
به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، زینب جابر در نشست تخصصی بینالمللی «رسانه، ابزار کارآمد وحدت و مقاومت» که امروز شنبه، 28 تیر به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، با اشاره به حضور دیرینه و اثرگذار زنان در جنبشهای ملی، خاطرنشان کرد: «زنان در جوامع ما چه از طریق مشارکت مستقیم در مبارزات و چه از رهگذر ایفای نقشهای اجتماعی و فرهنگی، همواره نماد ایستادگی و مقاومت بودهاند.»
وی افزود: «با تغییر ساختار ابزارهای نبرد و تبدیل رسانه به میدان اصلی تقابل، زنان امروز هم به عنوان تولیدکننده محتوا و هم به عنوان نمادی مؤثر در تقویت گفتمان مقاومت در جایگاهی کیفی و استراتژیک در جنگ رسانهای قرار گرفتهاند.»
به گفته این استاد دانشگاه، مشارکت زنان در مقاومت، صرفاً موضوعی ثانویه یا مقطعی نیست، بلکه ریشه در حافظه جمعی و حرکتهای تاریخی دارد.
وی گفت: «از مادران و همسران شهدا تا زنان آواره و اسیر، همگی در شکلگیری جبههای محکم از مقاومت نقش داشتهاند و امروز نیز شاهد انتقال آنان به نقشهایی کلیدیتر در تولید آگاهی و روایتسازی هستیم.»
این بانوی لبنانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گسترش رسانههای نوین و دیجیتال، اظهار داشت: «رسانههای جدید، بسترهای تازهای برای حضور فعال زنان در جنگ روایتها ایجاد کردهاند. خبرنگاران، فعالان رسانهای و بانوان تأثیرگذار توانستهاند با افشای دروغهای رسانهای صهیونیستی و انتشار واقعیتهای میدانی، در خط مقدم جنگ رسانهای قرار گیرند.»
زنان، محور اصلی رسانه مقاومت و نشر اندیشه جهاد هستند
لیندا طبوش، استاد دانشگاه و فعال رسانهای لبنان با اشاره به نقش بیبدیل زنان در عرصههای رسانهای، سیاسی و جهادی، بر ضرورت تقویت حضور بانوان در ترویج فرهنگ مقاومت و مقابله با تجاوزات دشمن تأکید کرد.
طبوش در نشست تخصصی «رسانه ابزار کارآمد وحدت و مقاومت»، به اهمیت حضور زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: زنان همواره در پیشبرد آگاهیهای فکری و فرهنگی نقش مهمی داشتهاند و امروز نیز در عرصههای علمی، سیاسی و رسانهای حضوری فعال دارند، هرچند با موانعی روبهرو هستند اما توانستهاند در رسانههای مقاومت، جایگاه خود را تثبیت کنند.»
وی با ذکر نمونههای برجستهای مانند سحر امامی از ایران، شهیده شیرین ابوعاقله از فلسطین و شهیده فرح عمر از لبنان، حضور زنان در جبهههای رسانهای و جهادی را نمونهای از شجاعت و ایستادگی دانست و تأکیدکرد زنان مقاوم از سلاح و میدان مبارزه نمیترسند.
در بخش دوم، لیندا طبوش به نقش زنان در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی پرداخت و با اشاره به الگوهای برجسته زنان در تاریخ اسلام مانند حضرت خدیجه، حضرت زهرا و حضرت زینب(علیهم السلام)، اظهار داشت زنان امروز نیز با بهرهگیری از رسانههای نوین و شبکههای اجتماعی، امر به معروف و نهی از منکر را پیگیری میکنند.
وی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: نقش زنان در انقلاب و دفاع مقدس بسیار حیاتی بوده و این نقش همچنان ادامه دارد.
طبوش با ارائه پیشنهاداتی از جمله: تقویت فرهنگ مقاومت در بانوان تحت هدایت رهبری حکیمانه، ارتقای سطح فرهنگی و رسانهای زنان از طریق برنامهها و نشستهای تخصصی و تشکیل کمیتهای علمی از بانوان نخبه رسانهای برای گسترش اندیشه مقاومت، تأکید کرد: مقاومت اسلامی در لبنان به رهبری حزبالله، تصویر واقعی زن مسلمان را بازسازی کرده و از الگوهای اصیل اسلامی دور شده است.
تأکید فعال رسانهای ترکیه بر نقش زنان در جبهه مقاومت
بتول نملی، فعال رسانهای ترکیه در این نشست با اشاره به نقش مؤثر بانوان در جهاد رسانهای و ترویج اندیشه مقاومت، گفت: در عصر دیجیتال امروز رسانه، تنها وسیلهای برای انتقال اطلاعات نیست، بلکه میدانی برای نبردی بزرگ است؛ میدانی که در آن زنان جهان اسلام بهویژه زنان ایرانی با عزت نفس، آگاهی و مسئولیتی بینظیر در خط مقدم حضور دارند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران نقطه عطف تاریخی در این زمینه است. از سال ۱۹۷۹، زنان ایرانی نه تنها در بافت اجتماعی انقلاب، بلکه در تولید گفتمان مقاومت، هنر، رسانه و عرصههای دانشگاهی نقش فعالی ایفا کردهاند. مادران شهدا، همسران مجاهدان، دختران رهبران فکری و در عین حال، زنان مقاومی که پشت دوربین، در برابر میکروفون و در قلمرو نوشتار، در جستوجوی حقیقت بودهاند.
این فعال رسانهای خاطرنشان کرد: جهاد رسانهای مبتنی بر مقاومت، محدود به ایران نمانده و در سرزمینهای مختلف اسلام از فلسطین و یمن گرفته تا عراق و لبنان و بحرین و سوریه، زنان با بهرهگیری از زبان رسانه به عنوان ابزاری برای تبلیغ و مقابله، به خلق رسانهای مبتنی بر آموزههای اسلامی و مقاومت پرداختهاند. این زنان نه تنها سخن گفتهاند بلکه زبان رسانهای ویژهای ساختهاند؛ زبانی که ردپای قرآن، اصحاب کهف، کربلا، زینب و فاطمه را در خود دارد.
مجری شبکه المنار: حضرت زینب(س) الگوی زنان مقاوم در عرصه رسانه و اطلاعرسانی
«منار صباغ» فعال رسانهای لبنان در نشست تخصصی بینالمللی «رسانه، ابزار کارآمد وحدت و مقاومت» که امروز برگزار شد، ایران اسلامی را یاری کننده اسلام و مستضعفان و مادر مقاومت در منطقه خواند و گفت: از لبنان مقاومت به ایران انقلابی سلام و درود میفرستم.
مجری شبکه المنار لبنان افزود: درباره نقش زن مقاوم در رسانه باید بگویم که هنگامی که ما تصمیم گرفتیم وارد تجربه رسانه شویم، هنگامی که تصمیم گرفتیم از طریق تریبون رسانه در خدمت خط مقاومت قرار گیریم، هدف ما از تریبون رسانهای، شهرتطلبی و یا کسب مقام و جایگاه که بر فعالیتهای رسانهای غربی حاکم است، نبود.
صباغ، حضرت زینب(س) را به عنوان بزرگترین الگوی زنان مقاوم در عرصه رسانه و اطلاع رسانی و رساندن حقیقت به جهانیان معرفی کرد و گفت: این روزها یادآوری اولین بانوی رسانهای در اسلام است که مسئله اسلام را حفظ کرد و توانست آن را تا امروز که ما در آن به سر می بریم، زنده و پویا قرار دهد. حضرت زینب(س) الگوی ما در کار رسانه است و این شاخصی است که ما را وا می دارد با شرافت با این مأموریت خود تعامل کنیم، چرا که ما در منطقهای به سر میبریم که آبستن حادث و نزاعات و آکنده از ظلم و ستم است.
وی با اشاره به ظلمی که علیه فلسطین، لبنان، عراق، سوریه، ایران، یمن و تمام مستضعفان جهان شاهد هستیم، گفت: شعاری که امام خمینی(ره) با صدای رسا فریاد زدند،شعار فراگیری است. شعاری که از مستکبران و مستضعفان سخن گفتند. ما حامل پرچم مستضعفان هستیم، این معیار و شاخص اساسی در کار رسانه است، این اصلی است که در شبکه المنار که نقش برجستهای در رویارویی با دشمن داشت و نقش رسانه مقاوم را در تمام مراحل تا جنگ اخیر تحمیلی رژیم صهیونیستی بر ایران ایفا نمود، به آن پایبندیم.
مجری المنار تصریح کرد: ما به یاری خداوند، همچنان به این نقش خود تا پیروزی و تحقق اهداف ادامه خواهیم داد، ما طالب شهادت هستیم. چه بسا جنگ اخیر(جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران)، الگویی به نام خانم سحرامامی را نشان داد، موضع او، موضع زینبی بود و الگویی است که باید او را به عنوان چراغ راهی در این مسیر رسانهای برای محور مقاومت و مستضعفان جهان قرار دهیم.
استاد دانشگاه عراق: زن مقاوم، محور اساسی در نبرد با تحریف و افشای جنایات دشمن است
«انفال الحلو»، استاد دانشگاه از عراق نیز در این نشست گفت: زن در این دوران صرفاً تماشاچی رخدادها یا دریافت کننده خبر نیست، بلکه به سازنده و تأثیرگذار در این رخدادها تبدیل شده است به ویژه در زمان جنگها و نزاعاتی که تنها به میادین نظامی منحصر نیست، بلکه به میادین دیگری گسترش یافته است که یکی از مهمترین آنها، جنگ رسانهای است.
وی تصریح کرد: نقش زن مقاوم در رسانهها به عنوان یک محور اساسی در رویارویی با تحریف و برملاسازی جنایات و رساندن صدای ملتهای مظلوم است.
الحلو اظهار کرد: در میادین رویارویی رسانهای، زن مقاوم، صدای حقیقت در زمانه تزویر به شمار می رود، بسیاری از زنان وارد نبردهای رسانهای سرسختانهای علیه اشغالگری، ظلم و گمراه سازی شدند و بهای مواضع ثابت، صبوری و چالش طلبی را پرداخت کردند.
این استاد دانشگاه از عراق گفت: در حال حاضر زنان با مواضع جسورانه و شجاعانه متمایز شدهاند و دیوارهای سکوت را پیش از آنکه با سلاح در نوردند، با سخن خود درنوریدهاند.
الحلو خاطرنشان کرد: کلمه و سخن صادق ممکن است قویتر از گلوله باشد. زنان صرفاً حضور نمادین در رسانهها ندارند، بلکه زن میتواند به عنصر و محور تأثیرگذار در مقاومت بر ضد ظلم و هدایت افکار عمومی به سمت حقیقت و الگوی الهامبخشی برای تمام زنانی باشد که به مسئله خود ایمان دارند.
خبرنگار بحرینی: زنان رسانهای باید نماد واقعی مقاومت باشند، نه ابزار ظاهری
فاطمه آل یعقوب، خبرنگار بحرینی در آغاز سخنان خود در نشست تخصصی بینالمللی «رسانه، ابزار کارآمد وحدت و مقاومت» گفت: هدف از این نشست، تحقق اهدافی از جمله ادامه جهاد رسانهای است که امام خامنهای بارها بر آن تأکید کردهاند.
وی افزود که نیازی به اثبات اهمیت رسانه نیست چرا که همه میدانند رسانه قدرت چهارم است و نباید اجازه داد دشمن در این عرصه پیروز شود.
وی به نمونههای تلخ تاریخی مانند "کمیته کریل ۱۹۱۶" اشاره کرد که رسانه تبدیل به ابزاری برای تضعیف حقایق و فرهنگها شد و ادامه داد: "در چند دهه اخیر، مسئله فلسطین به موضوعی برای تمسخر در غرب تبدیل شده بود، اما عصر جدید رسانهای فلسطین توانست واقعیتها را آشکار کند و دشمن را در این جنگ رسانهای شکست دهد.
آل یعقوب یادآور شد که طی دو سال اخیر، ۲۲۷ خبرنگار فلسطینی به شهادت رسیدند چون حقیقت را فریاد زدند و نقش محوری در جنگ رسانهای داشتند که باید از تجربیات آنها درس گرفت و استفاده کرد.
وی سپس به حملات رژیم صهیونیستی به مراکز رسانهای ایران در جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد و گفت: "هدف دشمن نابودی حقیقت و شجاعت بود اما با صدای رسا و پرقدرت همکاران رسانهای مثل "سحر امامی" که نماد زن مسلمان مقاوم است، نقشههای دشمن نقش بر آب شد".
آل یعقوب با بیان این که زنان در رسانه نباید فقط ابزار ظاهر باشند و نباید تابع الگوهای غربی قرار گیرند، تصریح کرد: متأسفانه در بسیاری از رسانههای عربی نزدیک به مقاومت، زنان با پوشش اسلامی اجازه فعالیت در حوزههای سیاسی و فرهنگی ندارند و فقط در حوزه دینی میتوانند حضور داشته باشند، که این برخلاف بیانات رهبر معظم انقلاب است.
وی تأکید کرد: عبای اسلامی که غرب تلاش کرده آن را به نماد تروریسم تبدیل کند، اکنون به نمادی از مبارزه زنان آزاد و شریف بدل شده و باید این تصویر را تثبیت کنیم.
آل یعقوب در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات زنان شاغل در رسانه اشاره کرد و گفت: زنان علاوه بر مسئولیتهای رسانهای، نقشهای همسری و مادری دارند؛ اما متأسفانه حمایت کافی از آنها نمیشود و مدیران غالباً این مسئله را درک نمیکنند.
وی خواستار ایجاد نهاد یا ساختاری ویژه برای رسیدگی به مشکلات و حمایت از زنان رسانهای شد تا این گروه بتوانند به خوبی فعالیت کنند و همانند مردان یا حتی بهتر از آنها عمل کنند.
انتهای پیام