به گزارش ایکنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری کشور در اولین اجلاس توسعه گاسترونومی ایران و ترکیه که با حضور جمعی از فعالان بخش خصوصی و دولتی کشور و نیز ریاست گاسترونومی ترکیه در محل هتل پارسیان اوین برگزار شد، گفت: اگر گاسترونومی را به عنوان ترکیبی از فرهنگ و غذا تعریف کنیم، ترکیه نیز همانند ایران علاوه بر دارا بودن ظرفیتهای گردشگری متنوع، از غذاهای اصیل و تنیده در فرهنگ بومی این مردمان نیز برخوردار است.
معاون گردشگری کشور افزود: چقدر خوب است که این تجربیات به اشتراک گذاشته شود و ما بتوانیم گنجینههای بیبدیلی که در کشور وجود دارد و میتواند باعث رونق بخشیدن به همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود را با چنین رویدادهایی تقویت کنیم.
وی تصریح کرد: هوش مصنوعی این روزها بسیاری از مشاغل را به حاشیه رانده و مشاغل جدیدی را وارد بازار کرده است، اما یکی از مشاغلی که پایدار، استوار و محکم بر سر جای خودش در عصر نوین نیز باقی مانده و روز به روز نیز تکامل پیدا میکند، بحث گردشگری خوراک و گاسترونومی است.
محسنی بندپی بیان کرد: نه تنها شاهد از دست رفتن مشاغل در بخش گردشگری خوراک نیستیم بلکه شاهد رونق بخشیدن، نوآوری و گردشگری خلاقانه نیز هستیم.
معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه ایران و ترکیه سرزمین رویایی فرهنگ و خوراک محسوب میشوند، افزود: نظر به امضای تفاهم ۱۰ ساله میان سازمان متخصصین ایران و بخش گاسترونومی ترکیه و به جهت عملیاتی شدن این اقدام، دبیرخانه مشترک گاسترونومی ایران و ترکیه برای هماهنگی رویدادها، مطالعات و برنامهریزیهای مشترک تشکیل میشود.
وی با اشاره به اینکه پیوند میان آموزش، اجرا و فعالان این حوزه میتواند به تقویت این مهم یاری برساند، افزود: برگزاری دورههای آموزشی، جشنوارهها، تعریف مسیرهای گردشگری فراملی با محوریت شهرهای مرزی که دارای قرابت فرهنگی هستند، میتواند در تقویت همکاریهای گردشگری میان ایران و ترکیه موثر باشد.
محسنی بندپی همچنین از ریاست گاسترونومی ترکیه خواست دو کشور متقابلاً یکدیگر را در روند و فرآیند ثبت جهانی غذاهای بومی حمایت کنند.
همچنین در این دیدار بایرام اوزرک، ریاست فدراسیون آشپزان، سرآشپزان و گاسترونومی ترکیه نیز با اشاره به رقابتهای فرهنگی میان دو کشور، ایران را گنجینهای از طعمهای ماندگار خواند و نسبت به هرگونه همکاری در زمینه تشریک مساعی و تبادل تجربیات در زمینه گردشگری خوراک، اعلام آمادگی کرد.
سال ۱۴۰۴، سال گردشگری خوراک است
مصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی در رویداد اولین اجلاس توسعه گاسترونومی(غذاشناسی) ایران و ترکیه که با حضور انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری کشور و ریاست گاسترونومی ترکیه در هتل پارسیان اوین برگزار شد، گفت: پیشینه قوی غذای ایرانی، سرمایهای ارزشمند به شمار میآید، اما ما نتوانستهایم برای معرفی این ظرفیت به عنوان جاذبه گردشگری موثر عمل کنیم.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: امروزه بسیاری از کشورها توانستهاند از ظرفیت غذاهای بومی خود به عنوان محصولات گردشگری استفاده کنند و ما نیز باید در این مسیر با تمرکز و تلاش گسترده برای معرفی خوراک ایرانی تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه گردشگری خوراک، سفر مسافر، سفر مشتری، سفر محصول و سفر برند را رقم میزند، ادامه داد: ترکیه در سفر محصول و برند در حوزه خوراک بسیار موفق عمل کرده است و امروزه جایگاه بالایی در بخش گردشگری خوراک دارد. پیرو تلاش کشور ترکیه، امروز در اغلب منو رستورانهای جهان، غذاهای ترکی با عنوان و نام غذای ترکی، عرضه میشوند.
فاطمی تصریح کرد: قصه خوراک ایران و ترکیه، قصه تاریخ و تمدنی بسیار غنی است. قصه مراودات فرهنگی است که از دوران ابتدایی تاریخ، رقم خورده است. روایت خوراک ایران و ترکیه، قصه سفر مزههاست و این داستان برای گردشگران دنیا بسیار جذاب است.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی در پایان نسبت به همکاری و نقش سازمان متخصصان ایران به عنوان یک سازمان مردم نهاد نسبت به ایجاد ارتباط مشترک در بخش گردشگری خوراک میان دو کشور ایران و ترکیه، اظهار امیدواری کرد.
انتهای پیام