویژه مراسم برگزار شد.

در ابتدای این نشست وحید ولی، دبیر جایزه بین‌المللی حنظله بیان کرد: مسئله فلسطین در تاریخ کمتر از ۱۰۰ سال اخیر، فراز و فرود‌های زیادی داشته و اراده رژیم سلطه بر این بوده که به فراموشی سپرده شود اما طوفان‌الاقصی این مسئله را دوباره برجسته کرد و نشان داد که مسئله فلسطین فراموش شدنی نیست. شهید سنوار نشان داد که مقاومت صرفاً نظامی نیست، طوفان‌الاقصی، طوفان آزادی‌‌خواهان جهان است.

وی ادامه داد: فعالان حوزه‌های فرهنگی در ایران از ابتدای طوفان الاقصی مطرح می‌کردند که باید نقش و ارتباطی با این جریان داشته باشیم و جمعی از فعالان فرهنگی و تعلیم و تربیتی که مخاطب اصلی آنها کودکان و نوجوانان بودند نیز این دغدغه را داشتند و از خود می‌پرسیدند می‌توانیم چه نقش اختصاصی در این رویداد داشته باشیم؟ 

وی ادامه داد: برگزاری نشست‌‌ها و بررسی‌های صورت گرفته منجر به تولید جایزه بین‌المللی حنظله شد. حنظله صرفا کارتون نیست، نمادی از مبارزه فرهنگی است. زندگی فلسطینی‌ها و اینکه حتی زنده هستند نیز از جنس مبارزه است. در طول مقاومت ملت فلسطین شاعران، نویسندگان، کاریکاتوریست‌‌ها و ... چون مدل مبارزه فرهنگی و هنری داشتند، رژیم صهیونیستی نسبت به نوع فعالیت آنها بیشتر احساس خطر می‌کرده است. 

کمک کنیم حنظله‌های متعددی متولد شوند

دبیر جایزه بین‌المللی حنظله با اشاره به اینکه شخصیت حنظله توسط شهید ناجی العلی خلق و در تمام کشورهای دنیا به نمادی از مقاومت کودکان فلسطینی تبدیل شد، گفت: باید کمک کنیم حنظله‌های متعددی متولد شوند. در این جایزه، ما قالب را «جایزه» انتخاب کرد‌ه‌ایم تا محصولات فرهنگی تولید شود و از این طریق مبارزه را پیش ببریم.

وی ادامه داد: در این جایزه بر روی محصولات فرهنگی و فرهنگ مقاومت تکیه کرده‌ایم چون معتقدیم باید فرهنگ مقاومت در ذهن‌ها و محصولات تربیتی با مخاطب خاص کودک و نوجوان جریان داشته باشد. محصولات تربیتی امکانات زیادی برای ما فراهم می‌کند و سبک زندگی ساز است. مقاومت باید در زندگی جریان داشته باشد و محصول فرهنگی این جریان را فراهم می‌کند.

اعلام فراخوان دریافت آثار جایزه حنظله

ولی در بخش پایانی سخنان خود، گفت: در فاز اول جایزه حنظله تمرکز بر روی شناسایی محصولات است و در بازه ۹۰ روزه از امروز فراخوان دریافت آثار اعلام می‌شود و تا ۱۷ مرداد ماه آماده دریافت آثار هستیم. از ۱۷ مرداد تا ۱۷ شهریور نیز داوری آثار و اختتامیه در مهر ماه برگزار خواهدشد. در خصوص جایزه نیز تاکنون 32 هزار یورو به جایزه حنظله اختصاص داده شده و بعد از اعلام نتایج و برندگان دوره اول جایزه حنظله تلاش‌های ما برای بازارسازی و بازارپردازی محصولات آغاز می‌شود. برای تأمین مالی جایزه نیز با مجموعه‌های مختلف داخل حاکمیت و مجموعه‌‌های مردمی مذاکره و مبلغ در تعامل با آنها تهیه شد اما با انتشار خبر برگزاری جایزه امیدواریم مشارکت بیشتری در تأمین مالی جایزه جلب کنیم.

جایزه بین‌المللی حنظله اعلام فراخوان کرد؛ حنظه‌ها را متولد کنیم

در ادامه این نشست، سهل اسعد، به عنوان مهمان ویژه این برنامه به مسئله مقاومت و نگاه ویژه اسلام به این مقوله اشاره کرد و گفت: زمانی که آرژانتین بودم از مقاومت دور بودم اما وقتی در ۲۰ سالگی به لبنان رفتم با دیدن و درک مقاومت معنای عمیقی در زندگی من ایجاد و انقلاب روحی در من اتفاق افتاد. در طول تاریخ جنگ‌ها و قیام‌ها وجود داشت و ملت‌ها ظلم را نپذیرفته‌اند اما چرا ما اصرار داریم مقاومت را با روایت خودمان مطرح کنیم؟

شعار حنظله «لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون»

وی تشریح کرد: مقاومت فطری است و هیچ کس نمی‌خواهد مورد ظلم واقع شود. بحث ظلم از شروع تاریخ وجود داشت و موضع گیری‌های بشری در طول تاریخ نسبت به آن متعدد و متفاوت بوده است. شعار جایزه حنظله شعار قرآنی است. قرآن می‌فرماید: «لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون؛ نباید ظلم كنید و نباید بگذارید به شما ظلم بشود». (آیه 279 سوره بقره). 

اسعد ادامه داد: این شعار یک فرمول قرآنی و شروع فهم مقاومت است. اینکه ظلم نکنیم و اجازه ندهیم به ما ظلم شود خوب است اما شکل سومی نیز وجود دارد که در آن افراد از ظلم فرار می‌کنند و به جایی می‌روند که ظلم نباشد. دشمن می‌گوید ظالم و مظلوم نباشید بلکه بینابین باشد و به جایی بروید که راحت زندگی کنید اما حضرت علی(ع) خطاب به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) فرموده‌اند: «و کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً؛ پيوسته دشمن ظالم و ياور مظلوم باشيد». (نهج البلاغه ـ بخشی از نامه ۴۷). من می‌توانم ظالم و مظلوم نباشم اما چشمانم را در برابر ظلم به مظلوم ببندم اما دفاع از مظلوم و مقابله با ظالم نگاه اختصاصی اسلام و حتی شیعه است. در اسلام تا وقتی مظلومی در جهان است نمی‌توانید راحت بخوابید بلکه باید قیام و به مظلوم کنید.

وی با تأکید بر اینکه جهاد فقط کوشش و تلاش نیست، بلکه جهاد درگیری با دشمن و کوشش در راه مبارزه با دشمن است، گفت: این موضع مقاومت است که شما همیشه با ظالم درگیر هستید و این نقطه تمایز ما با بقیه است‌ و نگاه اختصاصی اهل بیت(ع) است.

اسعد با تأکید بر اینکه در ترویج محصولات حنظله مهم است که ببینیم چه نقاط مشترک و تمایزی با بقیه حامیان مقاومت در جهان داریم تا بتوانیم بقیه را جلب و جذب کنیم و گفت: بعد از پیروزی انقلاب هماهنگ شدن اداره حاکمیت و مردم محقق شد. دشمن تلاش کرده بین اراده مردم و حکومت‌ها در انقلاب‌ها و مقاومت‌ها فاصله بیندازد لذا در انقلاب‌ها بر روی مردم کار می‌کردند که اراده ملت‌ها از حکومت‌های انقلابی جدا شود. باید همیشه با جهاد زندگی کنیم. اتفاقی که در کشورهای جهان سوم افتاده این است که جهاد و مبارزه را از فرهنگشان جدا کرده‌اند و مقاومت در آنها اکنون به شعار تبدیل شده است.

وی با تأکید بر اینکه مقاومت زمانی به فرهنگ تبدیل می‌شود که مقبولیت اجتماعی پیدا کند، گفت: بسیاری از مسائلی که فرهنگی تلقی می‌شود، تحمیلی توسط رسانه‌هاست اما در ایران قابلیت تأسیس مقوله مقاومت را داریم چون مقاومت مقبولیت فرهنگی دارد.

اسعد در پایان سخنانش گفت: ویژگی‌های حنظله پرداختن به کودکان است؛ معمولاً برای همه چیز برنامه‌ریزی می‌کنیم به غیر از کودکان. رویکرد این جایزه تربیتی و تعلیمی و ابعاد آن بین‌‌المللی است و موضوع مقاومت که بسیار مهم است‌ را محور قرار داده اشت. 

صادق ذوفن، دبیر علمی جایزه حنظله نیز اعلام کرد: جایزه ویژه هفت هزار یورویی به اثر برتر اعطا می‌شود و بقیه۳۲ هزار یورو بین صاحبان سایر آثار تقسیم خواهدشد.

وی محورهای محتوایی جایزه بین‌المللی حنظله را «الگوهای مقاومت و فلسطین به عنوان نماد جامعه مقاومتی»، «ضرورت مقاومت و مبارزه با ظلم»، «همبستگی دیگر انسان‌ها در جبهه مقاومت»،‌ «مبارزه برای عدالت و تربیت حماسی» و «آیندۀ جهان و نقش مقاومت در آن» اعلام کرد و گفت: باید موضوعه آثار مقاومت باشد البته منظور از منقاومت صرفاً مقاومت فلسطین نیست بلکه فلسطین نماد یک ملت مقاوم است و آثار می‌تواند در همه محورهای مقاومت باشد.

ذوفن افزود: محور جایزه را تولید محصولات فرهنگی انتخاب کرده‌ایم چون در زندگی کودکان جاری است و آثار می‌تواند در قالب‌های مختلف نوشتاری و محتوایی از جمله کتاب کودک و نوجوان، بسته‌های یادگیری، پلتفرم‌ها و سامانه‌های آموزشی، محصولات صوتی ـ تصویری شامل انیمیشن، سریال و ...، محصولات بازی محور مثل بازی‌های رومیزی، کارتونی و محصولات سبک زندگی باشد که هنرمندان می‌توانند از همین امروز تولیدات خود را در سایت https://hanzala.net/fa/ بارگذاری کنند. 

انتهای پیام
captcha