کد خبر: 4286820
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۴

ایران آماده میزبانی از یکی از مهم‌ترین رخداد‌های گردشگری شهری

نشست چهارم کمیته علمی و محتوایی اجلاس جهانی گردشگری، با حضور متخصصان برجسته در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی، در منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد برگزار شد.

ایران آماده میزبانی از یکی از مهم‌ترین رخداد‌های گردشگری شهریبه گزارش ایکنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نشست چهارم کمیته علمی و محتوایی اجلاس جهانی گردشگری، گامی مهم در آماده‌سازی محتوای راهبردی برای برگزاری یکی از معتبرترین رویداد‌های بین‌المللی گردشگری شهری بود. 

محسن امامی در ابتدای جلسه بر ضرورت نهایی شدن متن بیانیه پایانی تأکید کرد و گفت: ارسال بیانیه از طرف میزبان حائز اهمیت است تا ملاحظات و دیدگاه‌های ایران به‌درستی منعکس شود و از تدوین بیانیه توسط میزبان خارجی که ممکن است دغدغه‌های ما را در نظر نگیرد، جلوگیری شود.

مدیرعامل انجمن متخصصان گردشگری ایران همچنین به تدوین سخنرانی‌های اجلاس و اهمیت تهیه کتاب اجلاس اشاره و اظهار کرد که این کتاب باید هرچه سریع‌تر نهایی شده و به کمیته اطلاع‌رسانی و تبلیغات تحویل داده شود.

شناسایی نقاط کلیدی برای بیانیه نهایی

در ادامه، علی موحد، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی، از اقدامات انجام شده برای تهیه پیش‌نویس فراخوان جهت دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: این فراخوان بر اساس محور‌های کلی اجلاس تهیه و تایید شده است و دانشگاه‌ها تا ۱۸ خرداد فرصت دارند چکیده مقالات خود را به زبان‌های فارسی و انگلیسی ارسال کنند.

موحد همچنین به پنل دانشگاهی‌ها اشاره کرد که لیستی از اساتید برجسته در حال نهایی شدن است.

رویکرد نوآورانه در تدوین بیانیه اجلاس

نرگس شجاعی، مدرس و صاحب‌نظر حوزه گردشگری، تحلیل دقیقی از بیانیه‌های پیشین اجلاس‌های مشابه ارائه داد و گفت: مطالعه بیانیه‌های پیشین و شناسایی قسمت‌های کلیدی مشترک بین آنها، پایه‌گذار تدوین بیانیه اولیه است. سپس بر اساس لحن، قالب و ترتیب موضوعات، چهارچوب استانداردی برای بیانیه نهایی طراحی خواهد شد.

گردشگری اخلاق‌محور؛ محور جدید اجلاس

آتوسا مومنی، رئیس مرکز مطالعات یونسکو، با تاکید بر اهمیت جوایز سازمان جهانی گردشگری، پیشنهاد افزودن گردشگری اخلاق‌محور به عنوان محور جدید در اجلاس را مطرح کرد و افزود: این جایزه باید نه تنها به عنوان یک تقدیر بلکه به‌عنوان فضایی برای ترویج حکمرانی مشارکتی و همزیستی مسالمت‌آمیز در نظر گرفته شود.

گردشگری انسان‌محور؛ جایگاه ویژه در اجلاس تهران

ناصر رضایی، عضو پژوهشکده میراث‌فرهنگی، پیشنهاد افزودن سه محور جدید به اجلاس را مطرح کرد که شامل دیپلماسی گردشگری، گردشگری دسترس‌پذیر و عدالت فضایی در گردشگری شهری بود. 

وی همچنین به ناترازی امکانات گردشگری در تهران اشاره کرد و افزود: پرداختن به این موضوع می‌تواند نواقص فعلی را جبران کند.

ضرورت آگاهی‌بخشی و تبلیغات جامع

علی رحیم‌پور، مشاور سرمایه‌گذاری گردشگری، بر لزوم تهیه کتابچه‌های اطلاع‌رسانی و بروشور‌های چندزبانه تأکید کرد و گفت: باید محتوای برنامه‌های تور تهرانگردی و معرفی منطقه فرهنگی عباس‌آباد به عنوان مقصدی جذاب برای گردشگران نهایی شود.

سیاست‌گذاری و اهداف بلندمدت اجلاس

مسعود اسلامی، مدیر گروه دیپلماسی دانشکده روابط بین‌الملل، درخصوص ماموریت اصلی اجلاس اظهار داشت: وظیفه این اجلاس تنها تولید مقالات علمی نیست، بلکه هدف آن ایجاد بستر عملیاتی و کاربردی برای توسعه گردشگری شهری در ایران است.

انتهای پیام
captcha