به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، بیش از یک میلیون حاجی از سحرگاه امروز (چهارشنبه ۱۴ خرداد مطابق با هشتم ذیالحجه) رهسپار مشعر منا در غرب عربستان شدند تا بزرگترین سفر معنوی خود را آغاز کنند
امروز اولین مناسک حج یعنی مناسک «روز ترویه» در مشعر منا آغاز میشود که شش روز به طول می انجامد.
این عمل پیروی از سیره پیامبر اکرم(ص) است که در این روز حجاج برای رفتن به منا و عرفات آب تهیه میکنند. این روز به همین دلیل ترویه نامیده شده است. حاجیانی که قصد وقوف در این مناطق را دارند، باید آب خود را از مکه تهیه کنند.
در این روز حجاج نیت حج تمتع میکنند و مُحرم شده، از مکه به سمت منا حرکت کرده و شب را در آنجا بیتوته میکنند و صبح عرفه به جانب عرفات رهسپار میگردند.
مقامات عربستان اعلام کردند که موسم حج امسال با ورود هوش مصنوعی و پهپادها برای اولین بار به سیستم نجات و واکنش سریع و صدور قوانین جدید برای مدیریت جمعیت شاهد یک تغییر کیفی در سازوکارهای سازمانی است.
در گزارش الجریزه آمده است که احرام اولین مناسک حج است و نیت ورود به این مناسک است. نامگذاری به این نام برای این است که یک مسلمان با نیت خود آنچه را که قبل از احرام حلال بوده است، بر خود حرام میکند.
پنج میقات مکانی وجود دارد که هر کدام نمایانگر مکانی است که نباید بدون احرام از آن عبور کرد. این میقاتها عبارتند از: میقات ذوالحلیفه، میقات جُحفه که اکنون رابغ نامیده میشود، میقات ذات عرق و میقات یلملم که اکنون «سعدیه» نامیده میشود.
میقات پنجم، قرن المنازل است که اکنون «السیل الکبیر» نامیده میشود.
مستحب است که با غسل و استفاده از عطر برای احرام آماده شوید. سپس مردان لباسهای دوخته شده خود را درمیآورند و عبای سفید و تمیز میپوشند. زنان لباس مستحبی برای احرام ندارند. آنها لباسی میپوشند که بدنشان را میپوشاند و با هیچ زینتی آراسته نشده است؛ تلبیه با احرام شروع میشود.
بدر الربیعان، خبرنگار الجزیره از منا، درباره آمادگیهای گسترده سازمانهای دولتی، امنیتی و بهداشتی برای پذیرایی از حجاج که انتظار میرود ۱.۸ میلیون نفر باشند، گفت که حجاج از دیروز تا امروز صبح برای آماده شدن برای روز ترویه رهسپار منا شدند.
تعدادی از حجاج ترجیح میدهند شب ترویه را در منا بگذرانند تا مناسک را آغاز کنند، در حالی که برخی دیگر، به دلیل گرمای هوا، ترجیح میدهند مستقیماً به عرفات بروند.توفیق الربیعه، وزیر حج و عمره عربستان، بر لزوم پایبندی دفاتر رسمی امور حج به دستورالعملهای تنظیم حرکت حجاج در مشاعر مقدس برای تضمین ایمنی و کیفیت مناسک تأکید کرد.
وی تأکید کرد که برنامههای گروهبندی و حمل و نقل به طور مستقیم در سازماندهی حرکت حجاج نقش خواهند داشت.
الربیعه گفت که یک اتاق عملیات واحد نیز برای تصمیمگیری و اقدام سریع ایجاد شده است و همه بخشهای امنیتی، بهداشتی و داوطلبان را گرد هم آورده است.
حسین القحطانی، سخنگوی رسمی مرکز ملی هواشناسی، درباره چالشهای ناشی از هوای گرم به الجزیره گفت که هوا گرم تا بسیار گرم خواهد بود و دمای هوا بین ۴۲ تا ۴۷ درجه خواهد بود که معمولاً در بعد از ظهر ثبت میشود. به طور کلی از حجاج خواسته میشود که برای حفظ سلامت خود به دستورالعملها پایبند باشند.
القحطانی افزود که این رصدخانه در چارچوب هماهنگی کامل با همه بخشها فعالیت میکند و ۵۲ نهاد مسئول مدیریت حرکت حجاج در مشاعر مقدس هستند و روزانه اطلاعات مربوط به آب و هوا و اقلیم را دریافت میکنند.
انتهای پیام