به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم امروز چهارشنبه ۱۴ خردادماه در نشست تخصصی «رویکرد تمدنی امام خمینی (ره)» که در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و نام امام راحل، به جایگاه ماه خرداد به عنوان «ماه شهید و شهادت» و «ماه مهربانی با خوبیها»، به بررسی ابعاد تمدنساز اندیشههای امام خمینی (ره) پرداخت.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) با بیان اینکه جوامع تنها زمانی میتوانند نقش تمدنی ایفا کنند که در سه عرصه «تولید قدرت»، «تولید ثروت» و «تولید اندیشه» فعال و مستقل باشند، تأکید کرد: تمدنسازی نیازمند خروج از وابستگی و ورود به حوزه تولید است. تنها جوامعی که تولیدکننده اقتصاد، سیاست و فرهنگ هستند، میتوانند تمدنساز باشند.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به وابستگی سیاسی و اقتصادی رژیم پهلوی، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) با طرح شعارهای «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» تلاش کرد مردم ایران را از زیر سلطه بیگانگان خارج کند و هویت سیاسی مستقل را بنیان نهد.
حجتالاسلام لکزایی افزود: پیشرفتهای ایران در حوزههایی همچون دارو، بهداشت، نانو، دفاعی و زیرساختهای کلان، نشان میدهد که کشور در مسیر تولید قدرت و خودکفایی قرار دارد اما همچنان در بخشهایی نظیر اقتصاد کلان و علوم انسانی نیازمند تلاش و بازآفرینی هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) تأکید کرد: علوم انسانی ـ اسلامی و بومی هنوز به مرحله تولید نظریه در سطح جهانی نرسیده است. باید برنامهریزی کرد تا اندیشمندان ایرانی در حوزههایی مانند نظریه دولت، امنیت، مشارکت و مشروعیت، به مرجع نظری جهانی تبدیل شوند.
وی، دانشگاه فرهنگیان را به عنوان یک نهاد کلیدی در تربیت نسل آینده تمدنساز معرفی کرد و با استناد به آیه دوم سوره جمعه، چهار مرحله «تلاوت»، «تزکیه»، «تعلیم کتاب» و «تعلیم حکمت» را مسیر تربیت تمدنی دانست.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان، با اشاره به نگاه تمدنی ایران در طول تاریخ تصریح کرد: تمدن ایرانی همواره مبتنی بر کمک به مظلومان و نه سلطه بر دیگران بوده است. امروز نیز جمهوری اسلامی ایران با همین رویکرد در عرصه منطقهای و جهانی حاضر شده است.