کد خبر: 4294243
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۶
در جلسه ستاد مرکزی اربعین مطرح شد

اربعین متفاوت 1404 با حضور 8 هزار مبلغ دینی

در جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین با تأکید بر اینکه اربعین امسال با توجه به شرایط پیش آمده متفاوت از سال‌های قبل خواهد بود، اعلام شد: امسال هشت هزار مبلغ و تعداد زیادی مبلغ بانو در اربعین حضور خواهند داشت.

اربعین 1404 متفاوت خواهد بود؛ حضور 8000 مبلغبه گزارش خبرنگار ایکنا، هشتاد و هفتمین جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین، امروز دوشنبه ۲۳ تیرماه با حضور مسئولان فرهنگی ستادهای مختلف اربعین به میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد. 

در این نشست غلامرضا عادل، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، با اشاره به اینکه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در بخش‌های مهم و حتی زیربنایی اربعین نقش دارد، گفت: هر زائری وقتی برای زیارت می‌رود، زمان‌بندی سفر و اقداماتی که باید در این مسیر انجام شود و ... را باید بیاموزد تا هدف نهایی زیارت اربعین و بصیرت آن حاصل شود.

حجت‌الاسلام احمد سیاحی، عضو کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین نیز با اشاره به اینکه حتی در زمان جنگ 12 روزه برنامه‌ها دنبال و جلسات برگزار ‌شد، گفت: ارائه مجوز به موکب‌های فرهنگی پیگیری و شعار اربعین و تولید محصولات فرهنگی مبتنی بر همین شعار انجام شد. یک هفته قبل از جنگ نیز چهارمین همایش «معرفت و رسالت حسینی» با عنوان «الاهیات اربعین» به میزبانی دانشگاه قم برگزار و مقرر شد همایش بعدی در کشور عراق برگزار شود. 

وی اعلام کرد: ۱۲ صفر اولین نشست فرهنگی اربعین در نجف برگزار می‌شود و ۱۴ صفر نیز همایش اربعین و همگرایی اسلامی را در کربلا برگزار می‌کنیم. در روز اربعین نیز گردهمایی اربعین و مقاومت با سخنرانی رهبران مقاومت در کربلا برگزار می‌شود. نشست‌هایی نیز بین مراکز علمی ایران و عراق برگزار می‌شود.

حضور هشت هزار مبلغ در اربعین

حجت‌الاسلام سیاحی ادامه داد: در بخش مبلغان نیز با همکاری سازمان اوقاف، حوزه‌های علمیه، بعثه مقام معظم رهبری، سازمان تبلیغات و ... حداقل هشت هزار مبلغ در تخصص‌ها و زبان‌های مختلف عازم پیاده‌روی اربعین می‌شوند. محافل قرآنی نیز با حضور تعدادی از قاریان ممتاز ایران، افغانستان و عراق در پایگاه‌های قرآنی عتبه حسینی و موکب‌ها برگزار می‌شود.

پرچم ایران در دست عزاداران طویریج

وی با اشاره به اینکه فضای عراق با فضای قبل از جنگ ایران و رژیم صهیونیستی متفاوت شده است، گفت: شب عاشورا در حرم سیدالشهدا(ع) سخنران حرم چندین دقیقه برای پیروزی ایران و نابودی اسرائیل دعا کرد و مردم استقبال می‌کردند و آمین بلند می‌گفتند. در حرکت طویریج در حرم امام حسین(ع) نیز پرچم‌های متعدد ایران در دست عزاداران عراقی بود؛ همه اینها نشان می‌دهد که شرایط اربعین امسال متفاوت است و باید تلاش کنیم بهترین استفاده را از این فضا ببریم. موکب‌های مشترک دانشگاهی نیز بین ایران و عراق و دانشگاهیان سایر کشورها برپا خواهیم کرد. 

روح الله فضلی، دبیر ستاد ملی اربعین دانشگاهیان نیز گفت: برنامه‌ریزی‌ها برای اعزام انجام گرفته و همه دانشگاه‌ها هماهنگ هستند و جلسات متعددی در همین راستا با هم داشته‌ایم. هم در حوزه پژوهشی و هم اعزام دانشجویان فعالیت داریم و تمامی دانشگاه‌ها حداقل اعزام یک کاروان را دارند. بین عمودها نیز تجمع دانشجویان در قالب دسته عزاداری و راهپیمایی خواهیم داشت تا هم فعالیت فرهنگی و استکبارستیزی و هم مراسم عزاداری داشته باشیم.

فعالیت 68 موکب دانشگاهی

فضلی با اشاره به اینکه سال گذشته ۶۸ موکب دانشگاهی داشتیم و امسال تعداد این موکب‌ها رو به افزایش است، گفت: در شهرهای مناطق مرزی، دانشگاه‌ها به محل اسکان زائران تبدیل می‌شود و استفاده از ظرفیت اساتید در حوزه پژوهشی تداوم خواهد شد. طی این سال‌ها ۲۵ جلد کتاب توسط نهادهای دانشگاهی با محور اربعین تهیه شده و در حوزه مقالات و پایان نامه‌های دانشجویی نیز ورود کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین نیز در این نشست، گفت: اول مرداد طی جلسه‌ای اقدامات صورت گرفته مطرح و جمع‌بندی می‌شود و آثار جدید در حوزه اربعین نیز رونمایی خواهد شد.  

وی اظهار امیدواری کرد با هماهنگی‌های انجام شده همه نهادها با هم همکاری و برای بهبود خدمت‌رسانی کمک کنند و افزود: بخش رسانه و فضای مجازی مهم است و امسال باید اقدامات ویژه‌ای در این خصوص انجام شود. امسال در بخش قرآنی نیز قاریان زیادی برای حضور در اربعین اعلام آمادگی کرده‌اند و بخش دارالقرآن عتبه حسینی نیز برنامه‌های خوبی ترتیب داده است. 

17 صفر روز مقاومت و اربعین

حجت‌الاسلام احمدی در ادامه با اشاره به اینکه برنامه نشست‌ها و همایش‌ها مشخص شده است، گفت: روز ۱۷ صفر روز مقاومت و اربعین اعلام شده که در این روز نشست تجلیل از خانواده شهدای مقاومت در عراق را خواهیم داشت. نشست‌هایی با محوریت همگرایی امت اسلامی نیز با حضور علمایی از کشورهای مختلف خواهیم داشت تا نشان دهیم که اربعین مخصوص به ما نیست و زمینه‌ساز همگرایی بین ادیان و مذاهب مختلف است.

وی با تأکید بر اینکه همه برنامه‌های فرهنگی باید با هماهنگی ستاد فرهنگی اربعین انجام شود، گفت: رئیس ستاد اربعین عراق طی نامه‌ای که به سفیر ایران در عراق ارائه کرده، تأکید کردند همه اقدامات فرهنگی و رسانه‌ای در عراق باید با همکاری ستاد اربعین عراق صورت گیرد؛ پس هیچ کس بدون هماهنگی اقدامی انجام ندهد و اگر طرح و برنامه جدیدی هست، اعلام شود تا هماهنگی صورت گیرد. در همه هشت قرارگاه در مرزها و عراق نماینده خواهیم داشت تا هماهنگی‌های لازم انجام شود.

40 درصد زائران اربعین از بانوان هستند

وی اضافه کرد: ۱۱۰ موکب کودک و نوجوان در اربعین توسط موکب‌داران ایرانی برپا می‌شود و امسال اصل و مبنا باید تقویت موکب‌های کودک و نوجوان باشد. عراقی‌ها هم موکب کودک دارند که نسبت به سال‌های قبل این موکب‌ها بسیار تقویت شده‌اند. همچنین ۴۰ درصد زائران اربعین بانوان هستند که نیازمند اعزام مبلغ بانو برای بانوان هستیم. 

برنامه‌های ویژ‌ه ناشنوایان در اربعین برگزار می‌شود

حجت‌الاسلام احمدی از اجرای ویژه برنامه‌هایی برای ناشنوایان در اربعین 1404 خبر داد و گفت: نخبگان ناشنوا از کشورهای مختلف دعوت خواهند شد تا در این برنامه‌ها حضور داشته باشند. همچنین با کمک انجمن عکاسان بحرین، عراق و ایران نشست‌های مشترک خواهیم داشت و آثار مشترک عکاسی تولید می‌شود که البته باید تلاش کنیم عکاسان سایر کشورها نیز به این جمع بپیوندند. 

حجت‌الاسلام حقیقت، رئیس کمیته کودک و نوجوان نیز گفت: دوره‌های آموزشی برای مبلغان کودک و نوجوان در فارس و قم برگزار و گردهمایی قبل از اعزام مبلغان کودک و نوجوان خواهیم داشت. نشریه اربعینی نیز تهیه و در اختیار مبلغان قرار داده شده است. بازی رومیزی نیز طراحی و در اختیار موکب‌های کودک و نوجوان گرفته؛ همچنین درسنامه‌های کودکان و نوجوانان عاشورایی نیز تهیه و در اختیار مبلغان خواهد بود.

مجتبی جوان بختی، نماینده موکب رسانه معلی نیز گفت: سال گذشته زیرساخت تولید و پخش زنده صحن عقیله و پشت‌بام حرم فراهم و از این محل‌ها برنامه به صورت زنده پخش شد. با ۳۳ مرکز استانی صدا و سیما نیز همکاری و ۱۴۸ ساعت برنامه در ۱۷ روز برای استان‌ها تهیه کردیم. امکان پخش زنده امسال نیز فراهم شده و در شبکه‌های اجتماعی به صورت گسترده محتوای اربعین ارائه می‌شود. «اپ» راهنمایی برای زائران غیر فارسی زبان نیز در دست تهیه است.

در ادامه حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز طی سخنانی تصریح کرد: نسبت اربعین با انقلاب اسلامی، نسبت روشنی است؛ انقلاب از عاشورا نشئت گرفته و نتیجه عاشوراست و هر چه زمان بیشتر می‌گذرد این ارتباط عمیق‌تر و بیشتر روشن می‌شود.

وی ادامه داد: جریان اربعین امسال با اربعین‌های گذشته تفاوت شاخص دارد. امروز عکس رهبری در تمام کشورها حتی در کشورهای نظام سلطه سردمداری می‌کند. نشان دادن تصویر مقام معظم رهبری و بیان منش ایشان در عصر حاضر ضروری است‌. امروز بسیاری از افراد می‌خواهند در اربعین شنونده باشند که جریان چیست، چه اتفاقی افتاده و چه خواهد شد؟ که باید از این فرصت روایت استفاده کرد. 

نماینده مرکز مدیریت خواهران حوزه‌های علمیه نیز با اشاره به ثبت نام مبلغه‌های داوطلب اعزام به اربعین حسینی از دو هفته پیش خبر داد و گفت: دو هزار مبلغ بانو برای استقرار در موکب‌های اربعین اعلام آمادگی کردند؛ البته مبلغ سیار نیز در طول مسیر داریم؛ ۳۰۰ نفر از بانوان مبلغ نیز به سایر زبان‌ها مسلط هستند که در اربعین فعالیت خواهند کرد.  

انتهای پیام
captcha