کد خبر: 4282089
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۸

دیدار هیئت علمای بنگلادشی با رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی

دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی میزبان هیئتی از علمای اهل سنت کشور بنگلادش بود. این هیئت که به دعوت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به ایران سفر کرده‌اند، در جریان بازدید خود از دانشگاه، با محمدهادی فلاح‌زاده، رئیس دانشگاه، معاونان، مدیران گروه‌های علمی و اعضای هیأت علمی دیدار و گفت‌وگو کردند.

دیدار هیئت علمای بنگلادشی با رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه میزبان هیئتی از علمای اهل سنت کشور بنگلادش بود. این هیئت که به دعوت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به ایران سفر کرده‌اند، در جریان بازدید خود از دانشگاه، با محمدهادی فلاح‌زاده، رئیس دانشگاه، معاونان، مدیران گروه‌های علمی و اعضای هیأت علمی دیدار و گفت‌وگو کردند.
 
در این دیدار صمیمی که با حضور فرهیختگان بنگلادشی، مدیران گروه‌های فقه و حقوق حنفی، شافعی و ادیان و مذاهب و همچنین اقامه نماز وحدت همراه بود، فلاح‌زاده ضمن خیرمقدم به میهمانان، بر گسترش تعاملات علمی و فرهنگی میان دانشگاه‌های ایران و بنگلادش تأکید کرد.
 
رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی با اشاره به رسالت جهانی اسلام و نقش دانشگاه در تحقق این اهداف، گفت: چون نگاه ما تقریبی و امت‌محور است، باید عملکرد و رفتار ما نیز بر اساس منافع امت اسلامی تنظیم شود. مرزها را دیگران برای ما ترسیم کرده‌اند و اگر مرزهای عقیدتی را برداریم، مرزهای جغرافیایی نیز مانعی برای وحدت ما نخواهند بود.
 
وی افزود: خطاب قرآن متوجه همه انسان‌هاست و رهبران دینی نیز نجات انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن رنگ، نژاد یا مذهب دنبال کرده‌اند. اکنون باید در این برهه حساس، وحدت عملی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم تا از تکرار فجایع در دنیای اسلام جلوگیری شود.»
 
فلاح‌زاده همچنین با اشاره به اهداف تأسیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، خاطرنشان کرد: تقریب نظری و عملی بین مذاهب اسلامی از مهم‌ترین اهداف ماست و تدریس فقه مذاهب مختلف توسط اساتید همان مذهب در این دانشگاه صورت می‌گیرد. ما آمادگی همکاری علمی و تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه‌های بنگلادش، به صورت مجازی و حضوری را داریم.
 
در ادامه، جلیل پروین، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، با معرفی ظرفیت‌های علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه، به اهمیت ترویج فرهنگ تقریب و همزیستی مسالمت‌آمیز در میان مسلمانان اشاره کرد.
 
مولوی محمد اسحاق مدنی، عضو هیأت علمی دانشگاه، نیز با خیرمقدم به علمای بنگلادشی، نقش تعاملات علمی میان علمای مذاهب مختلف را در تحکیم وحدت اسلامی بسیار مهم دانست.
 
ویسی، مدیر گروه فقه و حقوق شافعی، نیز با تأکید بر همگرایی میان مسلمانان، بر لزوم تبیین دیدگاه‌های مشترک و تقویت همبستگی در برابر تهدیدات مشترک اشاره کرد.
 
در پایان این دیدار، علمای بنگلادشی با ابراز قدردانی از مهمان‌نوازی دانشگاه و مردم ایران، بر نقش دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی در ترویج فرهنگ تقریب و گفت‌وگوی بین‌مذهبی تأکید کردند.
 
این دیدار با اقامه نماز وحدت با حضور برادران اهل سنت و شیعه به پایان رسید.
انتهای پیام
captcha