کد خبر: 4291985
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۵

دهمین کنفرانس حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب برگزار شد

دهمین کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب صبح امروز با پیام آیت‌الله مکارم شیرازی در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

دهمین کنفرانس حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب

به گزارش خبرنگار ایکنا، در دهمین سال نامگذاری هفته  حقوق بشر آمریکایی توسط رهبر معظم انقلاب، کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب صبح امروز، چهارشنبه 11 تیرماه، با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید در تالار سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد. 

در ادامه این مراسم پیام آیت‌الله مکارم شیرازی به این کنفرانس قرائت شد که در بخشی از آن آمده است:

در سالی که گذشت همه جهانیان جنایات رژیم اسرائیل را در غزه مشاهده کردند. هزاران زن و کودک و انسان‌های بی‌گناه قربانی جنایات این رژیم صهیونیستی شدند و یا از خانه و کاشانه خود آواره شدند؛ رژیمی که خود محصول تفکر استعماری و ضد انسانی غرب است.
 
همچنین نباید از جنایات چند روزه اخیر علیه میهن اسلامی ما غافل شد که در آن بی‌گناهان با حملات ناجوانمردانه در خانه و کاشانه‌شان به شهادت رسیدند. آیا این مظلومان از حقوق ابتدایی همچون حق حیات و امنیت برخوردار نبودند؟ اینان در کدامین میدان نبرد حضور داشتند؟!
 
به روشنی باید گفت نگاه غرب به انسان و حقوق او منفعت‌طلبانه و گزینشی است و هرجا پای منافع و سلطه‌طلبی آنان در میان نباشد از شعارهای زیبا سخن می‌گویند اما به محض تعارض با مطامعشان نخستین قربانی خود «حقوق بشر» است.
 
نباید هرگز فریب شعارهای فریبنده غرب را خورد، حقوق بشری که غرب از آن دم می زند، مفهومی پوچ و توخالی است آنان نه اعتقادی به کرامت انسان دارند و نه پایبند به اصولی که ادعا می‌کنند.
 
نصیحت من به همه اندیشمندان این عرصه این است که با روشنگری و تبیین حقایق چهره واقعی مدعیان دروغین حقوق بشر را برای افکار عمومی جهان آشکار سازند و اجازه ندهند این مفهوم والا به دست ناقضان اصلی آن تحریف و تباه شود.

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین علی مظفری، معاون قضایی قوه قضاییه، در سخنانی گفت: امروز ادعای طرفداری از حقوق بشر از سوی دولت‌ها و سازمان‌های وابسته جهانی، کمترین اعتبار و ارزشی نزد ملت‌ها ندارد. اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا به‌روشنی نشان داد که نهادها و مجامع بین‌المللی صرفاً ابزار توجیه تجاوزها و جنایات آن‌ها هستند.

دهمین کنفرانس حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب برگزار شد

وی با بیان اینکه تمدن غربی و دموکراسی‌های مدعی که از آن‌ها در مجامع مختلف با افتخار یاد می‌شود، در عمل برای انسان و کرامت انسانی ارزشی قائل نیستند، گفت:  کارنامه آن‌ها در سراسر جهان مشحون از تجاوز، اشغال، تحقیر ملت‌ها و حمایت از دیکتاتورهای دست‌نشانده است. اگر نگاهی گذرا به تحولات سیاسی و نظامی دنیا بیندازیم و اظهارات سیاستمداران مستکبر را بررسی کنیم، درمی‌یابیم که تمام تمرکز و توجه آن‌ها بر حفظ و گسترش مطامع مادی و منافع اقتصادی‌شان است. مفاهیمی چون «حقوق بشر» و «مبارزه با تروریسم» صرفاً بهانه‌هایی برای سرکوب ملت‌هایی هستند که با سیاست‌های استکباری همراهی نمی‌کنند.
 
مظفری تصریح کرد: از همان آغاز تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی، آمریکا که پیش‌تر با همراهی رژیم پهلوی، نقش ژاندارم منطقه را ایفا می‌کرد، از ایران اخراج شد و منافعش به خطر افتاد. از همان زمان، این نظام الهی مورد خشم و دشمنی آمریکا و متحدانش قرار گرفت و به‌طور مداوم تحت اتهامات ساختگی در زمینه حقوق بشر قرار داشته است.
 
معاون رئیس قوه قضاییه ابراز کرد: در ماه‌های اخیر، موضوع ساخت بمب اتم به بهانه‌ای برای اعمال فشار بیشتر تبدیل شده است. آمریکا با تحریک رژیم جعلی صهیونیستی، یک جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به راه انداخت و فراتر از آن، مستقیماً سایت‌های هسته‌ای ایران را مورد تجاوز و بمباران قرار داد. در حالی که ایران همواره، با استناد به فتوای مقام معظم رهبری، ساخت سلاح هسته‌ای را حرام و خارج از دستور کار خود اعلام کرده بود.
 
وی افزود: حتی گزارش مغرضانه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با وجود لحن دوپهلو و غیردوستانه‌اش، باز هم تأکید داشت که هیچ مدرک قانع‌کننده‌ای برای اثبات انحراف ایران به‌سوی ساخت سلاح هسته‌ای وجود ندارد. با این حال، آمریکا ابتدا با تحریک اسرائیل و سپس مستقیماً خود، وارد میدان شد؛ اقدام به ترور دانشمندان هسته‌ای ایران کرد و مراکز صلح‌آمیز هسته‌ای را بمباران نمود.
 
مظفری بیان کرد: علت اصلی این رفتارهای جنایت‌بار و ضد حقوق بشری، غنای مادی آمریکا و غرب است؛ ثروتی که از راه چپاول حقوق ملت‌ها و غارت منابع کشورهای مختلف به‌دست آمده است. آمریکا به‌دلیل دور بودن از میدان‌های جنگ جهانی اول و دوم، توانست از طریق فروش سلاح و دخالت‌های غیرقانونی، بیشترین سود را ببرد. همین دستاوردهای مادی پایه‌گذار سیاست‌هایی شد که در قالب ناتو و اتحادیه‌های نظامی، امروز نیز ادامه دارد و دخالت‌های غیرقانونی آن‌ها در سراسر جهان، بدون هیچ‌گونه پاسخگویی یا بازخواست بین‌المللی ادامه یافته است.

پس از آن، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمفید حسینی کوهساری، معاون بین‌الملل حوزه علمیه، در سخنانی   با بیان اینکه در بررسی موضوع «حقوق بشر آمریکایی» باید به سه لایه تحلیلی توجه کرد، گفت: این تحلیل، اگر از لایه‌های سطحی فراتر نرود و عمیق و جامع نباشد، نمی‌تواند ما را به فهم دقیق واقعیت برساند.

دهمین کنفرانس حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب برگزار شد

حسینی کوهساری اظهار کرد: لذا باید این لایه‌های سه‌گانه را هم‌زمان مدنظر قرار دهیم؛ لایه ظاهری و حقوق بشری، لایه تمدنی و ساختاری و لایه تاریخی و فلسفی. بدون توجه به این سطوح، به‌ویژه تحلیل تاریخی عمیق که پیوند میان حوادث گذشته و امروز را آشکار می‌سازد، نمی‌توانیم ادعا کنیم که مسئله حقوق بشر آمریکایی را به درستی شناخته‌ایم یا در برابر آن موضعی اثربخش اتخاذ کرده‌ایم.
 
معاون بین‌الملل حوزه تصریح کرد: در لایه تحلیل تاریخیِ مسئله «حقوق بشر آمریکایی»، نکته مهمی وجود دارد که قرآن کریم به روشنی به آن اشاره کرده است. در طول تاریخ، ما با یک تقابل دائمی میان اراده‌های الهی و اراده‌های شیطانی مواجه بوده‌ایم. این تقابل، نه‌فقط در دوره معاصر، بلکه از آغاز تاریخ بشری تا امروز امتداد داشته است.
 
وی افزود: در این مسیر تاریخی، قرآن از این اراده‌های شیطانی با عنوان طاغوت یاد می‌کند. در مقابل، انبیا و اولیای الهی حاملان اراده الهی بوده‌اند؛ اراده‌ای که به دنبال حاکمیت توحید، عدالت، اخلاق، فضیلت، برادری و برابری در جامعه است. خداوند متعال در سوره فجر، با ذکر اقوام و طاغوت‌هایی که در طول تاریخ ظلم کردند، ما را متوجه این نکته می‌سازد که اگرچه میان آن‌ها فاصله‌های صدها یا هزاران ساله وجود دارد اما همه آن‌ها در یک زنجیره تاریخی از باطل و فساد به هم متصل‌اند. تعبیر قرآن این است: «أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِعَادٍ». یعنی فسادها، تباهی‌ها، و ظلم‌هایی که در عالم رخ داده، از یک منبع مشترک نشأت می‌گیرند.
 
حسینی کوهساری اظهار کرد: امروز نیز اگر فسادهای عالم را بررسی کنیم، ریشه بسیاری از آن‌ها را در تمدن غرب، ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌یابیم. این‌ها، حلقه‌های جدید همان زنجیره طاغوت‌ها در طول تاریخ‌اند. اگر کسی می‌خواهد گذشته و آینده این رژیم‌ها را بشناسد، باید آن‌ها را در امتداد همان جریان تاریخی طاغوتی تحلیل کند.

در ادامه سردار ابراهیم جباری، مشاور فرمانده کل سپاه، در سخنانی  گفت: امروز، در جبهه‌های متعدد، اعم از نظامی، رسانه‌ای و شناختی، با دشمنی مواجهیم که نه‌تنها به‌دنبال آسیب فیزیکی، بلکه به‌دنبال تخریب ذهن، امید و انسجام مردم ماست. باید هوشیارانه، منسجم و مطیع فرماندهی کل قوا، در این میدان نیز همچون گذشته، پیروز شویم. هیچ‌کس جز ولی‌فقیه نمی‌تواند در شرایط سخت، آن هم با تکیه بر حکمت قرآنی و الطاف الهی، تصمیم درست و به‌موقع بگیرد. 

دهمین کنفرانس حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب برگزار شد

وی با بیان اینکه ما همچنان در شرایط جنگی به‌سر می‌بریم و این فقط یک توقف موقت است، گفت: دلیل این توقف ضعف و ناتوانی صهیونیست‌ها و یهودِ معاند بود. البته ما هم برای بازسازی و تجدید آمادگی، به زمان نیاز داشتیم. در آغاز جنگ، دشمن قاعده بازی و قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشت و بدون هشدار و مذاکره، با حمایت و هدایت آمریکا و ترامپ ملعون، ضربه‌ای شوکه‌کننده وارد کرد اما بلافاصله پس از چند ساعت، فرماندهان جدید نظامی منصوب شدند، مردم به میدان آمدند و آمادگی‌ها به اوج رسید.
 
مشاور فرمانده کل سپاه بیان کرد: در همان شب نخست، جمهوری اسلامی ایران، برخلاف تمام برآوردهای دشمن، ضربه‌ای تاریخی، مهلک و دقیق به پیکره رژیم صهیونیستی وارد کرد. در همان شب، ۲۰۰ موشک به سمت تل‌آویو و مراکز حیاتی آن شلیک شد. در همان لحظات اولیه، با درایت و هدایت حضرت آقا (مدظله‌العالی)، وحدت ملی بازسازی و خشم و خروش ملت ایران به سمت اسرائیل سرازیر شد. این وحدت، ناشی از الطاف الهی، توجهات حضرت ولی‌عصر(عج)، و همدلی مثال‌زدنی مردم ایران بود. ملت، با عزم راسخ، به میدان آمد.
 
وی افزود: وقتی پاسخ ما آغاز شد و ادامه یافت، دشمنان دریافتند که مجاهدت رزمندگان ما کاملاً متفاوت از گذشته است. یک ایران جدید متولد شده است. ایرانی که نه‌تنها عقب‌نشینی نمی‌کند، بلکه با قدرت ضربه می‌زند.
 
وی ادامه داد: ایران اسلامی تا آخرین لحظه، عملیات‌ها و جنگ را به‌صورت کاملاً مهندسی‌شده و دقیق طراحی کرد. در این طراحی، موشک‌های بالستیک، کروز و پهپادهای انتحاری نقطه‌زن نقش محوری داشتند. فقط در روز آخر جنگ، حدود ۴۰ پهپاد انتحاری به پرواز درآمد. این پهپادها دقتی به‌مراتب بیشتر از بسیاری از موشک‌ها دارند. شهرک‌نشین‌های صهیونیست که تصور می‌کردند پس از لحظاتی می‌توانند از پناهگاه‌ها خارج شوند، با صحنه‌هایی از ویرانی و انفجار روبه‌رو شدند. این نشان می‌دهد که تمرکز عملیاتی ما دقیق و موفق بوده و توانست رژیم خبیث صهیونیستی را تا مرز فروپاشی پیش ببرد.
 
جباری با بیان اینکه اگر جنگ ادامه پیدا می‌کرد، وارد فازهای بعدی عملیاتی می‌شدیم، گفت: یکی از مهم‌ترین تمرکزهای ما در آن شرایط، حمله به زیرساخت‌های انرژی و بازار نفت در منطقه بود. از شب دوم تا شب چهارم جنگ، ما تهدید کردیم که اگر به تأسیسات انرژی ما حمله شود، کل سیستم انرژی منطقه، به‌ویژه در خلیج فارس، نابود خواهد شد.
 
مشاور فرمانده کل سپاه ابراز کرد: ما در این حمله نه‌تنها توان موشکی خود را به رخ کشیدیم، بلکه دورنمایی از قدرت تهاجمی خود را به نمایش گذاشتیم. پیام ما این بود که اگر حملات ادامه پیدا کند، موشک‌های ما می‌توانند به هر نقطه‌ای اصابت کنند؛ دقیق، حساب‌شده و ویرانگر.
 
جباری در پایان اظهار کرد: ساعت‌ها قبل از پیشنهاد توقف جنگ، آن‌ها هنوز زیر ضربه ما بودند. ما ایستادیم و آن‌ها فقط تماشا کردند. ۴۰ پهپاد و ۲۰ موشک از ابتدای عملیات تا انتها شلیک شد و آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها درمانده، فقط نظاره‌گر بودند. آن‌ها دیدند که جمهوری اسلامی ایران چگونه با اقتدار، برنامه و ایمان ضربات را وارد کرد و این پیام واضح بود: جنگی که شما آغاز کردید، می‌تواند آخرین نبردتان با ایران باشد.

 

تجلیل از تعدادی از خانواده شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

در ادامه این مراسم، از تعدادی از خانواده شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تجلیل و از کتاب ۵ جلدی استراتژی رونمایی شد.

پس از آن، ناصر سراج، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، در سخنانی درباره حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: از منظر مقام معظم رهبری، «حقوق بشر آمریکایی» یک ادعای دروغین و ابزاری برای فریب افکار عمومی و اعمال فشار سیاسی است. رهبر انقلاب همواره تأکید کرده‌اند که آمریکا نه‌تنها اعتقادی به حقوق بشر ندارد، بلکه بزرگ‌ترین ناقض آن در جهان است و در واقع از حقوق بشر، تنها برای تأمین منافع کمپانی‌ها و سرمایه‌داران بزرگ بهره‌برداری می‌کند.
 
وی افزود: ایشان در موارد متعددی نمونه‌هایی از این نقض فاحش را برشمرده‌اند: حمایت از رژیم‌های دیکتاتوری عربی، سرکوب شیعیان در بحرین، مشارکت در بمباران مردم بی‌گناه یمن از طریق ائتلاف با عربستان سعودی، اشغال نظامی افغانستان و عراق و کشتار صدها هزار غیرنظامی در این کشورها. 

دهمین کنفرانس حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب برگزار شد

وی ادامه داد: رهبر انقلاب همچنین به نقش آمریکا در حمایت از رژیم پهلوی، طراحی و پشتیبانی از کودتاهای نظامی، اعمال تحریم‌های فلج‌کننده، جنگ ترکیبی و فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده‌اند و این اقدامات را نمونه‌ای آشکار از نقض سیستماتیک حقوق بشر می‌دانند. به تعبیر ایشان، «حقوق بشر آمریکایی» یعنی حمایت از ظلم، تبعیض، سرکوب آزادی‌ها و تبدیل حق مردم به ابزار سلطه قدرت‌ها.
 
سراج یکی از دلایل سوءاستفاده آمریکا از حقوق بشر را تبدیل این مفهوم به ابزاری برای منافع خود دانست و گفت: آمریکا تلاش می‌کند با ادعای مدافع حقوق بشر، دیپلماسی عمومی و قدرت نرم خود را تقویت کند و نفوذ جهانی خود را گسترش دهد. این ظاهر حقوق بشری به آمریکا کمک می‌کند تا سیاست‌های سلطه‌جویانه و حملات نظامی، تحریم‌ها و فشارهای سیاسی علیه کشورهای رقیب و مخالفش را توجیه کند.

در پایان این نشست وحید جلال‌زاده، معاون وزیر امور خارجه، در سخنانی گفت: اگر بخواهم تنها اقدامات ضدحقوق بشری آمریکا را در رابطه با ایران بیان کنم، باید ساعت‌ها سخن بگویم. کدام کنوانسیون بین‌المللی یا معاهده حقوق بشری هست که آمریکا آن را یک‌طرفه نوشته باشد و کشورهای آزادی‌خواه و اسلامی را در نگارش آن مشارکت نداده باشد؟ آیا در هیچ جنگی باید بیمارستان‌ها، مدارس، خانه‌های مردم و حتی زندان‌ها هدف حمله قرار گیرد؟ آیا در هیچ جای دنیا، استاد دانشگاه تنها به‌ جرم دانستن و اندیشیدن هدف تیرهای زهرآلود دشمن قرار می‌گیرد؟ آیا کودکان، آن هم با بمب‌های خوشه‌ای و فسفری، باید به خاک و خون کشیده شوند؟

وی بیان کرد: امروز می‌گویند اسرائیل «حق دفاع مشروع» دارد اما همین کشورها نمی‌پذیرند که جمهوری اسلامی ایران در برابر تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی، از خودش دفاع کند. در هیچ سازمان بین‌المللی، اجازه دفاع مشروع برای ما قائل نمی‌شوند اما صهیونیست‌ها مجازند هر جنایتی را به نام دفاع انجام دهند. ما شاهد جاسوسی ۷۸۰ نفر از کارکنان سازمان‌های بین‌المللی و تحت حمایت غربی‌ها در داخل کشور بوده‌ایم. برخی از آن‌ها شناسایی و دستگیر شده‌اند. در عین حال، با وقاحت تمام به چشمان ملت ما نگاه می‌کنند و از حقوق بشر حرف می‌زنند!
 
معاون وزیر امور خارجه تأکید کرد: پرونده حقوق بشر آمریکایی نه‌تنها بسته نشده، بلکه روزبه‌روز با سندهای جدیدتر، پررنگ‌تر می‌شود. آنها باید پاسخگوی همه این جنایات باشند.
 
جلال‌زاده اظهار کرد: آن‌هایی که اهل قلم هستند، آن‌هایی که تریبون در اختیار دارند، منبر دارند، رسانه دارند، باید بدانند که ما فقط یک هفته را برای بازخوانی و افشای چهره واقعی حقوق بشر آمریکایی اختصاص داده‌ایم اما این کافی نیست. ما آن‌قدر مصادیق جنایت در اختیار داریم که اگر بخواهیم فقط همین ۱۲ روز اخیر جنگ را بررسی کنیم، برای سال‌ها می‌توانیم مستندات افشاگرانه منتشر کنیم.

انتهای پیام
captcha