کد خبر: 4294945
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷
حجت‌الاسلام صدیقی مطرح کرد

جنگ ۱۲ روزه؛ عزت‌آفرین و تجلی اقتدار دین و وحدت ملی

امام‌ جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز جمعه تهران از جنگ ۱۲ روزه به عنوانی جنگی عزت‌آفرین، کانون ایجاد ارزش‌های والا و تجلی اقتدار دین و وحدت و انسجام و اقتدار ملی یاد کرد و گفت: این امامت و امت در این مقطع ۱۲ روزه نقش خود را با عزت و اقتدار نشان داد.

حجت الاسلام کاظم صدیقیبه گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام‌جمعه موقت تهران، امروز 27 تیرماه طی سخنانی در خطبه اول نماز جمعه تهران بیان کرد: اولین و آخرین نسخه نجات بشر، تقوا است. خداوند متعال در آیه کریمه 120 آل عمران فرمود: «إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِنْ تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئًا إِنَّ اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ؛ اگر به شما خوشى رسد آنان را بدحال مى‌كند و اگر به شما گزندى رسد بدان شاد مى‌شوند و اگر صبر كنيد و پرهيزگارى نماييد نيرنگشان هيچ زيانى به شما نمى‌‏رساند يقينا خداوند به آنچه مى‌كنند احاطه دارد». از این آیه شریفه این‌گونه برمی‌آید که اگر انسان با دوبال پرواز کند، همواره در اوج بوده و از ناحیه دشمنان هیچ‌گونه حضیض به او نخواهد رسید. اولین بال صبر و دومین بال تقواست. با چنین بال‌هایی حتی اگر تمام شیاطین عالم نیز جمع شوند، نمی‌توانند به کسی که سپر صبر داشته و در سنگر تقوا مستقر است، ضرری برسانند.

وی افزود: طی هفته‌های گذشته خطبه اول نماز جمعه را با اهتمام به سوره حمد برگزار می‌کردیم. امروز نیز از این سوره مبارکه استفاده کرده تا مقدمه‌ای برای عرض ادب به کاروان کربلا باشد. خداوند حکیم این‌گونه به زبان ما جاری کرده که ما در نماز خود مهمترین دعا را با کلمات خود خداوند از محضر ایشان درخواست کنیم. «اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ؛ خداوندا ما را به صراط مستقیم هدایت کن». انسان از خداوند متعال می‌‎خواهد همانگونه که او را به راه راست هدایت می‌کند، او را در این صراط نیز نگاه دارد. صراط مستقیم از نظر عینی، اجتماعی و تاریخی مهم است و باید بدانیم چه کسانی الگوی هدایت در صراط مستقیم هستند؟ این صراط، صراط کسانی است که مورد انعام ذات ربوبی خدا بوده و سفره نعمت الهی برای آن‌ها گسترده شده است.

صدیقی با اشاره به آیه شریفه «وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا؛ و كسانى كه از خدا و پيامبر اطاعت كنند در زمره كسانى خواهند بود كه خدا ايشان را گرامى داشته يعنى با پيامبران و راستان و شهيدان و شايستگانند و آنان چه نيكو همدمانند» گفت: کسانی که در خط رهبری آسمانی بوده و در دنیا زندگی آن‌ها در راستای اجرای دستورات الهی است و طبق نسخه طبیب الهی درمان می‌شوند و با سلیقه خود زندگی نمی‌کنند و سبک زندگی را از کسانی که با سبک زندگی آشنا هستند می‌گیرند، در صراط مستقیم قرار دارند. کسانی که خدا و رسول را اطاعت کنند در این مسیر هستند. خداوند متعال این انسان‌ها را با پیامبران، صدیقین، شهدا و صالحین همراه می‌کند. 

وی افزود: انبیای الهی همواره در حال دریافت امواج عرش خدا بوده و صدیقین کسانی هستند که در ارتباط با پیامبران گرفتار حجاب نیستند و وجودشان سراسر صداقت است و نور انبیا در وجود آن‌ها منعکس است. شهدا جبهه وسیعی هستند که در اثر خودسازی و جذبه‌های الهی نور جانشان شفاف است. آن‌ها شاهد و مشهود هستند و هرچه داشتند، در راه خدا نثار کردند و خداوند نیز به ایشان مقام عالی داده و آئینه خدا هستند. شهید به وجوه مختلف شهید است و به معنی الگو، شاهد و مشهود و کسی که از حجاب‌ها عبور کرده، است. جسم ما حجاب ماست و وقتی در  راه خدا آغشته به خون شود، مقام فنا به انسان دست می‌دهد و فناء فی‌الله می‌شود. با شهادت مشکل مرگ و حجاب حل می‌شود و تمام ناراحتی‌ها و غم‌ها با شهود شهید از بین می‌رود. به فرموده امام خمینی(ره) شهید نظر به وجه‌الله می‌کند. صالحین نیز مقام بالایی دارند که حضرت ابراهیم(ع) با اینکه به مقام امامت رسیده بود، از خدا درخواست کرد که به صالحین بپیوندد. حضرت امیر(ع) و ائمه(ع) همگی از صالحان هستند. البته صالح با کسانی که عمل صالح دارند، متفاوت است صالح به مقام عصمت نائل شده است.

امام‌ جمعه موقت تهران ادامه داد: قرآن کریم انسان‌ها را به سه گروه تقسیم می‌کند که این نکته هم در سوره واقعه و هم در نقاط دیگر قرآن آمده است. ره‌یافتگان و رستگاران کسانی هستند که خداوند به آن‌ها نعمت داده است و درجاتشان متفاوت است. «منعم علیهم» که نجات یافتگان هستند، شامل اصحاب یمین هستند که همه کارهایشان مبارک است و کار بد نمی‌کنند. آن‌ها  کسانی هستند که فقط کار درست انجام می‌دهند و به مردم امید می‌دهند. بالاتر از اصحاب یمین، السابقون هستند که به مقام قرب الهی مشرف شده‌اند و لذا کسانی که در سوره حمد از آن‌ها به عنوان «منعم علیهم» یاد شده، اصحاب یمین و السابقون هستند که ائمه(ع) نیز از آن‌ها هستند.

صدیقی بیان کرد: در آستانه شهادت امام سجاد(ع) هستیم. مقام معظم رهبری کتابی به نام «انسان 250 ساله» دارند و زندگی 12 امام را در آن شرح داده‌اند. ایشان در این کتاب اتصال حرکات و نقش‌آفرینان جهان را در یک خط به هم متصل دیده است که ائمه(ع) نیز در یک مسیر بوده و به سوی یک مقصد برای تشکیل حکوت الهی و نفی طاغوت‌ها و نجات امت از چنگال اهریمن‌ها حرکت می‌کردند. جریان کربلا یکی از این مسیرهای منسجم و حلقه‌های درهم تنیده است. یک بخش آن حرکت امام حسین(ع) از مدینه تا کربلا است که این مسئولیت در روز عاشورا به نحو احسن اجرا شده است. شهدای همراه امام(ع) هیچ کدام به صورت تصادفی با ایشان نیامدند. امام حسین(ع) هدف و برنامه‌ریزی داشتند و عناصر این انقلاب مانتد آیات قرآن بودند و هر کدام مفسر یک آیه بودند. هر کدام از ایشان حلقه زنجیره‌ای بودند که زنجیره نجات بود. هر کدام از شهدای کربلا مسئولیت داشتند و حتی به میدان آمدن حضرت علی اصغر(ع) نیز امضای حقانیت امام حسین(ع) بود. این کودک‌کشی و بی‌رحمی و قساوت و نامردی و ددمنشی که اشقیای کربلا را وادار به جنابت کرد، نشانه خطر انسانی است که از مدار ولایت خارج شده است. 

وی اظهار کرد: وقتی انسان از مدار خارج شود، کنترلی نخواهد داشت و تا قعر جهنم می‌رود و هر خطا و جرمی را هم مرتکب می‌شود. باید بدانیم که در جریان کربلا، حضرت علی اصغر(ع) برای خود یک آیت‌الله العظمی است و نباید ایشان را کودک دانست. لذا ایشان به عنوان آیت کبری خدا بوده و باید در برابر ایشان با اعتقاد زانو زد. آن حضرت باب الحوائج بوده و جزء یاران جبهه حق بوده‌اند. اما مقطع بعد از عاشورا که سخت‌تر از کربلا بود، مقطع اسارت است. امام سجاد(ع) در آن زمان گرفتار نوسانات جسمی بودند و بدن ایشان نحیف شده بود. لذا پاهای ایشان را با زنجیر از زیر شتر بسته بودند تا از شتر نیفتند. 

صدیقی بیان کرد: اما حضرت زینب(س) به عنوان بلندگوی ولایت وارد میدان شدند و صبر ایشان آسمان و زمین را مبهوت کرد. وظیفه امام سجاد(ع) رساندن پیام شهدا در کوفه و شام و جهاد تبیین بود. ایشان در شام رسوایی بنی‌امیه را نشان دادند و از آنجا بود که اسارت تمام شد و ایشان نشان دادند که پایان مقاومت و عقب‌نشینی نکردن، پیروزی است. حتی کار به جایی رسید که یزید به ابن زیاد لعن کرد و اولین مجالس عزاداری در قصر یزید برگزار کرد. تمامی ملت ایران اسلامی نیز در 46 سال گذشته شهید دادند و عقب‌نشینی نکردند و نگذاشتند یاد شهدا فراموش شود و در برابر قلدر رذل عصر ما یعنی رئیس جمهور آمریکا ایستادند و پیروزهای فراوانی سر سفره امام سجاد(ع) به ارمغان آوردند.  

وی افزود: یکی از برنامه‌های امام سجاد(ع) گریه بر مظلوم و دفاع از مظلوم بود. امام سجاد(ع) با گریه‌های خود آبروی ظالم را بردند. برترین عبادت گریه بر امام حسین(ع) است. امام سجاد(ع) آن‌چنان گریه می‌کردند که اهل بیت ایشان نگران شدند. وقتی به ایشان عرضه کردند که نگران جان امام(ع) هستند، امام(ع) پاسخ داد که یعقوب یک یوسف را از دست داده بود و می‌دانست به او بازمی‌گردد اما آن‌چنان گریه کرد که نابینا شد اما من در یک روز 18 یوسف از دست دادم که هیچ‌کدام به من بازنمی‌گردند. امام(ع) گریه بر مظلوم و مجالس امام حسین(ع) را رونق دادند و این کانون نور تا ظهور امام مهدی(عج) پابرجا خواهد بود. 

جنگ عزت‌آفرین

حجت‌الاسلام صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، ضمن توصیه خود و نمازگزاران به تقوای الهی، اظهار کرد: در این خطبه اقتضا دارد از جنگ ۱۲ روزه به عنوانی جنگی عزت‌آفرین، کانون ایجاد ارزش‌های والا و تجلی اقتدار دین، وحدت، انسجام و اقتدار ملی یاد کرد که عظمت امامت و ولایت فقیه را بیش از گذشته در عمل برای جهانیان به عنوان یک باور ایجاد کرد. خداوند متعال در قرآن کریم فرمودند: «الَّذِینَ اسْتَجَابُوا لِلَّهِ وَالرَّسُولِ مِنْ بَعْدِ مَا أَصَابَهُمُ الْقَرْحُ لِلَّذِینَ أَحْسَنُوا مِنْهُمْ وَاتَّقَوْا أَجْرٌ عَظِیمٌ؛ کسانى که (در نبرد احد) پس از آنکه زخم برداشته بودند دعوت خدا و پیامبر او را اجابت کردند براى کسانى از آنان که نیکى و پرهیزگارى کردند پاداشى بزرگ است». این آیه مربوط به جنگ احد است. جنگ احد جزء تابلو‌های برجسته شیرنی و تلخی و پیروزی و شکست و علل آنهاست.

وی افزود: خداوند متعال در آیه بعدی این سوره مبارکه که به علل پیروزی و شکست در این جنگ مربوط است، فرمودند کسانی که دستورات خدا و رسول گرامیش را استجبات کردند، به پاداشی بزرگ خواهند رسید. رهبری در اسلام شخص نیست بلکه شخصیت است، فرد نیست و قانون است. رهبری در اسلام جلوه خداست لذا استجابت خدا و رسول در یک حد دیده می‌شود. وقتی مؤمنان در جنگ احد در قدم اول پیروز شدند و غنایم فراوانی در اختیار گرفتند و در دل مشرکین وحشت انداختند، در اثر چهار مسئله جریان برعکس شده و فرصت به تهدید تبدیل شد. اما پیامبر(ص) از همین تهدید شکننده تلخ، فرصت جدیدی را خلق فرمودند و این موضوع برای همیشه کلاسی شد تا ما نیز از آن درس بگیریم و به پیروزی‌های پیش‌بینی نشده دست پیدا کنیم.

صدیقی ادامه داد: پس از شکست در جنگ احد، مجروحان فراوانی بر روی دستان پیامبر(ص) باقی مانده بود و پیشانی حضرت رسول(ص) نیز شکسته بود و دندان ایشان نیز آسیب دیده بود و چهره ایشان خونین بود و شرایط سختی بر پیامبر(ص) تحمیل شده بود. وقتی مسلمانان مشاهده کردند که پیامبر(ص) زنده است، جمع شدند، اما قشون شکست خورده بودند و شهدایی همچون حمزه سیدالشهدا(ع) را از دست داده بودند. با این حال وقتی پیامبر(ص) فراخوان داد، همین لشکر شکست خورده مأمور تعقیب دشمن شد. پیامبر(ص) به مسلمانان گوشزد کردند که اگر در مسیر جهاد برای خدا استقامت کرده و ترسی نداشته باشند، خداوند متعال پنج هزار فرشته را به کمک آنها می‌فرستد.

امام‌جمعه موقت تهران بیان کرد: مسلمانان نیز با نهایت اقتدار و امید با همان حال به تعقیب مشکران پرداختند. خداوند متعال نیز در این آیه نورانی از ایشان تجلیل کردند. برخی از مسلمانان خود را جا مانده از شهدا می‌دانستند و به دنبال تبدیل تلخی به شیرینی بودند. درس‌های زیادی می‌تون از آیات الهی گرفت. در ایران اسلامی نیز در یک شب جمعه دشمن رذل و خونخوار نظام اسلامی به ما حمله کرد و سرداران بزرگ و فرماندهان کارآزموده را به شهادت رساند. برخی از این شهدا خود یک ملت و مکتب بودند. دشمن در محاسبات خود این‌گونه تصور کرده بود که وقتی سرداران و بزرگان نظام را به شهادت رساندند، نظام تضعیف شده و اراذل و اوباش نیز به خیابان‌ها ریخته و کار نظام را همراه با مردم رنج کشیده در مسائل اقتصادی تمام می‌کنند.

وی افزود: در این شرایط تهدید، امام خامنه‌ای به عنوان نایب امام زمان(عج) با حضوری قهرمانانه در اسرع وقت با یک پیام تلویزیونی به مردم روحیه دادند و مردمی که ریشه‌دار بوده و طینت آنها با عشق به ائمه معصومین(ع) آغشته است، به رهبر بزرگوارشان لبیک گفتند و در یک اتحاد بی‌سابقه آن‌چنان وارد میدان شدند که دشمن مبهوت ماند. این انسجام ملی برای فرماندهان جدید که انتصاب ایشان در همان ساعات اولیه نقش بی‌بدیل رهبری بود، نقطه قوت مضاعفی شد که با تمام قدرت به جنگ با دشمنان بپردازند. امام خامنه‌ای قدرت‌های بزرگ را در کاخ‌های ننگینشان به لرزه درآورد. ایشان با عنایت خدا به میدان آمده و با ایجاد انسجام، تزریق امید، دادن اطمینان به پیروزی، پیشگویی‌های قاطع و با صلابت و انتصاب فوری فرماندهان شرایط میدان را به نفع ایران اسلامی تغییر دادند.

رهبر انقلاب؛ روزنه امید مستضعفان عالم

صدیقی تصریح کرد: خداوند متعال این نعمت بی‌بدیل را به تمامی بشریت اعطا کرده و رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز روزنه امید مستضعفان و مظلومان عالم، تکیه‌گاه جبهه مقاومت و تاج افتخار ملت عظیم هستند. اگر رهبر ما عظمت داشته و ایثارگر و فرزانه، مدیر، مدبر، ولایی، امام زمانی، میدانی و رزمنده است، ملت بزرگ ایران شایسته داشتن چنین امام و رهبری را به حق دارد. این امامت و امت در این مقطع ۱۲ روزه نقش خود را با عزت و اقتدار نشان داد. یکی از مشاهیر هندی خطاب به مقام معظم رهبری بیان می‌کند که بسیار خوشبختم در دورانی به دنیا آمده‌ام که شما را دیده‌ام و شما بودید که شجاعت را به دنیا نشان دادید.

امام‌جمعه موقت تهران در پایان سخنان خود تصریح کرد: این امت بودن مردم ایران اسلامی که ید واحده هستند، باید به جایی برسد که هر صدای نفاق را در میان جامعه اسلامی از بین برده و وحدت و انسجام خود را در تمامی مقاطع حفظ کنند.

انتهای پیام
captcha