کد خبر: 4286061
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۴
حجت‌الاسلام رستمی:

امام(ره) به ساده‌زیستی باور داشت

رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: امام خمینی(ره) از یک حسینیه بر یک کشور حکومت می‌کرد. او به ساده‌زیستی باور داشت و این حسینیه تظاهر نیست. امام خمینی(ره) در این حسینیه اعلام کرد که آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند کند و در همینجا حاکمان جهان و مسئولان داخلی و خارجی را بازخواست می‌کرد.

امام(ره) به ساده‌زیستی باور داشتبه گزارش خبرنگار ایکنا مراسم دانشجويی «روح‌الله» به مناسبت سی وششمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)، امروز دوشنبه، ۱۲ خرداد در حسینیه جماران برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این مراسم بیان کرد: امام خمینی(ره) از این حسینیه بر یک کشور حکومت می‌کرد. اما به ساده‌زیستی باور داشت و این حسینیه تظاهر نیست. امام خمینی(ره) در این حسینیه اعلام کرد که آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند کند و در همینجا حاکمان جهان و مسئولان داخلی و خارجی را بازخواست می‌کرد.

وی ادامه داد: امام(ره) در این نقطه کانونی ارتباط معنوی بسیاری با مردم ایران برقرار می‌کرد. ایران بعد از انقلاب مورد هجمه قرار گرفت و هشت سال جنگ به ما تحمیل شد، اما با تمام این سختی‌ها و مرارت‌ها مردم تاب آوردند و ذره‌ای بین امام(ره) و مردم فاصله‌ای نیفتاد، زیرا امام(ره) با مردم بود.

رستمی اظهار کرد: در روزگاری هستیم که رژیم کودک‌کش صهیونیستی در حال کشتار مردم مظلوم فلسطین است و آمریکا در پی تطهیر این چهره است. آمریکا می‌خواهد چهره رهبران اصیل این ملت مخدوش شود تا مردم فراموش کنند چه ارتباط تنگاتنگی با امام خمینی(ره) و رهبران خود داشتند. ما موظفیم تا امام(ره) را بشناسیم و بشناسانیم. امام(ره)، روح این ملت بود؛ ملتی که روح داشته باشد امکان به اسارت کشیده شدن و به بند کشیدن آنها وجود ندارد. جریان استکبار و سلطه نمی‌خواهد ما بدانیم که بر ما چه گذشته است و اکنون در چه موقعیتی هستیم.

امروز متوجه دور اندیشی امام(ره) می‌شویم

محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم بیان کرد: جوانانی که در سه دهه اخیر به دنیا آمدند امام خمینی(ره) را ندیدند، اما امام(ره) شخصیت تاریخی است و نیازمندیم تا از افرادی که حضور ایشان را درک کردند بیشتر بشنویم. امام(ره) منحصر به یک نسل و دوره نیست بلکه به همه دوره‌ها و نسل‌ها تعلق دارد.

امام(ره) به ساده‌زیستی باور داشت

وی ادامه داد: مردم ایران مردمی تمدن‌خواه و آزاده هستند و ایران هیچگاه به صورت مستقیم مستعمره نبوده است. آنچه در انقلاب اسلامی رخ داد مربوط به یک دوره تاریخی نیست بلکه تلاش مستمر مردم ایران برای خروج از نظام شاهنشاهی بود. مردم تمدن‌خواه ایران به این نتیجه رسیدند که حاکم شدن افراد صرفاً براساس انتساب نسل، شایسته مردم ایران نیست و همین موضوع پس از تلاش فراوان مردم طی چند نسل در سال ۱۳۵۷ به رهبری امام خمینی(ره) به نتیجه رسید.

طهرانچی افزود: انقلاب اسلامی خواسته یک نسل و دوره نبود بلکه تلاشی مستمر از دوره مشروطه تا انقلاب اسلامی بود و این تلاش نیازمند یک رهبر تحول آفرین بود. امام خمینی(ره) آمد و خواست مردم ایران را به ظهور و بروز رساند. امام خمینی از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ شبکه‌‌ای طراحی کرد که توانست همه مردم را به هم متصل کند.

وی اظهار کرد: برای رشد و نمو، دو عنصر پایدار سازی و کارآمد سازی لازم است و امام خمینی(ره) هنر پایدار سازی این انقلاب را داشت. در شروع بهمن ۱۳۵۷ می‌بینیم که تمام کار‌های لازم را برای پایدار سازی این حکومت با ساختار سازی انجام دادند. ساختاری منسجم شکل گرفت که نظریه ولایت فقیه و مردم‌سالاری دینی از درون این ساختار تشکیل شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز بعد از چهل سال وقتی نگاه می‌کنیم و بحث مقاومت و حزب الله را در غزه و لبنان می‌بینیم متوجه دوراندیشی امام خمینی(ره) می‌شویم. یکی از کار‌های عجیبی که امام(ره) انجام دادند حفظ دانشگاه است. ایشان نگاه تجمیعی به حوزه و دانشگاه داشتند. برخی قبل از انقلاب دانشگاه را تکفیر می‌کردند، اما امام خمینی(ره) حوزه و دانشگاه را دو بال برای رشد و پیشرفت می‌دیدند.

وی در پایان گفت: آنچه آمریکا‌یی‌ها دنبال می‌کنند ریشه‌زنی انقلاب اسلامی است و بحث هسته‌ای نیست و ما به عنوان نسل امام خمینی(ره) چنین اجازه‌ای نخواهیم داد تا دشمنان به اهداف خود دست یابند.

روح و اندیشه‌های امام(ره) زنده است

هادی حکیمیان، نویسنده کتاب «روح‌الله» در این مراسم ضمن بیان خاطراتی از زمان ارتحال امام خمینی(ره) بیان کرد: ما در زمان حیات امام(ره) فکر می‌کردیم ایشان هیچ‌گاه نمی‌میرند و همیشه تا انقلاب مهدی حضور دارند. من تصور می‌کنم این یک واقعیت است که امام(ره) هیچ‌گاه نمی‌میرد و روح و اندیشه‌های امام(ره) هنوز زنده است و ما در اتمسفری زندگی می‌کنیم که پر از سیرت و اندیشه‌های امام(ره) است.

امام

وی ادامه داد: شناخت امام(ره) برای همه ضروری است به همین دلیل به سمت نوشتن زندگینامه‌ای در مورد امام خمینی(ره) رفتم. کتاب درباره امام خمینی(ره) بسیار نوشته شده است، اما بیشتر آنها به صورت پژوهشی و تحقیقاتی بوده است. من می‌خواستم تا کتابی داستانی درباره امام(ره) بنویسم تا همه افراد از قشر‌های مختلف بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. تلاش کردم تا کتاب «روح‌الله» با نثر روان در فرم رمان نوشته شود تا خواندن آن برای همگان راحت باشد.

حکیمیان با بیان اینکه سیره عرفانی امام خمینی(ره) قوی‌ترین بعد شخصیتی امام بود. مردم‌داری امام(ره) هم از نکات مهم سیره امام خمینی(ره) است به گونه‌ای که حتی در ناخودآگاه افرادی که با انقلاب همراه نیستند هم تصویر امام حک شده است. مخاطبان سخنرانی‌های امام خمینی(ره) مردم عادی و مستضعف بودند و امام دغدغه‌مند مشکلات مردم بودند. سعی شده تا در این کتاب از زوایای مختلف به زندگی امام خمینی(ره) پرداخته شود.

در انتهای این مراسم از پوستر پویش سراسرای دانشگاهیان «روح‌الله» رونمایی شد.

انتهای پیام
captcha