کد خبر: 4283176
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۰
محمدحسین ساعی

سربازان محافظ انسانیت و اخلاق در جنگ ترکیبی جهانی باشیم

رئیس دانشگاه سوره با بیان اینکه امروز سرمایه‌گذاری نجومی از سوی دشمنان در حوزه هوش مصنوعی انجام می‌شود و این مسئله نشان می‌دهد که باید به خوبی و با دقت فراوان در حوزه هوش مصنوعی وارد شد تا در این رابطه از دیگر جوامع بشری عقب نمانیم، گفت: امروز در این جنگ ترکیبی جهانی باید خود را سربازانی بدانیم که می‌خواهیم از موجودیت انسانیت و اخلاق حفاظت کنیم.

محمدحسین ساعیبه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم افتتاحیه همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه امروز، ۲۸ اردیبهشت‌ماه در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.

محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره طی سخنانی در این همایش با بیان اینکه امروز در یک جنگ جهانی چندجانبه قرار داریم که محور اصلی آن نیز فناوری است، بیان کرد: بنابراین، شکست در این جنگ به معنای شکست فرهنگی و هویتی ما خواهد بود. امام علی(ع) می‌فرمایند که علم، قدرت و اقتدار است و هرکس آن را دریابد، پیروز می‌شود.

ساعی افزود: هوش مصنوعی زمانی که با بخش‌ها و علوم مختلف ترکیب می‌شود، اهمیت دوچندانی خواهد داشت. بشر در حوزه هوش مصنوعی وارد دورانی می‌شود که از پیش شناختی راجع بدان نداشته است و باید بسیار هوشمند عمل کند. امروز اطلاعات روشنی وجود ندارد که رسانه‌های اجتماعی چگونه با کاربران خود تعامل می‌کنند و بنا بر برخی اطلاعات موجود، ابزار‌هایی که از سوی رسانه‌ها برای حفظ مخاطبان به کار می‌رود، چالش‌برانگیز هستند.

رئیس دانشگاه سوره تصریح کرد: شخصی‌سازی پیام‌ها که در تعامل شبکه‌های اجتماعی با بشر رخ می‌دهد، موضوع بسیار مهم و چالش‌برانگیزی است که باید بدان پرداخته شود. باید بدانیم که درک حقوقی و فلسفه که امروز از انسان وجود دارد با توجه به شرایط جدید جهانی طی چند سال آینده وجود نخواهد داشت و در این زمینه نیازمند بازسازی اندیشه‌ای دقیق در این حوزه هستیم.

ساعی بیان کرد: در حوزه هوش مصنوعی باید به درک روشنی از این مقوله دست پیدا کنیم تا بتوانیم نسبت به سیاستگذاری دقیق در این زمینه اقدام کنیم؛ لذا به جنس جدیدی از ارتباطات انسان با ماشین رسیده‌ایم که ظرفیت اندیشه‌ای دقیق برای شناخت آن وجود ندارد. بنابراین، چنانچه به خوبی در این زمینه برنامه‌ریزی نکنیم، با چالش‌های فراوانی مواجه خواهیم شد.

رئیس دانشگاه سوره تصریح کرد: نحوه رابطه انسان با ماشین، انسان را در حباب‌های اطلاعاتی محدود می‌کند و این همان فضایی است که فقط به دنبال لذت‌جویی انسان بوده و تمامی ابعاد زندگی او را احاطه می‌کند. این مسئله چنانچه پیگیری و کنترل نشود، موجب نوعی انفعال و نیهیلیسم در جوامع مختلف بشری خواهد شد.

وی بیان کرد: امروز سرمایه‌گذاری نجومی از سوی دشمنان در حوزه هوش مصنوعی انجام می‌شود و این مسئله نشان می‌دهد که باید به خوبی و با دقت فراوان در حوزه هوش مصنوعی وارد شد تا در این رابطه از دیگر جوامع بشری عقب نمانیم و بتوانیم با آنها رقابت کنیم. امروز در این جنگ ترکیبی جهانی همگی باید خود را سربازانی بدانیم که می‌خواهیم از موجودیت انسانیت و اخلاق حفاظت کنیم.

یادآور می‌شود، در بخش‌های مختلف این مراسم و با حضور مسئولان و برپا‌کنندگان همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه از برترین‌های این همایش در بخش‌های مختلف مقالات و نشست‌های تخصصی تجلیل و قدردانی شد.

انتهای پیام
captcha