کد خبر: 4284960
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۷

ترنج با محور «توانمندسازی و رفاه نوجوانان و جوانان» رونمایی شد

مراسم رونمایی از طرح ترنج با محور توانمندسازی و رفاه نوجوانان وجوانان بازه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال، امروز ششم خردادماه با حضور مقامات عالی وزارت ورزش و جوانان و یونیسف و دیگر دستگاه‌های مرتبط برگزار شد.

ترنج با محور «توانمندسازی و رفاه نوجوانان و جوانان» رونمایی شدبه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم رونمایی از برنامه توانمندسازی، رفاه و کارآفرینی نوجوانان و جوانان با عنوان «ترنج» سه‌شنبه ۶ خردادماه در هتل فردوسی آغاز شد.

محمدحسن تقی‌زاده، مدیرکل دفتر امور بین‌الملل وزارت ورزش و جوانان طی سخنانی در این مراسم گفت: شعار ما در برنامه ترنج در وزارت ورزش و جوانان، انتقال از محیط آموزشی به محیط کار است. تمامی تلاش خودمان را به کار گرفتیم و یک گزارش مختصر از انجام این برنامه را به صورت پایلوت یا آزمایشی در یکی از استان‌های کشور، استان کرمانشاه، اجرا کردیم. پس از اطمینان از موفقیت و نتیجه‌بخش بودن طرح، آن را در استان‌های تهران، البرز و اصفهان نیز اجرا کردیم که خوشبختانه نتایج بسیار خوبی به دست آمد.

وی افزود: این برنامه بر توانمندسازی و آموزش نوجوانان و جوانان برای مقابله با آسیب‌های روانی-اجتماعی، آموزش مهارت‌های زندگی اجتماعی، تسهیل کارآفرینی اجتماعی و حمایت اجتماعی از نوجوانان و جوانان در معرض آسیب متمرکز است. مزایایی که در این برنامه مشاهده کردیم، بسیار چشمگیر بوده‌اند. برنامه‌ریزی با کمترین هزینه و بیشترین بازدهی در زمینه حمایت‌های روانی-اجتماعی و ایجاد اشتغال پایدار انجام شده است. تأکید می‌کنم که ایجاد اشتغال پایدار و کارآفرینی اجتماعی نتایج مطلوبی داشته است.

تقی‌زاده ادامه داد: با توجه به موفقیت‌های به‌دست‌آمده، تصمیم گرفته شد تا این برنامه را در سایر استان‌های کشور گسترش دهیم. در حال حاضر، برنامه در استان‌های کرمانشاه و اصفهان در حال اجراست و آموزش برخط برای نوجوانان و جوانان گروه هدف در شش استان دیگر کشور نیز در نظر گرفته شده است. تاکنون ۱۱۸۰ نفر از نوجوانان و جوانان جامعه هدف در این برنامه شرکت کرده‌اند و از خدمات آن بهره‌مند شده‌اند.

وی تصریح کرد: امیدواریم با گسترش این برنامه، گام‌های مؤثری در جهت اشتغال‌زایی جوانان و کاهش نرخ بیکاری در کشور برداریم. در پایان، از همکاران خود در این مجموعه تشکر می‌کنم. در طول این چند سال، شاهد بودم که تمامی آن‌ها از جان و دل مایه گذاشتند تا به اهداف بلند این برنامه دست یابیم. همچنین از معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، وزارت کشور، سازمان بهزیستی کل کشور، کمیته امداد امام خمینی(ره)، نیروی انتظامی، سازمان فنی و حرفه‌ای و سایر دستگاه‌هایی که در اجرای این طرح همکاری کردند، سپاسگزارم.

وی در ادامه بیان کرد: حمایت‌های ارزشمند صندوق کودکان سازمان ملل(یونیسف) در تهران و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز نقش بسیار مهمی در موفقیت این برنامه داشتند. انصافاً بار این برنامه بر دوش این نهادها بود و در یک مدل بسیار موفق و تکرارپذیر در جمهوری اسلامی ایران اجرا شد. هر زمان به جوانان کشورمان اعتماد کرده‌ایم، به نتیجه رسیده‌ایم.

وی تأکید کرد: با توجه به موفقیت‌آمیز بودن این طرح، که به عنوان یک طرح نوآورانه در منطقه شناخته شده و مورد تأیید سازمان‌های بین‌المللی قرار گرفته است، برنامه داریم تا آن را در کشورهای منطقه نیز با برند جمهوری اسلامی ایران ارائه دهیم. امیدوارم بتوانیم در حل معضلاتی که جامعه مدرن امروز با آن‌ها روبه‌روست، به ویژه بیکاری جوانان و به‌ویژه در حوزه نیت‌ها، گام‌های مؤثری برداریم.

مونیکا نیلسن، نماینده یونیسف در تهران در ادامه این مراسم گفت: این برنامه نتیجه همکاری قوی و راهبردی بین وزارت ورزش و جوانان یونیسف ایران و سمن‌های جوانان با مشارکت نوجوانان و جوانان است. ایران دارای جمعیتی پویا و جوان است با بیش از ۱۱ میلیون نوجوان تقریباً نیمی از جمعیت ایران زیر ۳۰ سال است. این جمعیت نمایانگر ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای نوآوری، رشد و تحول است؛ اما این ظرفیت به تنهایی کافی نیست و باید از طریق سیاست‌گذاری‌های فراگیر خدمات پاسخگو و فرصت‌های کلیدی جوانان را قادر کند، آینده خود و کشورشان را شکل دهند و فعالانه پرورش یابند و این دقیقا همان چیزی است که برنامه ترنج به دنبال دستیابی به آن است.

نیلسن ادامه داد: از سال ۲۰۲۱، یونیسف و وزارت ورزش و جوانان در همکاری مشترک، برنامه ترنج را به عنوان یک ابتکار برجسته توسعه و اجرا کرده‌اند. این برنامه با هدف تقویت ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان، تجهیز آن‌ها به آموزش‌های مهارتی، حمایت از کارآفرینی و تسهیل مسیرهای اشتغال از طریق کارآموزی و کارورزی طراحی شده است. ترنج بر این باور استوار است که با ارائه ابزارهای لازم برای موفقیت، جوانان می‌توانند به عوامل تغییر قدرتمند در جوامع خود و فراتر از آن تبدیل شوند.

وی ادامه داد: با توجه به تعهد وزارت ورزش و جوانان و سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان، برنامه ترنج تاکنون تأثیر ملموسی بر زندگی نوجوانان دختر و پسر داشته است. در پنج شهرستان کرمانشاه، اصفهان، قشم، سمنان و قم، بیش از ۱۱۸۰ جوان از فرصت‌های مهارت‌آموزی بهره‌مند شده‌اند و بسیاری از آن‌ها به اشتغال شایسته دست یافته‌اند. این‌ها فقط اعداد و ارقام نیستند؛ بلکه روایت‌هایی از امید و تاب‌آوری هستند.

وی با اشاره به گسترش فرصت‌ها از طریق مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد بیان کرد: وجود بیش از ۴۷۰۰ سازمان مردم‌نهاد جوانان در سراسر کشور، فرصت استثنایی برای توسعه این ابتکار فراهم می‌کند. این سازمان‌ها که به‌صورت عمیقی در بافت جوامع محلی ریشه دوانده‌اند، توانایی بی‌نظیری در دستیابی به جوانان در حاشیه و دور از دسترس دارند. زمانی که نهادهای دولتی، جامعه مدنی و بخش خصوصی هم‌صدا گرد هم می‌آیند، می‌توانیم سیستمی حمایتی و جامع ایجاد کنیم که به نیازهای متنوع نوجوانان و جوانان پاسخ گوید. یونیسف مفتخر است که از دولت جمهوری اسلامی ایران در ایجاد چنین سیستم‌های پویایی حمایت می‌کند، سیستم‌هایی که فراگیر هستند، انعطاف‌پذیرند و قابلیت تکامل همگام با نیازهای در حال تغییر جوانان را دارند.

وی تأکید کرد: یونیسف، متعهد به ترویج سیاست‌های فراگیر، گسترش دسترسی به آموزش باکیفیت و تضمین ارائه خدمات بهداشت روانی و اجتماعی برای نوجوانان و جوانان است. بر اهمیت تطبیق توسعه مهارت‌ها با نیازهای بازار کار برای پر کردن شکاف بین آموزش و اشتغال تأکید داریم.

وی یادآور شد: با نقش کلیدی وزارت ورزش و جوانان در هماهنگی‌های بین‌بخشی، می‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که تلاش‌های مشترک ما در گسترش برنامه ترنج، هماهنگ، مبتنی بر شواهد و مؤثر خواهد بود. برنامه ترنج از مدل‌های موفق جهانی مانند UPSHIFT الهام گرفته است، در حالی که بر بافت فرهنگی و منطقه‌ای تأکید می‌کند. این برنامه نشان می‌دهد که چگونه بهترین شیوه‌های بین‌المللی می‌توانند با واقعیت‌های محلی تطبیق یافته و با حفظ ارزش‌های فرهنگی، راه‌حل‌های پایدار و قابل گسترش ایجاد کنند. این برنامه نمونه‌ای موفق از همکاری بین‌سازمانی است و نشان می‌دهد که وقتی به جوانان گوش می‌دهیم، روی توانمندی‌های آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنیم و به توانایی آن‌ها برای شکل‌دهی به آینده‌ای بهتر اعتماد می‌کنیم، چه دستاوردهای چشمگیری قابل تحقق است.

نیلسن گفت: وقتی بر توانمندی‌های جوانان سرمایه‌گذاری می‌کنیم و به قابلیت آن‌ها برای ساختن آینده‌ای بهتر اعتماد می‌نماییم، چه دستاوردهای درخشانی در انتظار ما خواهد بود. مراسم امروز نه تنها تجلیلی از دستاوردهای برنامه تا به امروز است، بلکه فرصتی برای حفظ دستاوردهای کسب‌شده، گسترش دامنه و تأثیر برنامه و تداوم همکاری‌های مؤثر بین یونیسف، وزارت ورزش و جوانان، سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان و ... است.

وی در پایان تأکید کرد: با همکاری یکدیگر می‌توانیم تضمین کنیم که هر جوان ایرانی از فرصت‌های لازم برای رشد و شکوفایی برخوردار خواهد بود.

سولماز جوکار در ادامه این مراسم به معرفی برنامه توانمندسازی، رفاه و کارآفرینی(ترنج) پرداخت.

 
انتهای پیام
captcha