کد خبر: 4285877
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۸

دانشگاه وسترن کنتاکی صاحب نمازخانه دائمی شد

دانشگاه آمریکایی وسترن کنتاکی پس از سال‌ها انتظار، اولین نمازخانه دائمی را برای دانشجویان مسلمان افتتاح کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از شیعه ویوز، دانشگاه وسترن کنتاکی در اقدامی بی‌سابقه از زمان تأسیس خود، اولین نمازخانه دائمی را برای دانشجویان مسلمان خود افتتاح کرد و به مبارزه طولانی‌مدت دانشجویان مسلمان برای یافتن فضایی امن برای انجام مناسک مذهبی خود در دانشگاه پایان داد.

این مطالبه از زمان تأسیس انجمن دانشجویان مسلمان در دانشگاه در سال ۲۰۱۹ در حالت تعلیق بوده و جنجال بسیاری در پی داشته است که در نهایت منجر به مداخله شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی، بزرگ‌ترین سازمان مدافع حقوق مسلمانان در ایالات متحده آمریکا شد.

شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی در بیانیه‌ای بر لزوم پاسخگویی دانشگاه به این مطالبه مشروع تأکید کرده بود.

این نمازخانه جدید در طبقه سوم ساختمان کلی تامپسون واقع شده است و به پناهگاه معنوی روزانه ده‌ها دانشجویی تبدیل شده است که پیش از این مجبور بودند در فضاهای عمومی یا پشت قفسه‌های کتابخانه نماز بخوانند.

انجمن دانشجویان مسلمان پیش از این برای اقامه نماز جمعه و نشست‌ها به رزرو مکان‌های موقت و سالن‌های تنگ اقدام می‌کردند. اکنون، این انجمن علاوه بر مدیریت کامل نگهداری و نظافت، دارای یک اتاق کاملاً مجهز با قفسه‌های کتاب، تخته سفید و قفسه‌ای مخصوص قرآن و حجاب اسلامی است.

این ابتکار عمل که توسط گروه زیست‌شناسی دانشگاه پشتیبانی می‌شود، پس از انتشار یک گزارش داخلی مبنی بر نیاز فوری به یک فضای دائمی برای دانشجویان مسلمان انجام شد. این امر منجر به انتخاب رسمی این اتاق برای انجمن شد که مسئولیت مدیریت آن را بر عهده دارد.

در این گزارش آمده است که این اتاق فقط به مسلمانان محدود نمی‌شود، بلکه از همه کسانی که مایل به یادگیری درباره اسلام یا شرکت در فضای معنوی آن هستند، استقبال می‌کند و بدین ترتیب به عنوان فضایی برای تسامح و ارتباط فرهنگی در دانشگاه عمل می‌کند.

این انجمن، این اتاق را به عنوان «ضمانتی برای بقا»، به‌ویژه پس از تعلیق فعالیت‌هایش در طول همه‌گیری کووید-۱۹، توصیف می‌کند و آن را نقطه شروع جدیدی برای احیای نقش فرهنگی و مذهبی دانشجویان مسلمان در دانشگاه می‌داند.

در ایالت کنتاکی آمریکا، اسلام به عنوان یک دین شناخته شده و جامعه مسلمانان در حال رشد است. در شهر فرانکفورت، پایتخت کنتاکی، اولین مراسم رسمی «روز مسلمان» به تاریخ 22 ژانویه 2020 برگزار شد. به طور کلی، جمعیت مسلمانان در آمریکا بین 2 تا 3 میلیون نفر تخمین زده می‌شود، اگرچه برخی منابع تخمین‌های بالاتری مانند 3 تا 9 میلیون نفر را ارائه کرده‌اند. در کنتاکی، مسلمانان در حال شکل‌گیری جوامع محلی و مشارکت فعال در زندگی اجتماعی و فرهنگی هستند. 

انتهای پیام
captcha