کد خبر: 4296752
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵

اجرای پروژه کاشی‌نگاره شهدای حمله ۱۲ روزه رژیم صهیونی

پروژه «کاشی‌نگاره شهدای حمله ۱۲ روزه رژیم صهیونی به کشورمان» از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران در سومین سوگواره «محرم‌شهر» اجرا شده است.

سومین سوگواره «محرم‌شهر»به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان زیباسازی شهرداری تهران، سومین سوگواره «محرم‌شهر» میدان آزادی تهران را به صحنه‌ای از شکوه سوگواری عاشورایی و نماد هنر آیینی بدل کرد؛ رویدادی که با بهره‌گیری از عناصر تصویری و مفهومی، میدان را به روایتی ایستاده از مقاومت، ایثار و شهادت تبدیل کرد ه است.

این‌بار میدان آزادی با معماری شناخته‌شده و موقعیت نمادین خود در قالب بستری هنری برای بازتاب فرهنگ عاشورا نقش‌آفرینی کرد. حضور آثار مفهومی میدان را به نقطه تلاقی تصویر، پیام و باور بدل کرد؛ جایی که نگاه رهگذران به سوگ‌نگاره‌هایی گره می‌خورد که ریشه در تاریخ و هویت دارند. 

در این رویداد، پروژه «کاشی‌نگاره شهدای حمله ۱۲ روزه رژیم صهیونی به کشورمان» ازسوی سازمان زیباسازی شهر تهران اجرا شد. این مجموعه از هفت سازه عمودی تشکیل شده که چهره چهار نفر از شهدای جنگ ۱۲ روزه را در قالب کاشی‌هایی به ابعاد ۲۰×۲۰ سانتی‌متر به نمایش می‌گذارد. 

ارتفاع این سازه‌ها به حدود شش متر می‌رسد و طراحی آن‌ها با الهام از کاشی‌کاری سنتی و تصویرسازی معاصر، ترکیبی هنرمندانه و پرمفهوم را در برابر دید عموم قرار داده است.  سازه‌ها در ضلع شرقی میدان آزادی، در مسیر شرق به غرب و مقابل برج جانمایی شده‌اند و بخش‌های باقی‌مانده پروژه نیز تا پایان هفته تکمیل خواهد شد. 

بخشی از این پروژه به‌صورت تعاملی طراحی شده است؛ قطعاتی از آن به‌شکل نمادین در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد تا در مکتن مشخص نصب کنند.  این رویکرد، جلوه‌ای از مشارکت عمومی در بازتاب آیین‌های عاشورایی در فضای شهری ایجاد کرده است. 

در ادامه جریان هنری و آیینی سومین سوگواره «محرم‌شهر»، طرح «السلام علیک یا شهید» در فضای اطراف میدان آزادی در حال نصب است. این اثر که با شمایل طاق نصرت طراحی شده با محوریت نام و یاد شهدای کربلا به‌زودی رونمایی خواهد شد. 

سومین دوره سوگواره «محرم‌شهر» با تمرکز بر میدان آزادی، کوششی نوین در جهت دمیدن جان دوباره به فضاهای شاخص شهری از خلال هنر آیینی است.  در این رویداد، روایت عاشورا در مسیر فرم، تصویر و حس در کالبد شهر جاری می‌شود تا جایی‌که میدان آزادی، خود به بستری برای تبلور سوگ، معنا و هویت آیینی بدل شده است.

انتهای پیام
captcha