به گزارش ایکنا وبگاه الهیئة الوطنیة للاعلام، بر اساس گزارش آژانس اروپایی حقوق اساسی، ۴۷ درصد از مسلمانان در ۱۳ کشور اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ در زندگی روزمره خود مورد تبعیض قرار گرفتهاند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۶، به ویژه در زمینههای اشتغال، آموزش، مسکن و فضاهای عمومی، ۳۹ درصد بوده است. این امر با مفاد بینالمللی، از جمله کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان مغایرت دارد.
در بخش دیگری از این گزارش که در کنفرانسی بینالمللی در مقر اتحادیه عرب مطرح شد، آمده است: این ارقام نشان میدهد که سیاستهای ادغام، به پایان راه خود رسیده و زمان آن فرا رسیده است که رویکردهای جامعتر و مؤثرتری بررسی شود. واضح است که منطقه ما که از نظر تاریخی، فضاهای بینظیری برای همزیستی، تنوع فکری و آزادی عقیده فراهم کرده است، باید از این میراث الهام گرفته و مدلی متمدن ارائه دهد که با روح زمانه، با مشارکت استعدادهای دیاسپورای ما، از جمله نخبگان رسانهای، تولیدکنندگان محتوا و افراد تأثیرگذار و با گشودگی به روی مؤلفههای افکار عمومی غربی و نخبگان پارلمانی، مدنی و فکری، در تعامل باشد.
دکتر امیره الفاضل، معاون مدیرکل آیسسکو در سخنانی در این کنفرانس گفت: اسلامهراسی دیگر تنها دغدغه مسلمانان نیست؛ بلکه چالشی است که جوامع را تهدید میکند و تلاشها برای ساختن جهانی از عدالت و صلح را تضعیف میکند. همچنین نشاندهنده یک تهدید جهانی است که جوامع را با خطر مواجه میکند و پایههای عدالت و همزیستی را تضعیف میکند. این صرفاً یک اصطلاح دانشگاهی نیست؛ بلکه یک واقعیت ملموس با پیامدهای جدی است.
وی افزود: ریشههای این پدیده ناشی از گفتمانی است که ترس از اسلام را ترویج میکند و آن را به عنوان یک دین خشونتآمیز به تصویر میکشد و در رسانهها مورد سوءاستفاده قرار میگیرد. بنابراین، اسلامهراسی محیطی مساعد برای افراطگرایی و خشونت ایجاد میکند، انسجام اجتماعی را تضعیف میکند و مانع گفتوگوی بین تمدنها میشود.
وی تأکید کرد: با توجه به این موضوع، لازم است همه اشکال تبعیض علیه مسلمانان جرمانگاری شود، نقش آموزش و رسانهها باید تقویت و نظارت بر پلتفرمهای دیجیتال برای جلوگیری از گسترش نفرتپراکنی فعال شود.
انتهای پیام