کد خبر: 4295187
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۹
قره‌شیخلو تبیین کرد

مدیریت بحران از نگاه قرآن؛ مأموریت قرآنیان در آماده‌سازی جامعه

قاری بین‌المللی کشورمان در مورد نقش نهاد‌های فرهنگی و قرآنی در افزایش آگاهی عمومی و تقویت روحیه مقاومت در ایام بحرانی همچون جنگ تحمیلی گفت: مهم‌ترین وظیفه بخش‌های قرآنی این است که اصول و مبانی قرآن را به‌طور مستمر برای جامعه تبیین کرده و روحیه مقاومت و همبستگی آنها را برای این شرایط آماده کنند.

مهدی قره شیخلو پیشکسوت قرآنی کشور

مهدی قره‌شیخلو، پیشکسوت قرآنی کشورمان، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا، درباره نقش قرآن و آموزه‌های آن در تقویت روحیه مقاومت و انسجام ملی در دوران جنگ تحمیلی گفت: قرآن کریم، جامع‌ترین نسخه زندگی انسانی است که تمامی اصول و ضوابط را در همه زمینه‌ها از جمله شرایط صلح و جنگ به روشنی بیان کرده است. در آیات این کتاب آسمانی محور‌های متعددی یافت می‌شود که راهنمای انسان‌ها برای عبور از روز‌های دشوار است. امید داریم مردم، به‌ویژه مسئولان، اهل قلم و صاحبان سخنگاه، با درک صحیح از این مبانیِ نابِ قرآنی سخن بگویند و موضع بگیرند تا آسیبی به جامعه وارد نشود.

آموزه‌های قرآنی در شرایط بحران راه‌گشا هستند

وی افزود: در مقاطع حساس و بحرانی همچون جنگ تحمیلی دوازده‌روزه و حمله رژیم صهیونیستی، آموزه‌های قرآنی می‌تواند راه‌گشای بزرگ و محکمی باشند. خوشبختانه در کشور به این مبانی توجه ویژه‌ای شده و نتیجه آن پیروزی در جنگ تحمیلی و افزایش همبستگی ملی بوده است.

این قاری بین‌المللی قرآن ادامه داد: یکی از نکات مورد تاکید قرآن این است که مسلمانان نباید سرپرستی امور خود را به غیرمسلمانان بسپارند. این توصیه مکرر قرآن، محور مقاومت جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی بود که اجازه نداد، چنین اتفاقی رخ دهد و لذا این مقاومت بر اساس آموزه‌های قرآنی شکل گرفت.

راز بقا در قدرتمند بودن است

رئیس سابق مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: قرآن کریم همچنین بر ضرورت تقویت همه جانبه مسلمانان تأکید دارد. دنیای امروز، دنیای زور و قدرت است و اگر در برابر آن ناتوان باشیم، به سرعت نابود خواهیم شد. بنابر این، باید در حوزه‌های مختلف از جمله نظامی، علمی و اقتصادی، چنان قدرت و توانمندی کسب کنیم تا بتوانیم در مقابل زورگویی‌ها ایستادگی کنیم.

قره‌شیخلو افزود: قرآن کریم پیروی از رهبری جامعه را یکی دیگر از اصول اساسی دوران جنگ می‌داند. مردم باید بر اساس این آموزه قرآنی در همه دوران‌ و به‌ویژه در شرایط جنگ، مسیر مشخص‌ شده از سوی رهبر جامعه را دنبال کنند و همه با هم در یک جهت گام بردارند.

این پیشکسوت قرآنی کشور صبر و استقامت را از دیگر نکات مهمی که قرآن در شرایط دشوار بر آن تأکید دارد، بیان کرد و افزود: جنگ هزینه‌هایی دارد و به هر دو طرف آسیب می‌رساند؛ در این ۱۲ روز شهدای بسیاری تقدیم کردیم و بخش‌هایی از زیرساخت‌ها آسیب دید، اما مهم آن است که در برابر سختی‌ها صبور باشیم و با برنامه‌ریزی منسجم، گام به گام به سمت هدف نهایی حرکت کنیم.

تأکید قرآن بر رفع اختلافات داخلی در روزهای جنگ 

وی بیان کرد: در روز‌های آتش‌بس، موضوع رفع نزاع و اختلافات میان مردم باید بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گیرد. قرآن کریم به شدت از ایجاد تفرقه و نزاع نهی کرده و مردم و مسئولان را به پرهیز از این مسئله سفارش کرده است.

قاری بین‌المللی کشورمان در مورد نقش نهاد‌های فرهنگی و قرآنی در افزایش آگاهی عمومی و تقویت روحیه مقاومت گفت: مهم‌ترین وظیفه بخش‌های قرآنی این است که اصول و مبانی قرآن را به‌طور مستمر برای جامعه تبیین کنند. در شرایط جنگی، به ویژه شرایط خاص، باید اقدامات متناسبی انجام شود؛ از این رو لازم است همیشه و در همه حال آماده باشیم.

جریان تبیین نباید توقف داشته باشد 

قره‌شیخلو افزود: اهالی قرآن و دستگاه‌های قرآنی در صورت مشاهده مشکلات اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و دیگر حوزه‌ها، باید بهترین راه‌حل را در آموزه‌های قرآنی جست‌و‌جو کنند. قرآن برای تمامی نیاز‌های زندگی نسخه‌ای روشن دارد و دستگاه‌های فرهنگی و قرآنی مؤظف هستند، این مبانی را از طرق مختلف، چه سنتی مانند منبر و جلسات و چه به‌روز مانند تولید فیلم، سریال و داستان، به مردم ارائه دهند. جریان تبیین نباید هیچ‌گاه قطع شود، زیرا اگر غفلت کنیم، در مواجهه با بحران‌ها مانند جنگ تحمیلی اخیر، دستمان خالی خواهد بود.

وی با تأکید بر ضرورت عملکرد بهتر جامعه قرآنی در شرایطی مانند جنگ تحمیلی اخیر گفت: بهتر عمل کردن یعنی از پیش برنامه و طراحی داشتن، متأسفانه ما همیشه با عملیات‌های لحظه آخری مواجه هستیم؛ قبل از رخ دادن وقایع، سناریو‌های محتمل را پیش‌بینی و برای مقابله با آن طراحی نمی‌کنیم، پس از وقوع حادثه است که تازه به فکر اجرای عملیات می‌افتیم.

برخی عملکردها در دوران جنگ حداقلی بود

این پیشکسوت قرآنی با اشاره به اینکه برخی هنوز احتمال حمله مجدد رژیم صهیونیستی را قوی می‌دانند، گفت: دوستان همین حالا باید برنامه‌ریزی کنند تا در صورت وقوع بدانند چه واکنشی نشان دهند؟ باید حداقل ۱۰ سناریوی متفاوت داشته باشیم تا بتوانیم بر اساس شرایط، برخی از آنها را اجرا کنیم. دو سال قبل نیز احتمال حمله وجود داشت و در این مدت دستگاه‌های قرآنی باید برنامه‌ریزی و طراحی لازم را انجام می‌دادند. طراحی در آخرین لحظه، سبب عملکرد ضعیف و حداقلی می‌شود.

وی در پایان اظهار کرد: دشمن همواره به یک شیوه عمل نمی‌کند و ممکن است از روش‌های مختلف استفاده کند. این مسئله فقط محدود به حوزه نظامی نیست، بلکه باید در حوزه فرهنگی، قرآنی و دیگر عرصه‌ها نیز برنامه و عملیات مستمر داشته باشیم.

انتهای پیام
captcha