به گزارش خبرنگار ایکنا، جامعه قرآنی و اعضای کمیته شهدای قرآنی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، بعد از ظهر یکشنبه پنجم مردادماه به دیدار خانواده سپهبد شهید حسین سلامی، فرمانده فقید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رفتند.
در ابتدای این دیدار حمید جلیلی، قاری ممتاز قرآن و از اعضای کاروان قرآنی نور اعزامی به حج تمتع سال جاری به تلاوت آیاتی از کلامالله مجید پرداخت و در ادامه سردار سرتیپ پاسدار حسین محبی، معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به بیان سخنانی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه سپهبد شهید حسین سلامی یک شخصیت قرآنی بود، گفت: از جمله یادگاران ماندگار و جاوید این شهید والامقام «قرارگاه قرآنی نور» بود. به دنبال پیشنهاد ایجاد این قرارگاه و استقبال نماینده ولیفقیه در سپاه ایشان خود شخصاً ریاست آن را به عهده گرفت.
محبی افزود: قرارگاه قرآنی نور شامل شورای قرارگاهی، هیئت اندیشهورز و دبیرخانه است، از طریق این قرارگاه هر ایده و طرحی که در زمینه قرآنی مطرح میشود، جذب شده و مورد توجه و بررسی قرار میگیرد، اگر طرح پیشنهادی نوآورانه باشد، مراحل اجرایی و عملیاتی را طی میکند.
سردار محبی تصریح کرد: ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ برای اجرای برخی از طرحهای قرآنی و مناسبتی نیاز به منابع مالی داشتیم، شهید سلامی در رأس این قرارگاه سه برابر نیاز تخصیص داد، هر جا صحبت از نشر و تعالی قرآن بود، این شهید والامقام از هیج امری دریغ نمیکرد، چرا که تعالی فرهنگ قرآنی از جمله دغدغههای او بود.
معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: در جریان یکی از نمایشگاههای قرآنی که در ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، گزارشی از روند پیشرفت سپاه در امر کسب رتبه در مسابقات قرآن به اطلاع ایشان رسید، این شهید بزرگوار به تعریف و تمجید از این موضوع پرداخت، اما بلافاصله از آن گذر کرد و گفت ما به دنبال ترویج قرآن هستیم، مسابقه قرآن ملاک و اولویت ما نیست.
سردار محبی با تأکید بر اینکه سپهبد شهید حسین سلامی همواره به امر ترویج قرآن التزام عملی داشت، گفت: در جریان اجلاسیه نماز در ستاد نیروی دریایی سپاه به ما گوشزد کرد که جلسات قرارگاه قرآنی نور دچار وقفه شده است و از ما خواست فوراً جلسات را برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه شهید سلامی تمام سخنرانیهای خود را مستند به آیات قرآن میکرد، افزود: یکی از همکاران به تازگی از فرمایشات شهید سلامی ۲۰۰ عنوان استخراج کرده است که هر کدام از آنها میتواند در قالب کتابهایی به چاپ رسیده و مطالب آن در محافل علمی و قرآنی مورد استفاده قرار گیرد، امیدواریم در آینده بتوانیم این عناوین را در اختیار علاقهمندان قرار دهیم.
بر اساس گزارش ایکنا در ادامه این دیدار رحیم قربانی، مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ به بیان سخنانی پرداخت و گفت: از جمله وجوه مغفول مانده سپهبد شهید حسین سلامی، بُعد قرآنی ایشان است که باید این امر به جامعه قرآنی داخل و خارج از کشور معرفی شود.
وی ادامه داد: شهید سلامی الگویی شاخص در امر حفظ قرآن بود، با توجه به اینکه در شرایط کنونی شاهد اجرای طرحهای مختلفی در زمینه حفظ قرآن هستیم، میتوانیم بسیاری از این طرحها را به نام این شهید بزرگوار اجرایی کنیم.
قربانی با اشاره به اینکه سپهبد شهید حسین سلامی، آخرین اجراهای گروه تواشیح محمد رسولالله(ص) را مورد تفقد خود قرار داد، گفت: هفته گذشته و به مناسبت اربعین شهادت این سردار رشید اسلام به همت شورای عالی قرآن مراسم یادبودی در حسینیه الزهرا(س) برگزار و با استقبال جامعه قرآنی همراه شد، استقبالی که نشاندهنده عمق ارادت جامعه قرآنی به این سردار حافظ قرآن و نهجالبلاغه است.
این گزارش حاکی است در ادامه این برنامه احمد ابوالقاسمی و حمیدرضا احمدیوفا، دو قاری بینالمللی به تلاوت آیاتی از قرآن پرداختند. در این بخش احمد ابوالقاسمی در سخنانی با اشاره به ابراز علاقه سپهبد شهید حسین سلامی به برنامه قرآنی «محفل» گفت: به زعم این شهید بزرگوار، «محفل» بهترین برنامه قرآنی بعد از انقلاب بود و شخصاً از طریق من پیگیر بود تا دوستان سازنده را برای متوقف نشدن ساخت این برنامه مجاب کنم.
بر اساس گزارش ایکنا در بخش دیگری از این دیدار حجتالاسلام والمسلمین عبدالله حاجیصادقی، نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره سپهبد شهید حسین سلامی گفت: هر جلسه صبحگاه ستاد فرماندهی سپاه با تلاوت قرآن از سوی ایشان آغاز میشد و با دعا برای سلامتی و فرج امام زمان(عج) ادامه مییافت، علاوه بر این در تمام جلسات ستادی و شورایی که شهید سلامی خود ریاست آن را بر عهده داشت، بعید بود به غیر از ایشان شخص دیگری قرآن تلاوت کند.
وی افزود: همیشه برای ما جالب بود که در جلسات بدون مقدمه قرآن را باز میکرد و عجیب بود که آیهای متناسب با موضوع جلسه و صحبتهای مطرح شده در جلسه پیش روی ایشان قرار میگرفت. همه ما شگفتزده میشدیم و به ایشان میگفتیم، انگار از قبل این صفحه را مشخص کرده است.
نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: سپهبد شهید حسین سلامی تنها یک حافظ و مبیّن قرآن نبود؛ ایشان در عین پرچمداری جهاد تبیین با محوریت قرآن به معنای واقعی متمسک به قرآن و تجسم عینی آیات قرآن بود، ۱۵ مجموعه از آیات را براساس شخصیت این سردار شهید که خود را ملتزم به رعایت فرامین الهی میکرد، استخراج کردهایم.
وی افزود: در حالی که ممکن بود در طول زندگی با مصائبی روبرو شود، اما غم و اندوه به زندگی شهید سلامی راه نداشت، به عنوان مثال در مواجهه با شهادت حاج قاسم سلیمانی که همواره میگفت این سردار خط قرمز من است؛ صبر و شکیبایی پیشه کرد و راضی به رضا و مشیت الهی بود. از جمله اقدامات قرآنی این شهید، تعبیه و نصب بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تابلوی قرآنی در محوطههای نظامی زیرمجموعه سپاه بود، اقدامی که باعث شد، همواره آیات قرآنی و فرامین الهی در مقابل چشمان کارکنان این مجموعه باشد. امیدوارم این تعداد تابلو به فاصله کوتاهی از شهادت ایشان، به همت همکاران در معاونت فرهنگی و تبلیغات به ۳۰ هزار تابلو افزایش یابد.
حاجیصادقی، سردار شهید سلامی را مصداق آیه «... وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَد...»(آیه ۱۸ سوره حشر) دانست و گفت: آنچه در مورد این شهید بزرگوار میتوان گفت، این است که ایشان در تمام عمر شریف خود خدایی و قرآنی زیست و لذا بهترینها را برای زندگی جاوید در جهان آخرت، فرستاد. ایشان مفسر عملی قرآن بود و در مجموعه اقدامات و افعال خود چنان قرآن را به شکل عملی تفسیر میکرد که شاید اینگونه تفسیر را در هیچ یک از متون تفسیری قرآن نخوانده باشیم.
در ادامه این دیدار دختر سپهبد شهید حسین سلامی از علاقه وافر پدر نسبت به قرآن سخن راند و گفت: همانطور که گفته شد، ایشان از جمله علاقهمندان به برنامه تلویزیونی محفل بود، برخی مواقع فرصت دیدن این برنامه را در زمان پخش نداشت، در این شرایط وقتی را برای تماشای تکرار آن اختصاص میداد، محتوای این برنامه پدر را سر ذوق میآورد و همواره به تمجید از آن میپرداخت.
وی ادامه داد: پدر شبها را به نمازشب به صبح میرساند، قرائت و زمزمه قرآن از سوی ایشان ما را مشتاق میساخت، صبح قبل از رهسپار شدن به محل کار، حتی زمانی که در حال پوشیدن لباس بود، زیارت عاشورا را زیرلب زمزمه میکرد؛ همواره ذکر قرآن و اهل بیت(ع) روی زبان ایشان بود.
دختر شهید سلامی با اشاره به اینکه شهید شبها را با شنیدن تلاوت قرآن به خواب میرفت، تأکید کرد: به ما در مورد خواندن قرآن بسیار توصیه میکرد و این نکته را یادآور میشد که همانطور که تابش یک ستاره در شب، آسمان تاریک را روشن میکند، خانهای که در آن قرآن خوانده شود، هم نورانی میشود چرا که نور قرآن همچون تشعشع نور ستاره از زمین به آسمان ساطع میشود.
وی بیان کرد: شهید سلامی بارها چله قرآنی میگرفت و ما را نسبت به حفظ قرآن تشویق میکرد؛ شخصاً در مقطعی حفظ قرآن را آغاز کرده بودم، پدر به شدت مرا به ادامه این مسیر تشویق میکرد، تا جایی که به ازای حفظ هر آیه جایزهای برایم در نظر گرفته بود.
دختر شهید سلامی اظهار کرد: ایشان منظومه فکری مختص به خود داشت و براساس این منظومه فکری بود که شخصاً با توجه به تسلطی که به قرآن داشت، آیات را برای انتخاب منش رفتاری و اَفعالی خود، تفسیر میکرد. تدابیر او در هر دورهای از زندگی، چه فردی و شخصی و چه نظامی منطبق با منطق و آموزههای قرآنی بود.
وی گفت: پدر به دلیل مشغله کاری اغلب پیش خانواده نبود. یک بار از معدود دفعاتی که شب یلدا نزد خانواده بود، تفألی به حافظ زد، غزلی آمد با این بیت پایانی که «هر گنجِ سعادت که خدا داد به حافظ/ از یُمنِ دعایِ شب و وِردِ سَحَری بود» این وصف حال پدر شهیدم بود که بسیار به شب زندهداری، خواندن نمازشب و خواندن قرآن تا سحرگاه علاقه داشت.
همسر شهید سلامی هم در ادامه با تشکر از حضور جامعه قرآنی گفت: من و شهید سلامی ۴۱ سال زندگی مشترک داشتیم. ابتدای این زندگی در اوج دوران دفاع مقدس بود، شهید سلامی هر زمان از منطقه عملیاتی باز میگشت؛ پیش از آنکه جویای وضعیت زندگی باشد، جویای میزان انس و الفت ما با قرآن کریم در زمان نبودنشان در خانه بود؛ ایشان قرآن را مایه آرامش و اطمینان خاطر میدانست.
محمدعلی خواجهپیری، پیشکسوت قرآنی کشورمان نیز در بخش دیگری از این دیدار با اشاره به مناقب و سجایای اخلاقی شهید سلامی گفت: در ایامی از هفته به عنوان خادم افتخاری حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در این آستان حضور دارم. از زمانی که این شهید بزرگوار در جوار این بارگاه ملکوتی مدفون شده است، از نزدیک شاهد هستم که بسیاری از زائران با وجود آنکه ورودی شبستانِ محل دفن شهید سلامی در ساعت خاصی از شب بسته میشود، اما زائران مکرر از ما درخواست میکنند، تنها برای حضور بر مزار این شهید، بسته شدن ورودی شبستان را به تأخیر بیندازند، این امر نشان از آن دارد که قرآن آبرو و احترامی بس گرانقدر به این شهید داده است، آبرو و عزتی که به واسطه انس و الفت با کلام خدا به دست آمده است.
حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا اربابسلیمانی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد فرهنگ و اسلامی نیز در این دیدار به ذکر خاطرهای از سپهبد شهید حسین سلامی پرداخت و گفت: چند سال قبل در جریان دیدار چند نفر از اهالی فرهنگ و هنر با این شهید بزرگوار، حاضران به واسطه اشراف و تسلطی که یک فرمانده نظامی نسبت به قرآن و معارف قرآنی داشت، حیرت زده شده بودند و زبان به تحسین ایشان گشودند.
بر اساس گزارش ایکنا در پایان این دیدار هدایایی از سوی جامعه قرآنی به خانواده شهید سلامی تقدیم شد، از جمله این هدایا چند جلد از مصحف قرآن جیبی بود. این مصحف از جمله تولیدات مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران به خط استاد مرتضی رهنما است که یک مجلد مشابه آن از سوی مقام معظم رهبری به شهید سلامی هدیه داده شده بود. مصحفی که همیشه همراه شهید بود و به گفته نزدیکان با وجود حفظ بودن قرآن اما عادت داشت تا قرآن را از روی این مصحف بخواند. این چند جلد از سوی محمدتقی میرزاجانی، معاون پژوهش و آموزش شورای عالی قرآن به خانواده شهید سلامی اهدا شد.
انتهای پیام