کد خبر: 4291800
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۵
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر خبر داد

آموزش مردم در مساجد برای مواجهه با بحران‌ها

محمدجواد عزتی وظیفه‌خواه، از تداوم فعالیت خط مشاوره 4030 برای کمک به کاهش اثرات روانی ناشی از جنگ خبر داد و گفت: مردم در مساجد برای مواجهه با بحران‌ها آموزش می‌بینند.

آموزش مردم در مساجد برای مواجهه با بحران‌هامحمدجواد عزتی وظیفه‌خواه، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با ایکنا، از تداوم فعالیت خط مشاوره «4030» با هدف ارائه مشاوره رایگان روانشناسی به هموطنانمان خبر داد و گفت: برآورد و پیش‌بینی ما این است که تبعات حملات صورت گرفته دامنه‌دار است، بر همین اساس سامانه مشاوره 4030  فعالیت خود را ادامه می‌دهد. البته پس از اعلام آتش‌بس تعداد تماس‌های صورت گرفته با این خط کاهش یافته و به همین دلیل تعداد مشاوران فعال ما نیز کاهش پیدا کرده است اما در صورتی که تعداد تماس‌ها افزایش پیدا کند، تعداد مشاوران فعال نیز افزایش داده می‌شود.

وی از فعالیت 24 ساعته مشاوران در خط مشاوره 4030 نیز خبر داد و گفت: در مجموع هزار و 377 مشاور در سامانه ما اطلاعات خود را ثبت کرده‌اند اما تعداد مشاوران ما بیش از این تعداد است.

عزتی با اشاره به اینکه متأسفانه مردم کشور ما در زمان حملات هوایی خطرناک‌ترین کار ممکن یعنی حضور در کنار پنجره‌ها، پشت بام‌ها و بالکن‌ها را انجام می‌دادند، گفت: باتوجه به کم بودن اطلاعات مردم نسبت به نحوه مراقبت از خود در حملات موشکی و هوایی این اتفاق‌ها می‌افتاد. البته بخشی نیز به دلیل انتشار فیلم‌های واقعی و یا ساختگی در فضای مجازی بود و مردم خیال می‌کردند به آسانی و سادگی می‌توانند با حضور در پشت بام‌ها و کنار پنجره‌ها حملات را تماشا کنند، اما به تدریج براساس اتفاقاتی که رخ داد رفتارها نیز تغییر کرد.

وی اظهار کرد: البته قبل از وقوع جنگ، آموزش‌هایی را در این زمینه تهیه کرده بودیم اما برای اینکه امنیت روانی جامعه دچار چالش نشود آنها را منتشر نکردیم که با آغاز جنگ منتشر شد و همچنان این آموزش‌ها از طریق رسانه ملی و سایر رسانه‌ها در حال انتشار است.

عزتی اضافه کرد: بعد از اینکه با مردم در سامانه 4030 همکلام شدیم نیز متوجه شدیم که یکسری چالش‌های دیگر وجود دارد که به واسطه مشاوره‌هایی که داده می‌شد و سؤال‌هایی که از سوی مردم مطرح می‌شد، یکسری مطالب آموزشی دیگر نیز تولید و به مردم ارائه شد.

وی همچنین اعلام کرد: با همکاری کانون‌های مساجد و مجموعه‌های مختلف فرهنگی اساتید ما که پس از روزهای پرفشار جنگ تحمیلی 12 روزه کمی فراغ بال پیدا کردند، به مساجد اعزام شده‌اند و آموزش‌ عمومی برای مردم را آغاز کرده‌ایم تا اگر چنین مسائلی بروز کرد، با افزایش آگاهی و مهارت مردم در مواجهه با بحران‌ها، شاهد کاهش آسیب‌های ناشی از حملات باشیم.

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سؤال که آیا بررسی شده که چه کسانی بیشترین تماس را با سامانه گرفته‌اند و بیشترین نگرانی‌ها ناشی از چه مواردی بوده است؟ گفت: چون طرح متوقف نشده، بررسی‌ها در این زمینه کامل نشده است اما بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که بخش زیادی از مشاوره‌ها مربوط به حوزه کودکان و سلامت روان آنها، مادران، سالمندان و ترس ناشی از حملات هوایی بود که موجب ایجاد اختلال روانی در برخی از افراد شد.

عزتی در پایان با اشاره به همراهی رسانه‌ها برای مدیریت بحران و آموزش مردم، گفت: امیدواریم در ادامه نیز همراهی رسانه‌ها را در آموزش مردم داشته باشیم و این مبحث رها نشود.

انتهای پیام
captcha