به گزارش ایکنا به نقل از صدی البلد، این نشستها در راستای همکاری دیدهبان مقابله با افراطگرایی الازهر و مرکز مطالعات شرقی دومینیکن(IDEO) مصر برگزار شد و طی آن سه پژوهشگر دیدهبان الازهر در قالب سه سمینار در همایش آکادمی ادیان اروپا که از ۸ تا ۱۲ جولای(16 تا 21 تیر) در دانشگاه وین اتریش برگزار شد، شرکت کردند.
رهام سلامه، مدیر دیدهبان مقابله با افراطگرایی الازهر طی سخنرانی خود در این همایش با عنوان «نقش دیدهبان مقابله با افراطگرایی الازهر در آگاهیبخشی و تفکر نقادانه» تلاشهای این مرکز در مقابله با تروریسم و نفکر افراطی، تقویت صلح اجتماعی و حفاظت از جوانان در برابر افراطگرایی با ترویج تفکر انتقادی و آموزش آنها را تبیین کرد.
همچنین «سند برادری اسلامی؛ ندایی جهانی برای صلح و همزیستی» عنوان سخنرانی عبدالله عابدین، سرپرست واحد زبان انگلیسی دیدهبان الازهر بود که در آن به مفهوم گفتوگو در اسلام و بهرهمندی الازهر از آن به عنوان ابزار اصلی ارتباط فرهنگی بین افراد بشر به ویژه علمای دین پرداخت.
وی با اشاره به امضای سند برادری انسانی میان شیخ الازهر و پاپ سابق واتیکان، اهمیت این سند را در نشر فرهنگ صلح، تسامح و تقویت جهانی صلح اجتماعی تبیین کرد.
احمد حمزه، عضو واحد زبان انگلیسی دیدهبان نیز در سمیناری با عنوان «چالشهای فرهنگی و دینی در اروپا با نگاه ویژه به جوامع مسلمان» شاخصترین چالشهای پیش روی مسلمانان اروپا و مسئله ادغام آنان در جوامع اروپایی را مورد توجه قرار داد.
وی همچنین برنامههای الازهر برای حمایت از این ادغام را تبیین و بر اهمیت گفتمان و خطابه میانهرو که الازهر دنبال میکند و تضمینی برای تشویق مسلمانان به ادغام مثبت در جوامع خود در عین حفظ هویت دینی و فرهنگی است، تأکید کرد.
همایش آکادمی اروپایی ادیان به مدت پنج روز از 8 تا 12 جولای در وین برگزار شد و علما و پژوهشگران دیدهبان الازهر در راستای حمایت از ادغام اجتماعی و دینی شهروندان مسلمان اروپا و تبیین نقش پیشگامانه این مرکز در عرصه داخلی و بینالمللی در آن مشارکت داشتند.
آکادمی اروپایی دین یا ادیان (European Academy of Religion - EuARe)، که در سال ۲۰۱۶ تأسیس شده است، بهعنوان یکی از معتبرترین نهادهای علمی در حوزه مطالعات دینی در اروپا شناخته میشود. این آکادمی با برگزاری کنفرانسهای سالانه در کشورهای اروپایی و ایجاد فضایی برای گفتوگو میان پژوهشگران، رهبران دینی و سیاستگذاران، نقش مهمی در بررسی موضوعات معاصر دینی و تأثیر دین بر جامعه ایفا کرده است.
انتهای پیام