به گزارش ایکنا به نقل از uinjkt.ac.id، دانشکده الهیات دانشگاه دولتی اسلامی شریف هدایت الله جاکارتا با همکاری بنیاد علوم قرآنی جاکارتا(IIQ) و مرکز پژوهشهای علمی بینالمللی امام بخاری ازبکستان(IBISRC)، در حال انجام اقدامات مربوط به میزبانی یک نمایشگاه و سمینار علمی بینالمللی مطالعات اسلامی ۲۰۲۵ است.
این رویداد قرار است به مدت دو روز پنجشنبه و جمعه ۳ و ۴ جولای ۲۰۲۵(12 و 13 تیرماه) در تالار هارون ناسوتیون، دانشگاه دولتی اسلامی شریف هدایت الله جاکارتا برگزار شود.
پروفسور عصمت روبی، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه شریف هدایت الله در این باره اعلام کرد که این نمایشگاه و نشست علمی به عنوان بخشی از برنامه «هزار عقیده اندونزی» برگزار میشود و مکمل سفر ۱۱ هیئت از پژوهشگران میراث امام بخاری به ازبکستان در فوریه گذشته است.
عصمت روبی بیان کرد که این سمینار با حضور گروهی منتخب از دانشگاهیان و محققان از دانشگاههای مختلف هر دو کشور برگزار خواهد شد. بنابراین انتظار میرود این رویداد بخش مهمی از تقویت ارتباطات دانشگاهی و کاوش در گنجینههای اسلامی باشد که سنتهای علمی آسیای مرکزی را با آسیای جنوب شرقی، به ویژه مجمعالجزایر اندونزی پیوند میدهد.
وی توضیح داد که «سمینار بینالمللی مطالعات اسلامی ۲۰۲۵، دانشگاهیان، محققان و نمایندگان بینالمللی از ازبکستان از جمله نمایندگانی از مرکز مطالعه راویان احادیث معتبر امام بخاری و امام ترمذی و همچنین کارشناسان مطالعات اسلامی از مرکز پژوهشهای امام ماتریدی و محققانی از دانشگاههای برجسته اسلامی در اندونزی و ازبکستان را در بر خواهد گرفت.»
این استاد ادیان تطبیقی افزود که انتظار میرود این رویداد به عنوان بستری برای آموزش، الهامبخشی و تبادل دانش بین نسل جوان و محافل دانشگاهی به ویژه دانشجویان دانشگاه اسلامی شریف هدایتالله باشد.
این رویداد دو روزه شامل جلسات علمی مختلفی خواهد بود که موضوعات مهمی مانند توسعه حدیث در ماوراءالنهر، تفسیر ماتریدیه، تأثیر اندیشه ماتریدیه و انتقال دانش از آسیای مرکزی به مجمع الجزایر اندونزی را مورد بحث قرار خواهد داد.
قرار است در این رویداد نمایشگاهی با موضوع سیر تاریخ اندونزی از دوران پادشاهی، دوره استعمار، دوره پس از استقلال و در نهایت دیپلماسی اندونزی و دامنه جهانی آن برگزار شود.
این رویداد ۳ جولای ۲۰۲۵ (فردا 12 تیر)، ساعت ۹:۰۰ به وقت غرب آسیا افتتاح خواهد شد و انتظار میرود که روند تحقیق درباره علوم اسلامی را تقویت کرده و همکاری بین مؤسسات دانشگاهی آسیای مرکزی و جنوب شرقی آسیا را افزایش دهد.
گفتنی است، یکی از برجستهترین ابتکارات دیپلماتیک که روابط نزدیک بین اندونزی، ازبکستان و جهان اسلام را بهطور کلی تقویت کرد، نقش سوکارنو، اولین رئیس جمهور اندونزی در تشویق به کشف و شناسایی مقبره امام بخاری(از رجال برجسته اهل سنت و راوی معتبر حدیث) در سال ۱۹۵۶ بود.
انتهای پیام