کد خبر: 4295669
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
سیدعباس صالحی مطرح کرد

افتخار به هویت ایرانی؛ پاسخی محکم به دشمنان متوهم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین «تا ابد، ایران» گفت: پیمایش‌ها نشان داد که بیش از ۸۲ درصد ایرانیان به هویت خود افتخار می‌کنند، در حالی که دشمنان تصور می‌کردند نارضایتی‌های اقتصادی و اجتماعی، مردم ایران را به سکوت یا سازش با بیگانگان سوق خواهد داد. 

افتخار به هویت ایرانی؛ پاسخی محکم به دشمنان متوهمبه گزارش خبرنگار ایکنا، آیین «تا ابد، ایران» ویژه پاسداشت شهیدان فرهنگ، هنر و رسانه به ویژه شهدای اخیر در حمله رژیم صهیونیستی علیه ایران سه‌شنبه ۳۱ تیرماه با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونان در تالار وحدت برگزار شد.

سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد طی سخنانی گفت: همان‌گونه که مقام معظم رهبری در سخنان اخیر خود به‌درستی اشاره فرمودند، دشمنان ما در محاسبات خود دچار خطای راهبردی شدند. رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا درک جامع و دقیقی از ایران و ملت بزرگ ما نداشتند و این خطای محاسباتی در طول جنگ 12 روزه به‌وضوح آشکار شد. آنها تصور می‌کردند که با وقوع هر حادثه‌ای، فرش قرمز برایشان گسترده خواهد شد؛ همان اشتباهی که صدام نیز مرتکب شد؛ اما نه صدام و نه رژیم صهیونیستی، ایران را نشناخته‌اند. 

وی افزود: همبستگی گسترده و بی‌نظیر مردم ایران در این 12 روز، که به‌اختصار به آن اشاره شد و در ادامه نیز روایت خواهد شد، نشان داد که چگونه ایرانیان با وجود تنوع در مذاهب، اقوام، اقشار اجتماعی، گرایش‌های سیاسی و سلایق فرهنگی گوناگون، همگی حول محور میهن عزیزمان، ایران، متحد و یکپارچه ایستادند. در این میان، اصحاب فرهیخته فرهنگ، هنر و رسانه جایگاهی والا و تأثیرگذار داشتند. از همان نخستین لحظات وقوع حادثه، آنها به‌صورت تمام‌قد در صحنه حاضر بودند و به‌عنوان عضوی از این جامعه، هم به جامعه بزرگ ایران و هم به جامعه فرهیخته فرهنگ، هنر و رسانه، به‌خاطر درک عمیق و حضور مؤثرشان در این لحظات حساس تاریخی، افتخار می‌کنم. 

خطای محاسباتی دشمنان

صالحی در ادامه به چند محور از خطای محاسباتی دشمنان درباره ایران اشاره کرد و گفت: دشمنان ما جغرافیای ایران را به‌درستی نمی‌شناسند. ایران در چهارراه تاریخی شرق و غرب و شمال و جنوب جهان قرار دارد. این موقعیت استثنایی طی هزاران سال، ایران را به عرصه‌ای برای هجوم‌های متعدد تبدیل کرده است. اما این جغرافیا، فرصتی بی‌نظیر نیز برای ملت ایران فراهم آورده و آن، آمادگی دفاعی همیشگی است. ایران هرگز غافلگیر نمی‌شود، زیرا همواره در طول تاریخ، مهاجم نبوده اما در برابر هر تجاوزی، دیوار‌های فولادین مقاومت آن شکل گرفته است. این استراتژی دفاعی ریشه در جغرافیای تاریخی ما دارد که دشمنان از درک آن عاجز هستند. 

وی نشناختن تاریخ ایران را یکی دیگر از محور‌های اشتباه محاسباتی دشمنان خواند و ادامه داد: تاریخ ایران، تاریخی مستمر و ممتد با ریشه‌هایی عمیق در تمدن بشری است. کشوری با هویت تاریخی منقطع نیستیم، بلکه ملتی هستیم که ریشه‌هایمان در اعماق تاریخ تنیده شده است. مواجهه با چنین ملتی، مانند قطع کردن درخت کهنسالی با یک ضربه تبر نیست. 

وزیر فرهنگ بیان کرد: تاریخ ایران، ترکیبی از حماسه‌های پهلوانی و عرفانی است. از اسطوره‌های کهن مانند رستم و سیمرغ تا حماسه‌های دفاع مقدس، این پیوند ناگسستنی بین قدرت و معنویت، همواره ملت ما را مقاوم و شکست‌ناپذیر ساخته است. در هشت سال دفاع مقدس نیز شاهد بودیم که چگونه جوانان عاشق، حماسه‌آفرینی‌های پهلوانی را با سیر و سلوک عرفانی درآمیختند و قدرتی خارق‌العاده آفریدند. 

میراثی گرانبها از تاریخ و فرهنگ

وی در ادامه وحدت ملی و انسجام اجتماعی را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: دشمنان غافل از این حقیقت بودند که ملت ایران، علیرغم تنوع‌های قومی، مذهبی و فرهنگی، در برابر تهدیدات خارجی، همچون کوهی استوار متحد می‌شود. این وحدت، میراثی گران‌بها از تاریخ و فرهنگ ماست که هرگز به سادگی در هم نمی‌شکند. 

صالحی تصریح کرد: یکی دیگر از اشتباهات راهبردی دشمنان، عدم درک صحیح از جامعه معاصر ایران بود. آنها صرفاً به مشاهدات سطحی خود از نارضایتی‌ها، نگرانی‌ها یا ناامیدی‌های احتمالی در میان مردم ایران استناد و تصور می‌کردند که این شرایط، راه را برای نفوذ و تسلط آنها هموار خواهد کرد؛ اما آنها از وجوه عمیق‌تر هویت ملی و روحیه مقاومت ایرانیان غافل بودند. 

وی در ادامه به نتایج پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان (موج چهارم، سال ۱۴۰۲) اشاره و بیان کرد: در این پیمایش که در شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی انجام شد، از مردم پرسیده شد «آیا به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنید؟» پاسخ‌ها گویای حقایق مهمی بود؛ ۸۳ درصد از پاسخ‌دهندگان با گزینه‌های «زیاد» و «خیلی زیاد» موافق بودند و از این میان، ۵۳.۳ درصد پاسخ «خیلی زیاد» و ۲۹.۷ درصد پاسخ «زیاد» را انتخاب کردند. این در حالی است که دشمنان تصور می‌کردند نارضایتی‌های اقتصادی و اجتماعی، مردم ایران را به سکوت یا سازش با بیگانگان سوق خواهد داد. اما واقعیت این است که حتی در سخت‌ترین شرایط، غیرت ملی و حس تعلق به ایران در میان مردم ما زنده و پویاست. 

وزیر فرهنگ ادامه داد: دوازده روز دفاع، فرصتی تاریخی برای اثبات این حقیقت بود. این ایام نشان داد که چگونه ایرانیان، با وجود تمام تفاوت‌ها، در لحظات حساس، گردهم می‌آیند و یکپارچه از کیان کشور دفاع می‌کنند. بی‌تردید، باید این روحیه وحدت و مقاومت را پاس بداریم و قدر چنین فرصت‌هایی را بدانیم. 

سیدعباس صالحی در پایان سخنان خود شعر «ایران من» اثر زنده‌یاد حسین منزوی را قرائت کرد.

انتهای پیام
captcha