کد خبر: ۴۲۸۴۴۸۴
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۶
به بهانه درگذشت استاد

تلاوتی که «سید سعید» را سلطان القراء مصر کرد + فیلم

سید سعید به دلیل اجرای بی‌نظیرش از سوره مبارکه یوسف(ع) که بسیاری آن را بهترین تلاوت ضبطی از او می‌دانند، «سلطان القراء»(پادشاه قاریان مصر) لقب گرفت تا جایی که در اواسط دهه ۱۹۹۰ نوار کاست او به فروش گسترده‌ای دست یافت و صوت تلاوتش از تمام خانه‌ها، مغازه‌ها و حتی حمل و نقل عمومی در سطح شهر به گوش می‌رسید.

به گزارش ایکنا به نقل از ۲۴.ae، شیخ سید سعید، قاری ممتاز مصری در ۷ مارس ۱۹۴۳ م به دنیا آمد و در محیطی کاملاً قرآنی رشد کرد. وی حفظ کل قرآن کریم را پیش از رسیدن به سن هفت سالگی زیر نظر شیخ عبده المحمودی عثمان در مکتبخانه قرآنی روستای محل زندگی‌اش به پایان رساند.

گرچه آغاز فعالیت قرآنی او در روستای دقهلیه بی‌سر و صدا بود، اما بعدها نامش در استان دمیاط، به‌ویژه در منطقه کفر سلیمان، شهرت یافت که غالباً درباره آن می‌گفت: «این روستای دمیاط بود که لقب «شیخ» را به نام من اضافه کرد و من قبل از اینکه هموطنانم مرا بشناسند، در آنجا معروف شدم».


بیشتر بخوانید:


بعدها شیخ سید سعید به جمع قاریان بزرگ مصر پیوست و در اجرای برنامه‌های قرآنی در مجالس، محافل و مساجد با آن‌ها مشارکت کرد. وی در کنار اساتید برجسته‌ تلاوت مانند شیخ محمد صدیق المنشاوی، مصطفی اسماعیل، عبدالفتاح الشعشاعی، محمود علی البنا، ابوالعینین شعیشع و دیگر قاریان مشهور و پرآوازه مصر به تلاوت پرداخت.

تلاوتی که «سید سعید» را سلطان القراء مصر کرد

او به دلیل اجرای بی‌نظیرش، به‌ویژه تلاوت اثرگذار و تکان‌دهنده از سوره مبارکه یوسف(ع) که بسیاری آن را بهترین تلاوت ضبطی از او می‌دانند، به حق به لقب «سلطان القراء»(پادشاه قاریان مصر) نامیده شد. در اواسط دهه ۱۹۹۰ صوت او بازار مصر را فرا گرفت و در آن زمان نوار کاست او به فروش گسترده‌ای دست یافت، تا جایی که صوت تلاوت او از تمام خانه‌ها، مغازه‌ها و حتی حمل و نقل عمومی در سطح شهر به گوش می‌رسید.

بسیاری بر این باورند که این ضبط سوره یوسف(ع) نقطه عطف واقعی در زندگی شیخ بوده است و همین موفقیت بزرگ او را به شهرت رساند و لقب شایسته «سلطان قاریان» را برای وی به ارمغان آورد؛ عنوانی که او تا به امروز در بین قاریان مصری با خود به همراه داشت.

حرفه او تنها به مصر محدود نشد، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان از جمله امارات، لبنان، عراق، ایران، سوئیس، آفریقای جنوبی و جمهوری آذربایجان نیز به اجرای برنامه قرآنی اقدام کرد. وی مورد تجلیل رؤسای جمهور و سران کشورهای اسلامی از جمله رؤسای جمهور پاکستان، لبنان و ایران (در حاشیه چهاردهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم (آذر ماه ۱۳۷۶) در حرم مطهر رضوی که قاریان بنام مصری از جمله ابوالعینین شعیشع، راغب مصطفی غلوش و سید سعید، داوران این دوره از مسابقات بودند) هم قرار گرفت.

شیخ سید سعید علاوه بر مهارت قرائت حرفه‌ای قرآن، به عنوان رئیس اتحادیه قاریان قرآن در استان دقهلیه و سپس دمیاط فعالیت کرد. او تأثیر تربیتی آشکاری داشت، زیرا تعدادی از قاریان نسل جدید مصر از جمله شیخ سعید الخراشی، عصام الامیر و السعید حماده زیر نظر او آموزش دیده، فارغ‌التحصیل شدند و سبک او را دنبال کردند.

 شیخ سید سعید پس از یک دوره مبارزه با بیماری روز گذشته، ۳ خرداد در سن ۸۲ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد. 

در ادامه صوت تلاوت استاد سید سعید را که آیات ۱۹ تا ۳۱ از سوره مبارکه یوسف(ع) است می‌بینید:

 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration ۰:۰۰
Loaded: ۰%
0:00
Progress: ۰%
Stream Type LIVE
Remaining Time -۰:۰۰
 
۱x
انتهای پیام
captcha