کد خبر: 4298373
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۰
سلیمی عنوان کرد:

ظرفیت‌سازی کاروان قرآنی اربعین در شناساندن شخصیت قرآنی سیدالشهدا(ع)

پیشکسوت قرآنی گفت: کاروان قرآنی اربعین ظرفیتی را فراهم آورده تا اعضای آن از رهگذر پرداختن به مجموعه اعمالی در کنار تلاوت‌های زیبا و دلنشین، شخصیت قرآنی سیدالشهداء(ع) در ظلم‌ستیزی و عدم سازش با دشمن را به زائران بشناسانند.

فردا///ظرفیت‌سازی کاروان قرآنی اربعین در شناساندن شخصیت قرآنی سیدالشهدا(ع)عباس سلیمی، خادم‌القرآن در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا، گفت: خوشبختانه به ابتکار دوستان مسئول، کاروان‌های قرآنی هم در موسم حج و هم در موسم پیاده‌روی اربعین، تدارک دیده می‌شوند تا با حضور در این بسترهای مساعد و مناسب ترویج فرهنگ قرآنی و دینی، برنامه‌هایی که منظور شده است را به مورد اجرا درآورند که محور آنها تلاوت قرآن و برگزاری محافل انس با قرآن است.

وی ادامه داد: در مورد اربعین و ظرفیتی که راهپیمایی پرشور آن با حضور خیل عظیمی از عاشقان و زائران اباعبدالله‌الحسین (ع) ایجاد کرده است، مقدمتاً باید بگویم که حرکت و قیام سیدالشهدا(ع) مبتنی بر قرآن و برمبنای تاکتیک ظلم‌ستیزی بود و لذا ایشان با این حماسه‌ای که آفریدند، بُعد عملی آموزه‌های قرآن را در عدم سازش با دشمن کافر به منصه ظهور گذاشتند اما در عین حال دمی نیز از پرداختی تعبدی و عرفانی با کلام‌الله غافل نشدند تا جایی که از برادر خود خواستند از دشمن مهلت بیشتری بگیرد تا به نماز، تلاوت قرآن و دعا بپردازند چرا که واله و شیدای آن بودند.

این پیشکسوت قرآن تصریح کرد: چنین مشی و مرامی از وجود مقدس سیدالشهداء(ع) الگوی نظری و عملی را پیش روی همه فعالان و اهالی قرآن قرار می‌دهد؛ ما بنا به فرمایش معصوم(ع) سه قرآن داریم؛ قرآن نازل که مصحف شریف است، قرآن ساعد که دعا و راز و نیاز است و قرآن ناطق که وجود معصومین(ع) و ملازمت قرآن نازل و ناطق امر محتوم و پذیرفته شده است به این معنی که تأثیر آنچه که از مصحف شریف با صوت خوش و الحان نیکو تلاوت و بروز پیدا می‌کند، باید در رفتار و اعمال نیز نمود پیدا کرده و مشهود باشد.

سلیمی در ادامه گفت: آنچه امروزه در راه‌اندازی کاروان‌های قرآنی در جریان مراسم عبادی سیاسی حج و یا پیاده‌روی اربعین شاهد آن هستیم، نهادینه شدن قالب و ساختاری است که عرصه‌ای را برای فهم معرفتی قرآن منطبق با بینش الهی معصوم(ع) و به ویژه امام حسین(ع) به وجود می‌آورد و باید دید که اعضای این کاروان‌های قرآنی تا چه اندازه در استفاده از این ظرفیت ساختاری توفیق به دست می‌آورند.

وی تأکید کرد: وجود مقدس سیدالشهداء(ع) لحظه‌ای از اشارات و توجه به مضامین و معارف قرآن عاری نبود همچنانکه رأس بریده آن حضرت بر سر نیزه نیز قرآن تلاوت کرد در نتیجه وقتی چنین ظرفیتی به وجود می‌آید و جمعی از قاریان قرآن در قالب کاروانی گردهم می‌آیند، رسالت آنها نباید محدود به زمان و مکانی خاص باشد و بلکه باید در رفتار  و اعمال آنها نیز شاهد درخشش آموزه های قرآن و تأثیرپذیری از کلام الهی باشیم.

این خادم القرآن افزود: در نتیجه نباید تنها به صوت و لحن خوش و گوش‌نواز بسنده کنند و از آنجا که نمایندگان قرآنی جمهوری اسلامی ایران در میان جمعیتی میلیون نفری از عاشقان و شیفتگان حرکت اباعبدالله(ع) هستند که تنها محدود به مسلمانان و شیعیان نیز نمی‌شود لذا باید خلق و رفتار سرزده از آنها نیز در راستای تعالیم قرآن باشد تا انگاره‌ها و برخی کج‌فهمی‌های آنها متأثر از اطلاعات و داده‌های غلط جبهه رسانه‌ای استکبار و دشمنان قسم‌خورده اسلام از میان برود.

یادآور می‌شود، کاروان قرآنی اربعین حسینی مزین به نام امام‌رضا(ع) متشکل از 70 استاد، قاری و نخبه نوجوان قرآنی از 17 تا 24 مرداد در مسیر پیاده‌روی اربعین به فعالیت قرآنی خواهند پرداخت.

انتهای پیام
captcha