
به گزارش خبرنگار ایکنا، نخستین جلسه ستاد مرکزی هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی و بزرگداشت شهدای هفتم تیر صبح امروز دهم خرداد ماه در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در ابتدا، حجتالاسلام والمسلمین کمال خداداده، معاون امور مراسم و ستادهای شورای هماهنگی، ضمن حضور و اهتمام اعضا و نمایندگان دستگاهها به برنامههای فرهنگی، گفت: مردم باید دشمن را به وضوح بشناسند لذا بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی و بزرگداشت شهدای هفتم تیر با برنامههای نوآورانه فرهنگی و تبلیغی حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: امیدواریم با هماهنگی در سطح کشور بتوانیم ضریب فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی کشور را بیشتر کنیم.
اقدامات آمریکا با معیارهای غربی حقوق بشری هم محکوم است
سپس وحید جلالزاده، رئیس این ستاد و معاون کنسولی و امور مجلس، ایرانیان وزارت خارجه گفت: این هفته از ششم تیرماه، با ترور نافرجام مقام معظم رهبری آغاز میشود و تا دوازدهم تیرماه ادامه دارد که دربردارنده مناسبتهای مهمی همچون بمباران شیمیایی سردشت، سقوط هواپیمای ایرباس ایرانی، و شهادت آیتالله شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران ایشان است. امیدواریم بتوانیم وظیفه خود را در قبال این ایام بهخوبی انجام دهیم.
جلالزاده تصریح کرد: اقدامات ضد حقوق بشری ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران از همان روزهای نخست انقلاب آغاز شده است. اگر تقویم ۴۵ سال گذشته را مرور کنیم، خواهیم دید که در هر روز، هر هفته و هر سال، ردپای اقدامات تروریستی و ضد حقوق بشری آمریکا بسیار پررنگ و مشهود است. از جمله این اقدامات، جنگ تحمیلی بود؛ اگر حمایتهای آمریکا از رژیم صدام نبود، قطعاً این جنگ به وقوع نمیپیوست. درست مانند جنگ امروزی که رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه به راه انداخته، اگر تنها یکبار رئیسجمهور آمریکا تماس تلفنی نخستوزیر رژیم صهیونیستی را بیپاسخ بگذارد، یقیناً فردا جنگ پایان خواهد یافت اما متأسفانه امروز شاهد عکس این موضوع هستیم.
وی ادامه داد: حمایتهای نظامی، سیاسی و حقوقی آمریکا از رژیم صهیونیستی در جریان جنگ تحمیلی نیز به وضوح دیده میشد. آمریکا حاضر نشد حتی برای یک روز حمایتهای خود از رژیم بعثی صدام را متوقف کند. پس از آن، کودتاها، ترورها و حمایت از گروههای تروریستی نیابتی در منطقه، همه و همه نمونههایی از اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا هستند که ملت ایران آنها را به عینه دیده است.
وی تأکید کرد: گرچه ما هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی را در طول یک هفته گرامی میداریم اما نباید از اقدامات ۴۵ ساله آمریکاییها، که غالباً در حوزه ضد حقوق بشری بوده، غافل شویم. اگر تاریخ آمریکا را مرور کنیم، علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، کشورهای بسیاری شاهد اقدامات ضد حقوق بشری این کشور بودهاند. بهتازگی شبکه خبر مستندی را از بمبارانهای آمریکا در ویتنام پس از گذشت ۵۰ سال پخش کرده که یادآور بمبارانهای امروز در نوار غزه است. اقدامات آمریکا در ویتنام بهقدری هولناک و غیرانسانی بود که هر انسان آزادهای با مرور آنها نمیتواند فراموششان کند.
وی بیان کرد: اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا تنها به گذشته محدود نمیشود. آنچه در افغانستان و عراق روی داد، نتیجه مستقیم تجاوزهای آمریکا بود. هنوز کودکان معلولی در افغانستان و عراق زندگی میکنند که نتیجه مستقیم حملات آمریکا هستند. در حالی که ما حتی به حقوق بشر اسلامی هم نپرداختهایم و فقط با همان معیارهایی که غربیها و خود آمریکاییها تعریف کردهاند، این اقدامات را میسنجیم، باز هم رفتار آنها محکوم است.
رئیس ستاد مرکزی هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی گفت: یکی از پرروییهای مدرن این است که غربیها، بهویژه آمریکاییها، از استانداردهای دوگانه استفاده میکنند. خطکشی که برای سنجش دیگران به کار میبرند، برای خودشان استفاده نمیشود. به عنوان نمونه، اخراج دانشجویان حامی فلسطین از دانشگاههای آمریکا، و برخوردهای فیزیکی پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به جنایات رژیم صهیونیستی، نمونههایی عینی از نقض حقوق بشر در این کشور است.
وی اظهار کرد: در فرانسه، کشوری که خود را مهد آزادی میداند، یک بانوی ایرانی به دلیل حمایت از فلسطین و مقابله با ددمنشیهای رژیم صهیونیستی، نزدیک به ۱۰۰ روز است که در حبس بهسر میبرد. در حالی که اروپاییها برای زندانیانشان در ایران انواع امکانات از جمله ملاقاتهای کنسولی را فراهم میکنند.
جلالزاده ادامه داد: ماجرای آقای حکیمالهی، مبلغ دینی ایرانی در سوئد، نیز نمونه دیگری از این اقدامات ضد حقوق بشری است. کسی که با دولت سوئد همکاری داشت، فعالیتهای دینی انجام میداد و سعی میکرد با قوانین آن کشور هماهنگ باشد، امروز قربانی همان نظام حقوقی شده است. اینها ما را متهم به ضدیت با حقوق بشر میکنند، در حالی که خودشان بردهداری مدرن را در زندانهایشان اجرا میکنند.
وی افزود: بیشترین تعداد زندانها و زندانیان مربوط به آمریکاست، حتی چندین برابر برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان و انگلیس. اینها نشان میدهد که حقوق بشر تنها ابزاری در دستان سیاستمداران آمریکایی برای سرکوب کشورهای آزادیخواه است.
جلالزاده گفت: هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی، از ششم تا دوازدهم تیرماه، شامل برنامههای متنوعی خواهد بود. دستورالعملها به همه دستگاهها ابلاغ خواهد شد. آنچه از دستگاهها انتظار داریم، عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری است که فرمودند: «آمریکاییها به حقوق بشر اعتقادی ندارند و نامی از آن در سیاستهایشان نمیتوان یافت.»
وی بیان کرد: تحریم، یکی از ابزارهای ضد حقوق بشری است که برای فشار به ملتها، بهویژه در حوزه دارو و درمان، بهکار گرفته میشود. گزارش اخیر نماینده حقوق بشر سازمان ملل، که به ایران سفر کرده بود، بهروشنی نشان میدهد که تحریمهای آمریکا چه فاجعههایی برای بیماران، کودکان و سالمندان بهبار آورده است.
رئیس این ستاد افزود: رسانههای جهانی، بهویژه امپراتوری رسانهای غرب، اجازه نمیدهند صدای مظلومان به گوش جهانیان برسد اما امروز، دنیا بیش از هر زمان دیگری آگاه شده است. ارسال جنگافزارهای آمریکایی برای بمباران مردم فلسطین، حمایت از فرقههای تروریستی و پناه دادن به آنها در پایتختهای غربی، همگی نشانگر چهره واقعی مدعیان دروغین حقوق بشر است.
وی تأکید کرد: گروهکهایی که ۱۷ هزار ایرانی را به شهادت رساندهاند، امروز در غرب مورد حمایت قرار دارند. در حالی که سالها در لیست تروریستی همان کشورها بودند. این رفتارهای دوگانه، نشان میدهد که منافع سیاسی بر ارزشهای انسانی غلبه دارد.
وی گفت: امیدوارم نهادها، دستگاهها و تمام کسانی که دغدغه حقوق بشر اسلامی و انسانی دارند، در این هفته بتوانند در کنار شورای هماهنگی، جهاد تبیین مورد تأکید رهبر معظم انقلاب را به انجام رسانند. بهویژه باید با نسل جوان گفتوگو کنیم و تاریخ را برای آنها بازگو کنیم تا چهره واقعی آمریکا برایشان روشن شود.
جلالزاده اظهار کرد: همکاران بنده دستورالعملها و برنامههای پیشنهادی را آماده کردهاند که شامل تجربیات سالهای گذشته و برنامههای جدید میشود. از دستگاهها میخواهیم اگر برنامه جدیدی دارند، با ما در میان بگذارند. در همه استانها و شهرها، این مناسبت برگزار خواهد شد و نزدیک به هزار شهر در این ایام فعال خواهند بود. انشاءالله با تلاش جمعی، نهضتی برای معرفی چهره واقعی و ضد حقوق بشری آمریکا بهویژه علیه ملت بزرگ ایران به راه خواهیم انداخت.
برخورد تهاجمی و مطالبهگرانه با غرب در حوزه حقوق بشر
سپس علیرضا معاف، معاون پژوهش و برنامهریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ضمن اشاره به اینکه نکات خوبی از مصادیق مرتبط با این هفته بیان شد، گفت: آقای جلالزاده، بهواسطه سالها مسئولیت در ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس و نیز تجربه فعالیت در وزارت امور خارجه، اشراف بسیار خوبی بر موضوع دارند و به مصادیق مهمی درباره عنوان این هفته اشاره کردند.
وی افزود: این هفته برای نظام جمهوری اسلامی ایران، هفتهای بسیار مهم و راهبردی بهشمار میرود. متأسفانه ما در سالهای گذشته در برنامهریزیها رویکردی انفعالی داشتهایم؛ میایستادیم تا حملهای صورت گیرد یا پرسشی از سوی غرب مطرح شود، سپس پاسخ میدادیم.
معاف ادامه داد: در بسیاری از پروندههای میان ما و غرب، آنها پرسشگر هستند و از ما توقع پاسخ دارند؛ گویی مدل «مرکز–پیرامون» را، که در نظام جهانی متروپل تعریف کردهاند، به ما تحمیل کردهاند. با این مدل است که با بسیاری از حکومتهای مستقل و آزاد نیز برخورد میکنند اما هفته بازخوانی و افشای دروغ حقوق بشر آمریکایی، نقطه عطف و ابتکاری است که از موضع تهاجمی و مطالبهگرانه عمل میکنیم. در این هفته، ما پرسشگر هستیم و مطالبه میکنیم و آنها باید پاسخگو باشند. اینبار ما انقلت میگذاریم و تناقضات آنها را افشا میکنیم.
وی تأکید کرد: غرب با بیشرمی، بسیاری از مفاهیم مقدس را به خدمت گرفته و در راستای منافع سلطهطلبانه خود به کار بسته است. البته به تعبیر غربشناسان، ما با یک غرب واحد مواجه نیستیم؛ بلکه با ۱۳ نوع غرب مواجهیم: غرب فلسفی، تمدنی، سیاسی، فرهنگی، جغرافیایی، علمی و... اما در اینجا، مراد ما از غرب، همان غرب سیاسی است که در ابتدای انقلاب نیز در شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» مدنظر بود. این رویکرد هنوز هم بهعنوان یک کلانراهبرد در وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران جاری و ساری است.
معاف گفت: یکی از مفاهیمی که غرب سیاسی بهشدت آن را مورد سوءاستفاده قرار داده، مفهوم مقدس حقوق بشر است. وقتی به آثار متفکران بزرگ در حوزه آمریکاشناسی، مانند پروفسور روژه گارودی، حمید مولانا و شهریار زرشناس مراجعه میکنیم، میبینیم که در این آثار با جزئیات به همین دروغ بزرگ حقوق بشر آمریکایی پرداخته شده است. کتابهایی که توسط انتشارات امیرکبیر و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شدهاند، منابع خوبی برای فهم عمق این فریب هستند.
معاون پژوهشی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: در این منابع و مستندات میبینیم که چگونه این شعارها به ابزاری برای مشروعیتبخشی به تجاوزها، تحریمها، اشغالگریها و حمایت از تروریسم بدل شدهاند. مصادیق این فریب و دروغ نهفقط در ایران، بلکه در جنوب شرق آسیا، ژاپن، ویتنام، کامبوج، آفریقا، و حتی اروپا قابل مشاهدهاند. زمانی، خود فرانسویها نسبت به تهاجم فرهنگی آمریکاییها اعتراض داشتند و آن را تهدیدی برای هویت خود میدانستند.
معاف با اشاره به جنایات اخیر در غزه گفت: ما امروز با نمونهای زنده از دروغبودن ادعاهای غرب مواجه هستیم. ۶۰۰ روز فاجعهبار اخیر در نوار غزه، آزمایشگاهی برای افشای تمام این دروغها شده است. زمانی غرب از پلورالیسم و کثرتگرایی، اومانیسم و کرامت انسان، فمینیسم و حقوق زن و آزادی سخن میگفت اما امروز ببینید با انسانها، کودکان، زنان و مردم بیدفاع در فلسطین و لبنان چگونه برخورد میکند.
وی تأکید کرد: مدعیان اومانیسم و اگزیستانسیالیسم، امروز در برابر چشم جهانیان دست به کودککشی و جنایت میزنند. جنایاتی که در فرودگاه بغداد اتفاق افتاد و به ترور فرماندهان مقاومت انجامید، هنوز داغی تازه بر دل ماست. کشوری که هواپیمای مسافربری را هدف قرار میدهد و به عامل این جنایت جایزه میدهد، ادعای حقوق بشر دارد!
وی افزود: تحریمهای فلجکنندهای که علیه ملت ما و دیگر کشورها اعمال میکنند نیز در همین چارچوب باید تحلیل شود. در جایی فوکویاما از «پایان تاریخ» سخن گفت و مدعی شد که لیبرالیسم، نقطه اوج تمدن بشر است اما خود او در سالهای اخیر از این ادعا عقبنشینی کرده و نوشتههایش را پس گرفته است. غربیها زمانی از گفتوگوی تمدنها حرف میزدند اما امروز در عمل، فقط زبان جنگ و تحریم را میفهمند.
معاف اظهار کرد: همین رویکرد را در مواجهه با حزبالله لبنان و انصارالله یمن نیز شاهدیم. هرچند در برابر انصارالله شکست خوردهاند اما همچنان به بمباران مناطق مسکونی و کشتار زنان و کودکان ادامه میدهند. رهبر معظم انقلاب فرمودند که آنچه بر سر کودکان میآورند، جنایتی عظیم است و فراتر از تمام اقدامات نظامی.
وی تصریح کرد: ما باید از فرصت هفته افشای حقوق بشر آمریکایی برای افشاگری معرفتی، فکری، هویتی و نظری نسبت به دروغها و اکاذیبی که غرب طی قرون اخیر بیان کرده، استفاده کنیم. این هفته، صرفاً یک مناسبت تقویمی نیست؛ بلکه فرصتی برای جهاد تبیین است.
معاف در پایان سخنان خود گفت: شیوهنامه و برنامههای پیشنهادی این هفته به همه دستگاهها ارسال شده است. در این شیوهنامه، برخی محورهای محتوایی به مناسبتهای مهم تاریخی از ششم تا دوازدهم تیر، همچون ترور نافرجام رهبر معظم انقلاب، شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن، بمباران شیمیایی سردشت و ساقطکردن هواپیمای ایرباس، مورد تأکید قرار گرفته است. ما در معاونت پژوهش و برنامهریزی در خدمت همه اساتید، دستگاهها، سخنرانان و مبلغین هستیم تا محتواها را آماده و در اختیار آنها قرار دهیم.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن محمودی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران، در سخنانی کوتاه گفت: یادمان شهدای سرچشمه، به عنوان یک فضای معنوی و تاریخی، میتواند فرصتی مغتنم باشد؛ چرا که همکاران ما در آنجا از نزدیک حضور دارند و زمینههای خوبی برای بهرهبرداری فراهم است. در واقع، این فضا میتواند در جهت تبیین مفاهیم مورد نظر، بهویژه در هفته حقوق بشر آمریکایی، مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: البته نکته مهمی که لازم است به آن توجه کنیم، استفاده از ظرفیت سخنرانهایی است که در این حوزه تخصص دارند و میتوانند در دانشگاهها، مساجد، تریبونهای مختلف و حتی رسانهها بهکار گرفته شوند. این افراد با نگاه عمیق و اطلاعات دقیق، میتوانند تهدیدهای مطرح در این عرصه را تبیین کرده و روشنگری لازم را انجام دهند.
محمودی تأکید کرد: ما بهشدت نیازمند تشکیل بانک اطلاعاتی از سخنرانان متخصص در این حوزه هستیم. در حال حاضر، سخنرانان کشوری وجود دارند اما سخنرانانی که بهطور تخصصی و با این زاویه نگاه بتوانند سخن بگویند، باید شناسایی و معرفی شوند.
وی ادامه داد: بهنظر میرسد یکی از ضرورتهای جدی این ایام، معرفی این افراد به رسانههاست؛ تا دوستان رسانهای بتوانند برای تولید برنامهها، مصاحبهها و گفتوگوهای تخصصی از آنها بهره ببرند. قطعاً اگر این معرفیها بهموقع و با برنامهریزی باشد، فرصتهای خوبی برای تبیین مطالب در رسانهها ایجاد خواهد شد.
نبرد با آمریکا؛ نبرد قرآنی و جوهری
در پایان این نشست، جلالزاده در جمعبندی گفت: نبرد ما با آمریکا نبرد قرآنی و جوهری است و سازشی بین حق و باطل در طول تاریخ نبوده و نیست و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند این جنگ ارادههاست. بنیادگراتر از آمریکا در جهان نیست. هرجا توانسته پس از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی به ما ضربه زده است و نبرد ما با آمریکا تمامی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه شیوه نامهها و برنامههای پیشنهادی به دستگاهها در این هفته بررسی شود، گفت: درباره شعار و عنوان هفته نظرات از سوی دستگاهها داده شود تا در جلسه آینده بیان شود. همچنین حرکتها، اقدامات و برنامههای جدید و بدیع در بزرگداشت این هفته در نظر گرفته شود.
یادآور میشود، در ابتدای این نشست حکم وحید جلالزاده به عنوان رئیس ستاد مرکزی هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی و بزرگداشت شهدای هفتم تیر اعطا شد.
انتهای پیام