
به گزارش خبرنگار ایکنا، نهمین دیدار جامعه قرآنی که هر هفته چهارشنبهها به همت کمیته شهدای قرآنی
سازمان قرآن و عترت بسیج تهران برگزار میشود، پس از چند هفته وقفه به دلیل تهاجم نظامی رژیم غاصب صهیونیستی و جنگ تحمیلی 12 روزه، عصر روز چهارشنبه، 18 تیرماه با حضور جمعی از اساتید، قاریان، فعالان و مسئولان قرآنی کشور در خانه پدر شهید احسان ذاکری از شهدای قرآنی این جنگ که در دوم تیرماه سال جاری به درجه رفیع شهادت نائل آمد، برگزار شد.
در ابتدای این دیدار که حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین علی تقیزاده، رئیس سازمان دارالقرآنالکریم و محمدتقی میرزاجانی، معاون آموزش و پژوهش شورای عالی قرآن در رأس میهمانان آن حضور داشتند، آیاتی چند از قرآن کریم از سوی محسن قاسمی، قاری بینالمللی تلاوت شد.
سپس رحیم قربانی، مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی اخیر، گفت: شهید احسان ذاکری، قاری و حافظ کل قرآن از جمله اشخاصی بود که در مقطع زمانی نیز به عنوان یک نیروی رسانه در عرصه خبر و اطلاعرسانی فعالیت میکرد و چند سالی نیز به عنوان خبرنگار حبرگزاری بینالمللی قرآن و خبرگزاری دفاع مقدس به همراه کمیته شهدای قرآنی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران در دیدار با خانوادههای شهدای قرآنی شرکت داشت.
تلاش شهید ذاکری در نشر مفاهیم قرآن
وی با اشاره به اینکه او همواره آرزوی شهادت داشت و این موضوع را نیز بارها به زبان آورده بود، گفت: جهد و کوشش مثال زدنی او در عرصه فعالیتهای قرآنی به ویژه حفظ و قرائت قرآن شهره بود؛ همچنان که در گروه تواشیح «یاسین» نیز عضو بود و همانطور که گفته شد در عرصه رسانه نیز از هیچ کوششی در نشر مفاهیم قرآنی و معرفی و شناساندن شهدای قرآنی به جامعه فروگذار نکرد.
قربانی در پایان سخنان خود گفت: امروز و به فاصله چند روز از آسمانی شدن این شهید بزرگوار، کمیته شهدای قرآنی به محضر پدر و مادر او آمده است تا عرض تبریک و تسلیتی به ایشان داشته باشد که با تربیت چنین جوان برومند و دلیری، او را فدا و نثار کشور و انقلاب اسلامی کردند.
خیری بالاتر از شهادت وجود ندارد
در ادامه حجتالاسلام ارباب سلیمانی،
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عرض ارادت به ساحت شهید احسان ذاکری از پدر و مادر او قدردانی کرد و گفت: قطعاً تربیت، مراقبت و حفاظت شما دو عزیز در طول زندگی شریف این بزرگوار موجب شد که او به عنوان انسانی وارسته به فیض شهادت نائل شود؛ از معصوم(ع) نقل است که همواره خیری بالاتر از هر خیر و ثوابی که انسان تصور میکند، وجود دارد مگر شهادت که بالاترین و آخرین پله کمال انسانی است.
وی ادامه داد: ما باید به وجود شما غبطه بخوریم که چنین فرزندی را تربیت کرده و او را در مسیر رشد یک انسان کمالیافته به مرتبهای رساندید که تنها شهادت شایسته و برازنده او بود؛ هر چند که فراق این عزیز برای خانواده ناگوار است اما به طور قطع دل و جان پدر و مادر او قرص و محکم و استوار است که توانستهاند در رسالت تربیت فرزند خود سربلند باشند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه شهادت آرزوی دیرین مردان بزرگ عالم تشیع بوده است، تصریح کرد: در احوال آیتالله بروجردی، زعیم شیعه که شمار مقلدان ایشان در جغرافیای جهان اسلام خارج از حد تصور است میخوانیم که ایشان زمانی در فکر بوده و ارتباطشان با دنیای پیرامون قطع شده بود و زمانی که اطرافیان احوالشان را جویا میشوند، ایشان میگوید علت این حزن و اندوه من به این جهت است که نتوانستم در طول عمر به مقام شهادت برسم؛ این در حالی است که توفیقات و خدماتی که این عالم جلیلالقدر برای اسلام کردهاند، بسیار خارج از حد تصور است و زمانی که ایشان در قم مستقر میشوند، حوزه علمیه 700 طلبه داشت و به واسطه حضور ایشان این رقم به 11 هزار طلبه رسید؛ با این حال این مرجع بزرگ شیعی هیچ مقامی را بالاتر از شهادت برای خود تصور نمیکردند.
وی در پایان سخنان خود گفت: جایگاه شهید بسیار رفیع و والاست و ما جاماندگان باید سعی کنیم که تا حد امکان مسیری که آنها را راه رسیدن به این کمال طی کردهاند را طی کنیم. آرزو می کنم که در آینده نزدیک شاهد فتح و پیروزی بزرگ امت اسلام علیه اسرائیل خبیث و جنایتکار باشیم و حهان از لوث وجود شیاطین زمانی یعنی امریکا و اسرائیل رهایی پیدا کند.
این گزارش حاکی است در ادامه این دیدار، محمدتقی میرزاجانی، معاون پژوهش و آموزش
شورای عالی قرآن در سخنان کوتاهی با گرامیداشت یاد شهید ذاکری، گفت: حق مطلب را پدر این شهید بزرگوار در مراسم تشییع او ادا کرد؛ آنجا که گفت شهید من (احسان) آنچه که از دستش برمیآمد، انجام داد و خود نیز فدای این مسیر متعالی شد؛ من با وجود فقدان او همچنان آمادگی دارم تا خود و اعضای خانوادهام نیز فدای ایران، ولایت و انقلاب اسلامی شویم.
کنشگری اجتماعی جامعه قرآنی با محوریت قرارگاه قرآنی
مسئول قرارگاه قرآنی که به مناسبت وقایع اخیر شکل گرفته و قرار است مجموعهای از اقدامات و فعالیت های قرآنی را در سطح اجتماع برگزار کند در ادامه گفت: این قرارگاه بعد از جنگ تحمیلی در کشور دایر شد و در این چند روز تمام تلاش خود را کرد تا به سهم خودش در عرصههای گوناگون اجتماعی و با استناد به ایات قرآن صحنهآفرینی کرده و با کُنشگری اجتماعی، وظایف ذاتی خود را به انجام برساند.
پس از سخنان میرزاجانی، حضار در این دیدار تلاوت آیاتی از قرآن با صدای مهدی عادلی، قاری بینالمللی را استماع کردند و در ادامه پدر شهید احسان ذاکری گفت: فرزند شهیدم از سوم دبستان آشنایی با قرآن را به شکل جدی آغاز کرد و از همان دوران بود که به حفظ قرآن علاقهمند شد. این علاقه ذاتی او کم کم با اتخاذ یک شیوه علمی، به حفظ قرآن بدل شد که با کمک مادرش در این مسیر وارد و توانست حفظ قرآن را به شکلی جامع و کامل به انجام برساند.
جاری شدن برکات قرآن در زندگی خانوادگی شهید ذاکری
وی ادامه داد: آنچه که احسان آن را انتخاب کرد، یعنی فراگیری قرآن و حفظ آیات الهی، تنها در زندگی او مؤثر نبود بلکه برکات آن علاوه بر زندگی شخصی وی، در زندگی خانوادگی نیز جاری شد و ما هر جا که به مشکل برمیخوردیم با توسل به قرآن، آن را رفع و رجوع میکردیم.
پدر شهید ذاکری تصریح کرد: این شهید بزرگوار در زمینه علمی نیز فرد موفقی بود و مدارج علمی را یک به یک با موفقیت طی میکرد؛ در جریان روند تحصیلی، او برنامهریزی مدونی داشت که تمامی آن بر مبنای آموزههای قرآنی بود. او در راه پرورش خود با استناد به آیات قرآن از سیره نبوی و ائمه معصومین(ع) نیز غافل نبود و به ویژه متأثر از مشی و منش امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) زندگی خود را اداره میکرد و بسیار به حضرت علی اکبر(ع) و حضرت علی اصغر(ع) علاقهمند بود.
برنامهریزی منظم شهید ذاکری برای حضور در پیادهروی اربعین
پدر شهید ذاکری در ادامه گفت: عشق و دلدادگی فرزند شهیدم به اباعبدالله الحسین(ع) تا به آنجا بود که وقتی از مراسم اربعین هر سال خلاصی پیدا می کرد، هنوز به روال عادی زندگی برنگشته، به فکر اربعین سال آینده بود و برای آن برنامهریزی میکرد و در وقفه پیش آمده میان اربعین هر سال تا سال آینده، کمی دلگیر بود و روزشماری میکرد تا موعد اربعین فرا برسد.
وی تأکید کرد: او در این راه مدعی نبود بلکه در طی این مسیر مراقب رفتار و کلام و اعمال خود نیز بود؛ شهید احسان، حجاب کلام، حجاب گفتار و رفتار داشت. من که تصور می کنم او فرشته ای بود در خانه ما که شاید آنگونه که باید و شاید لایق وجود او نبودیم و نتوانستیم در این مدت عمر زمینیاش، وجود او را که سرشار از حقشناسی، حقطلبی و دفاع از حق و حقیقت بود، درک کنیم.
پدر شهید ذاکری در پایان گفت: در تمام این مدت هیچگاه از او نافرمانی ندیدم. به شدت به ما احترام میگذاشت و با این فرض که ممکن است چیزهایی که ما به او میگفتیم، صلاح و مصلحت زندگیش باشد، حتی اگر این گفته چندان هم سنجیده نبود آن را میپذیرفت و انجام میداد و از ما تمکین میکرد. من در فراق او احساس دلتنگی و تنهایی نمیکنم چرا که برایم مسجل شده است که او پیش مراد و مقتدای خودش امام حسین(ع) براساس آنچه قرآن به آن اشاره دارد، در نزد خداوند رزق و روزی دارد.
مادر شهید ذاکری نیز در بخش دیگری از این دیدار در حالی که بیتاب و بیقرار فقدان فرزندش بود، گفت: او از ته دل به قرآن و عترت علاقه داشت؛ در این راه بسیار خستگیناپذیر بود و هیچ فعالیت قرآنی را که در دسترس بود، از دست نمیداد، در اغلب مسابقات شرکت میکرد و مثلاً در ماه رمضان بعد از افطار که معمولاً موقع استراحت در کنار خانواده است، او رهسپار جلسات قرآنی میشد که نمونه بارز آن جلسه قرآنی استاد سبزعلی در سرچشمه بود که برای شرکت در آن سر از پای نمیشناخت.
شهیداحسان بزرگترین گنج زندگی من بود
وی ادامه داد: اغلب وضع مالی مناسبی نداشتیم و بارها من اعلام کردم که احسان و برادر کوچکش عرفان بزرگترین گنجهای زندگی من هستند؛ احسان تمام عمر به من و پدرش اخترام قائل بود و هیچگاه بی حرمتی نکرد و هر چند که به جایگاه و مقامی که مستحقش بود رسید اما زود از میان ما پرکشید و امیدوارم خداوند به من صبری دهد که بتوان فراق او را تحمل کنم.
مادر شهید ذاکری تصریح کرد: شهید احسان بسیار وظیفهشناس و مسئولیتپذیر بود و در طول یک سالی که ازدواج کرده بود مرتب به ما سر میزد و رسیدگی میکرد. شب قبل از شهادتش دلشورهای به من دست داد و تماس گرفتم تا بیاید از نزدیک او را ببینم. فردا صبح اول وقت زنگ در خانه را زد و پیش از رفتن بر سر کار که عرض کردم خیلی به آن متعهد بود، به دیدار ما آمد. انگار برای خودش نیز الهام شده بود که شهید میشود؛ در لحظه خداحافظی چند باری برگشت و ما را نگاه کرد و لبخندی به لب داشت. به من هم حسی دست داد که این دیدار آخر است؛ چند باری قصد کردم به او بگویم تا بیاید و قبل از رفتن با او عکسی بگیرم اما ته دلم میگفتم که چه عجلهای است؛ بماند برای بعد.
خوابی که خبر از شهادت میداد
او در پایان با اشاره به اینکه شهیداحسان نسبت به زندگی و همسرش متعهد بود و آن دو در زندگی به هم عشق و مهر می ورزیدند، گفت: چند وقت پیش خواب دیدم که او در حالی که کارنامهای در دست دارد به سراغم آمده است. سیبی نیز در دست داشت. به او گفتم این سیب چیست؟ او در جواب گفت این سیب را به هر کسی نمیدهند. تنها با شاگردان ممتاز علاوه بر کارنامه سیب هم میدهند. وقتی از خواب بیدار شدم و این موضوع را با او در میان گذاشتم گفت که ممکن است در آزمون ورودی رشته حقوق که اخیراً در آن شرکت کرده بود، حائز رتبه ممتاز شود در حالی که من تصور میکنم این خواب نوید شهادت او را می داد.
لازم به ذکر است، در جریان این دیدار اشخاص و چهرههای نامآشنای قرآتی همچون جلیل بیتمشعلی، مدیرعامل خبرگزاری قرآن(ایکنا) و پیشکسوتان قرآنی از جمله ولی یاراحمدی، کریم دولتی، محمدحسین محمدزاده و همچنین مسئولان قرآنی همچون میکائیل باقری، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، مرتضی خدمتکار آرانی، مدیر کل دفتر برنامهریزی آموزش و توسعه مشارکتهای معاونت قرآن و عترت ارشاد، محمدحسین فدوی، مدیر کل ارتباطات و هماهنگی امور قرآن و عترت وزارت ارشاد و حسن محمدی به نمایندگی از
انجمن خادمان قرآن کریم و... حضور داشتند.
انتهای پیام