به گزارش ایکنا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی، شانزدهمین دوره مدرسه تابستانی پژوهشگاه رویان با موضوع «هوش مصنوعی و هوش زیستی» با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان علاقهمند به حوزههای بین رشتهای برگزار شد.
این رویداد علمی که با همکاری پژوهشکده سلولهای بنیادی و معاونت آموزشی پژوهشگاه رویان سازماندهی شده بود، به بررسی نقش تحول آفرین هوش مصنوعی در علوم زیستی پرداخت.
در مراسم افتتاحیه این رویداد، عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان، ضمن خوش آمدگویی به حضار و شرکتکنندگان این رویداد علمی، در سخنانی گفت: امیدواریم این برنامه بتواند با کیفیت مطلوبی ارائه شود و بخشی از کمبودهای موجود در این حوزه را پوشش دهد. این مدرسه تابستانی به عنوان سنتی حسنه هر ساله با همکاری معاونت آموزشی پژوهشگاه رویان برگزار میشود و امسال با توجه به شرایط خاص، به صورت مجازی و محدود در سالن اصلی برگزار میشود.
وی با اشاره به اهمیت مباحث بین رشتهای، افزود: هدف از این نشستها، خلق ایده و ایجاد انگیزه در میان نسل جوان است تا بتوانند در آینده نقش مؤثری در پیشرفت علوم بین رشتهای ایفا کنند. موضوع امسال، هوش مصنوعی و هوش زیستی انتخاب شد، چراکه هوش مصنوعی امروزه نه تنها یک ابزار، بلکه یک همراه پیشرو در عرصههای علمی است.
شاهوردی به تأثیر هوش مصنوعی در حوزههای مختلف از جمله پزشکی، داروسازی و بیولوژی اشاره کرد و گفت: دادههای زیستی که روزی ساده به نظر میرسیدند، امروزه به سرمایههای ارزشمندی تبدیل شدهاند که با پردازش هوشمند میتوانند تصمیمات مؤثری را برای پژوهشگران رقم بزنند.
وی همچنین با تأکید بر لزوم رعایت ملاحظات اخلاقی در استفاده از هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: این فناوری با تمام مزایایش، چالشهایی نیز دارد که باید با دقت و مسئولیتپذیری به آنها پرداخته شود.
در ادامه ابوالقاسمی دهاقانی، دبیر علمی شانزدهمین مدرسه تابستانی رویان گفت: همه شما عزیزان مستحضر هستید که هوش مصنوعی در چند دهه گذشته نقش مهمی در تمام علوم بازی کرده است. نکته مهم این است که هوش مصنوعی یک فناوری نیست به تنهایی که ما انتخاب کنیم که داشته باشیم یا نداشته باشیم. عصر جدیدی است که تکنولوژیها و تمام فناوریهای پیش رو را درخود دارد و به شدت خودش را به همه رشتهها تحمیل میکند و اگر نتوانیم به درستی از هوش مصنوعی استفاده کنیم امکان تولید علم و فناوری در رشتههای مختلف خیلی دشوار میشود.
وی ادامه داد: علوم زیستی به عنوان یکی از مهمترین علوم عصر جدید چون ارتباط نزدیکی با سلامت و کیفیت زندگی انسانها دارد جز مهمترین علوم متأثر از هوش مصنوعی است و با توجه به سرعت علم و تحقیقات، ما در مرحلهای نیستیم که انتخاب کنیم که این کار را انجام بدهیم یا نه.
دهاقانی تصریح کرد: انتخاب لاجرمان پرداختن به علوم دیتا و هوش مصنوعی است و پژوهشگاه رویان به عنوان جایی که همیشه پیشرو بوده است در پرداختن به مسائل علمی، سرمایهگذاری ویژهای کرده است و مسئله ورود ما برای مدرسه تابستانه همین بوده است. برای اینکه بتوانیم با هوش مصنوعی ارتباط برقرار کنیم نیازمند این هستیم که افرادی که از حوزههای مختلف میآیند با یک سری مقدمات آشنا شوند.
وی اظهار کرد: هوش مصنوعی ماهیتاً خودش بین رشتهای است و وقتی کاربردش با رشتههای دیگر به کار برده میشود بین رشتهایتر میشود. تصمیم بر این شد که پیش از شروع همایش پیش کنگرهای را تدارک ببینیم که شرکت کنندگان با ابزارهایی که در هوش مصنوعی داریم آشنا شوند و اطلاعات کافی را به دست آورند.
دبیر علمی شانزدهمین مدرسه تابستانی رویان ادامه داد: ما همایش را در سه محور چیدهایم: محور روز اول رابطه بین علوم اعصاب و هوش مصنوعی است که به اصطلاح همان هوش مصنوعی عصب پایه نامیده میشود. این نسل بعدی هوش مصنوعی است که احتمالاً از ساز و کارهایی که در تکامل برای توسعه محاسبات رقم خورده که عمدهاش در سیستم عصبی استفاده میشود و در فناوریهای جدید هوش مصنوعی.
دهاقانی ادامه داد: محور روز دوم کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی است و محور روز سوم علوم اعصاب محاسباتی که زیربنای فهم هوش مصنوعی است.
وی اظهار امیدواری کرد تلاشی که عزیزان پژوهشگاه رویان انجام دادهاند مثمر ثمر واقع شود و شرکت کنندگان فرآیند یادگیری را در هوش مصنوعی را فرا بگیرند و افزود: ما در صدد این هستیم که یک سری یادگیرنده فعال که در طول عمرشان همیشه در حال یادگیری هستند در حوزه هوش مصنوعی پرورش دهیم و امیدواریم این همایش قدم کوچکی باشد برای ورود شما به این علم.
یادآوری میشود؛ شانزدهمین مدرسه تابستانی رویان با استقبال بینظیر علاقمندان به موضوع هوش مصنوعی و هوش زیستی تا اول مردادماه ادامه داشت.
انتهای پیام