به گزارش ایکنا به نقل از مرکز اسلامی انگلیس، آیین عزاداری سید و سالار شهیدان کربلا در مرکز اسلامی انگلیس از پنجشنبه، 5 تیر با حضور ملیتهای مختلف از شیعیان مقیم لندن با حال و هوای خاصی امسال نسبت به سالهای قبل آغاز شده است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدهاشم موسوی، امام مرکز اسلامی انگلیس در مراسم فارسی این مرکز که به علت حضور پرشور جوانان ایرانی و فارسیزبان سایر کشورها برگزار شده است، در شب نخست محرم، در سخنانی با تشریح حماسه کربلا، گریه بر مصائب عاشورا را، ضامن بقای اسلام خواند و گفت: زنده نگه داشتن حادثه عاشورا، توصیه مؤکد اهل البیت(ع) و یکی از مهمترین وظایف دینی شیعیان است.
وی به نقل از پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص)، سرزمین کربلا را حریم پاک خواند و افزود: کربلا پاکترین بقعه روی زمین و از نظر احترام بزرگترین بقعهها است و بهراستی، کربلا از بساطهای بهشت است.
امام مرکز اسلامی انگلیس همچنین تصریح کرد: عاشورا درسی است که از فراموشی غدیر گرفته شده است. اگر داستان غدیر بهخوبی معرفی و زنده نگه داشته میشد، عاشورا رخ نمیداد. بنابراین اولین و مهمترین وظیفه شیعیان، یادآوری و بزرگداشت همیشگی این قیام تاریخی و سرنوشتساز است. این امر اغلب از طریق برگزاری مراسم سوگواری و عزاداری در دو ماه محرم و صفر انجام میگیرد که در آن شرکتکنندگان با مصیبتها و ناگواریهایی که بر امام عزیزشان وارد شده آشنا شده و نیز به تأمل درباره فداکاریهای آنان میپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی در شب دوم آیین عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) یاران بیبدیل عاشورا را، سروهای فداکار عصر بصیرت خواند و افزود: واقعه عاشورا، نقطه اوج تاریخ شیعه و تجلیگاه نبردی میان حق و باطل، همواره منبع الهام و تفکر برای بشریت بوده است که مطالعه ابعاد مختلف شخصیتی امام حسین(ع) به عنوان شاخص «ستارگان هدایت»، راهی برای رسیدن به الگوهای کامل انسانسازی و دینداری در زمانه فتنهها و دشواریها است.
وی در ادامه سخنانش در شب دوم، یکی از مهمترین ویژگیهای اصحاب امام حسین(ع) را بصیرت عمیق و تحسینبرانگیز و قدرت بینظیر در تشخیص حق از باطل در غبار فتنه خواند و افزود: بصیرت؛ یعنی آگاهی به زمان و مکان، فهم سیاستهای رایج دنیا و دشمنشناسی که اگر کسی از آن برخوردار باشد، در تحلیل رویدادها و درک وقایع قریبالوقوع و پیشبینی روند امور، اشراف بیشتری نسبت به سایرین پیدا کند. در حالیکه در کربلا برخی از روی مصلحتسنجیهای دنیوی، برخی از روی ترس و برخی دیگر به دلیل جهل، از حمایت امام(ع) باز ماندند، اما یاران امام حسین(ع) با نگاهی نافذ و ایمانی روشن، حقیقت را در دل تاریکیها یافتند.
حجتالاسلام سیدهاشم موسوی در شب سوم آیین عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) در مرکز اسلامی انگلیس در سخنانی به تشریح بصیرت از دیدگاه روایات و ادعیه به منزله چشم دل پرداخت و افزود: بصر، دیده ظاهر و بصیرت دیده باطن آدمی است. بصیر یعنی توان نقشهخوانی در مسیر حرکت صحیح در اوضاع اجتماعی پیچیده روز است، مانند کسی که فرض کنید، نقشه بسیار عالی برای خروج از یک بنبست و هدایت بهسوی آزادی و سعادت در اختیار دارد اما توان نقشهخوانی ندارد.
امام مرکز اسلامی انگلیس تشخیص حق از باطل، تشخیص زمان مناسب برای نصرت حق و یاری سخاوتمندانه حق با جان و مال را مراتب بصیرت خواند و افزود: حضرت عباس(ع) نمونهای مثالزدنی از بصیرت عمیق است که امام صادق(ع) درباره بصیرت ایشان میفرمایند: «عموی ما عباس بن علی علیه السلام دارای بصیرتی عمیق و ایمانی راسخ بود؛ او در کنار ابی عبداللَّه علیه السلام جهاد کرد و از آزمایش، نیکو بیرون آمد و به شهادت نایل شد».
در آیین عزاداری محرم امسال در مرکز اسلامی انگلیس علاوه بر برنامه فارسی، سه برنامه مستقل سوگواری به زبانهای اردو، انگلیسی و عربی، جداگانه در سالنهای مختلف برگزار میشود.
در هر یک از برنامهها پس از سخنرانی، مداحان اهل بیت(ع) در سوگ سید و سالار شهیدان کربلا نوحهخوانی و مرثیهسرایی میکنند.
در ادامه ویدئویی از دسته عزاداران حسینی در لندن را مشاهده میکنید.
انتهای پیام