
به گزارش ایکنا به نقل از عربی 21، فعالان در پاسخ به فراخوانها برای اعتصاب و حضور در خیابانها در همبستگی با مردم نوار غزه و رد سیاست گرسنگی که به سطوح خطرناک و بیسابقهای رسیده است، تظاهرات کردند.
محمود هدهود، فعال حقوق بشر، در فیسبوک نوشت: من تصمیم گرفتهام امروز در همبستگی با مردم گرسنه فلسطین در نوار غزه، اعتصاب غذای جزئی را آغاز کنم و سهمیه غذای روزانهام را تقریباً به نیمی از نیازهای اولیه کالریام محدود کنم تا قحطی در نوار غزه پایان یابد.
در اردن، شب گذشته تظاهراتی برگزار شد و معترضان خواستار تعطیلی سفارت اسرائیل در اردن، اخراج سفیر این رژیم و لغو توافقنامه گاز با صهیونیستها شدند.
نیروهای امنیتی اردن تمام ورودیها و خروجیهای محلههای الطفیله و المحصره در امان را بستند تا از برگزاری راهپیمایی که به دعوت فعالان مردمی در حمایت از غزه با شعار «دشمن نباش» برگزار شد، جلوگیری کنند.
در یمن، تظاهرات گستردهای در اعتراض به گرسنگی مردم غزه و ابراز خشم فزاینده مردمی از تجاوز مداوم اسرائیل به نوار غزه برگزار شد. شرکتکنندگان تأکید کردند که محاصره، گرسنگی و بمباران هدفمندی که مردم غزه در معرض آن قرار دارند، جنایتی علیه بشریت است و از جامعه بینالمللی خواستند تا مسئولیتهای اخلاقی و انسانی خود را در قبال این تجاوز مداوم انجام دهد.
لندن، پایتخت بریتانیا نیز روز شنبه شاهد یکی از بزرگترین تظاهرات طرفدار فلسطین از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه بود، تظاهراتی عمومی و رسمی که از نظر وسعت و تنوع بیسابقه بود.
این تظاهرات به دعوت انجمن فلسطینیان در بریتانیا، با همکاری ائتلاف حمایت از فلسطین و چندین جنبش برجسته ضد جنگ و ضد تبعیض بریتانیایی، به عنوان بخشی از بیست و نهمین راهپیمایی ملی از اکتبر ۲۰۲۳ برگزار میشود.
تظاهرات گستردهای نیز در شهرهای آلمان، دانمارک و سوئد در همبستگی با مردم نوار غزه برگزار شد و شعارهایی با این مضمون سر داده شد: «نه به جنگ و گرسنگی در نوار غزه».
در راهپیمایی اعتراضی در استکهلم، پایتخت سوئد، جمعیت در منطقه اودنپلان تجمع کرده و سپس به سمت ساختمان پارلمان سوئد حرکت کردند.
حاضران پرچمهای فلسطین و پارچهنوشتههایی را در محکومیت جنایات اسرائیل، مانند «اسرائیل کودکان غزه را میکشد» و «نسلکشی مردم فلسطین را متوقف کنید» برافراشتند.
در ایالت نیویورک آمریکا، صدها فعال و شهروند در پارک «سانست» بروکلین با شعار «آتشبس فوری» (Ceasefire Now) خواستار توقف فوری حملات رژیم صهیونیستی به غزه و پایان حمایتهای دولت آمریکا از این رژیم شدند.
همچنین در دیگر شهرهای آمریکا از جمله «کالینگزوود» در نیوجرسی و «سامرویل» در ماساچوست فعالان مدنی، مذهبی و حقوق بشری از طیفهای مختلف همبستگی خود را با مردم غزه اعلام کردند.
در شهر برمن آلمان، فعالان و اقلیت فلسطینی مقیم این کشور تظاهرات گستردهای علیه نسلکشی و سیاستهای گرسنهنگهداشتن مردم غزه برپا کردند. شرکتکنندگان با در دست داشتن پرچمهای فلسطین، پلاکاردهای ضدجنگ و نمادهای کفنپوش کودکان شهید، جنایات ارتش صهیونیستی علیه غیرنظامیان را محکوم کردند.
در سوئد صدها معترض در میدان اودنپلان استکهلم گردهم آمدند و سپس در مسیر ساختمان پارلمان راهپیمایی کردند. شرکتکنندگان در این تظاهرات پرچمهای فلسطین را برافراشته و پلاکاردهایی با شعارهایی همچون «اسرائیل کودکان غزه را میکشد» و «نسلکشی علیه مردم فلسطین را متوقف کنید» حمل میکردند.
روز گذشته حماس در بیانیهای از امت اسلامی و آزادگان جهان برای یک جنبش جهانی در جهت نجات مردم فلسطین در نوار غزه از مرگ ناشی از بمباران، گرسنگی و تشنگی دعوت کرد. حماس در این بیانیه اعلام کرد: بگذارید یکشنبه و روزهای آینده فریاد خشم در برابر اشغالگری صهیونیستی و علیه گرسنگی سیستماتیک در نوار غزه باشد.
این جنبش از مردم آزاد جهان خواست تا «تا زمان توقف تجاوز وحشیانه و پایان محاصره ناعادلانه، انواع راهپیماییهای عمومی گسترده و فعالیتهای همبستگی را آغاز کنند، صدای خود را بلند کنند و فشارهای سیاسی، دیپلماتیک، پارلمانی، کارگری و دانشجویی را در همبستگی با غزه و علیه جنگ نابودی و گرسنگی اعمال کنند.»
حماس در پایان گفت: «بگذارید همه تلاشها در سطوح عربی، اسلامی و بینالمللی با هم ترکیب شوند و بیایید در همبستگی با نوار غزه و علیه جنگ نابودی و گرسنگی بیش از دو میلیون فلسطینی، یک صدا باشیم.
پیش از این، وزارت بهداشت غزه روز شنبه نسبت به پیامدهای فاجعهبار قحطی که به دلیل بسته شدن شدید گذرگاهها توسط اسرائیل از اوایل ماه مارس نوار غزه را فرا گرفته است، هشدار داد و افزایش قابل توجه میزان مرگ و میر ناشی از گرسنگی را تأیید کرد.
روز جمعه، دفتر رسانهای دولت در غزه اعلام کرد که تعداد کودکانی که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بر اثر سوءتغذیه جان خود را از دست دادهاند به ۶۹ نفر افزایش یافته است.
این دفتر افزود که تعداد مرگ و میر فلسطینیان به دلیل کمبود غذا و دارو نیز از 7 اکتبر 2023 به 620 نفر رسیده است.
از ۲ مارس ۲۰۲۵، اشغالگران تمام گذرگاههای مرزی با نوار غزه را بسته و از ورود کمکهای غذایی و پزشکی جلوگیری کردهاند که این امر باعث شیوع قحطی در نوار غزه شده است.
انتهای پیام