کد خبر: 4344945
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۷:۰۰
یک کارگردان سینما و تلویزیون:

روایتگر افتخارات ایران باشیم؛ نه تماشاگر تحریف

جواد مزدآبادی، با بیان اینکه متأسفانه گاهی در بازنمایی افتخارات خود دچار ضعف هستیم درحالی‌که دشمن با تمام توان روی روایت‌های تحریف‌شده کار می‌کند، گفت: هنرمندان باید با تولید آثار فاخر، جلوی وارونه‌نمایی حقایق را بگیرند.

جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به اینکه به عنوان یک هنرمند نسبت به رویدادهای امروز جامعه احساس مسئولیت و درگیری عاطفی دارد، اظهار کرد: نسل ما، انقلاب، جنگ هشت ساله و جنگ ۱۲ روزه را از نزدیک تجربه کرده است. جنگ رمضان، سرشار از شور و شعور بود که دستاوردهای شگفت‌آوری دارد. مهم‌ترین دستاورد آن ایستادگی در برابر ابرقدرتی جهانی است که سال‌ها هیچ کس جرئت مقابله با آن را نداشت. این پیروزی، زمینه‌ساز بیداری در جهان اسلام خواهد شد. توانستیم بت آمریکا را به گونه‌ای بشکنیم که اکنون بسیاری از ملت‌ها در برابر این ابرقدرت ایستاده‌اند و آن کشور در باتلاق جنگی که خود آغازگر آن بود، گرفتار آمده است. بالاتر از این دستاوردی نمی‌توان تصور کرد.

وی افزود: شاید تا چند سال پیش این باور وجود داشت که در صورت رویارویی با آمریکا به دلیل برتری تکنولوژیک و سخت‌افزاری، تاب مقاومت نخواهیم آورد، اما تاریخ ایران نشان داد که این ملت هرگز زیر بار زور نمی‌رود. نکته بسیار حائز اهمیت دیگر، جانفشانی رهبران و فرماندهان ارشد است. برخلاف آنچه امروز در مورد برخی کشورها مانند اسرائیل می‌بینیم که رهبران و فرماندهانشان در پنهان‌ترین مکان‌ها به سر می‌برند، در ایران تمام فرماندهان و حتی مقام رهبری ایستادگی کردند و به شهادت رسیدند. همین شهادت‌طلبی و از خودگذشتگی، اعتماد به نفس و قدرت عظیمی به مردم بخشید و همدلی مثال‌زدنی آنان، بزرگ‌ترین سرمایه این پیروزی بود. مطمئناً مسیر کنونی به پیروزی نهایی مردم ایران منتهی خواهد شد.

مزدآبادی در ادامه درباره نقش حضور مردم در میادین و تأثیر آن در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان و همچنین الهام‌بخشی آن برای آثار هنری، تصریح کرد: این حضور، پدیده‌ای شگفت‌انگیز و مثال‌زدنی است. همدلی، شجاعت و دلگرمی مردم در پشت جبهه، پشتوانه عظیمی برای رزمندگان در خط مقدم ایجاد کرد و موجب شد آنان با قدرت بیشتری بجنگند. من که محل سکونتم نزدیک میدان انقلاب و در متن رویدادهاست، شاهد افزایش روزافزون حضور مردم هستم. این همدلی، نتیجه‌ای جز وحدت و یکپارچگی تمام ایران، فارغ از هر پوشش و نژاد، به دنبال نداشته است. اوج این اعتماد به نفس زمانی نمایان شد که مردم عادی با کمترین امکانات در برابر تهدیدات ایستادگی کردند. این تجلی وعده الهی است که پیروزی از آنِ مسلمانان خواهد بود.

این کارگردان سینما و تلویزیون با اشاره به مضامین قرآنی گفت: اتفاقات جنگ 12 روزه و جنگ رمضان، داستان اصحاب فیل و نابودی سپاه ابرهه توسط پرندگان ابابیل را برای من تداعی می‌‌کند. آنچه در اصفهان رخ داد، از سقوط بالگرد و هدف قرار گرفتن هواپیمای دشمن، بی‌درنگ خاطره حادثه طبس را زنده کرد و نشان داد که حمایت الهی پشتوانه این مردم است. بیداری جهانی که اکنون شکل گرفته و بت استکبار که در حال شکستن است، مدیون همین حضور آگاهانه مردم در میادین است.

مزدآبادی در پاسخ به این پرسش که آیا خود نیز در این تجمعات مردمی حضور داشته، بیان کرد: بله حضور داشتم. ما هنرمندان نیز جزئی از همین مردم هستیم. به عنوان کسانی که در عرصه فیلم‌سازی فعالیت می‌کنیم، باید تمام این رویدادها را با دقت رصد کنیم، چراکه می‌توانند دستمایه تولیدات سینمایی برای سال‌های آینده باشند تا بتوانیم این حماسه‌ها را به درستی به تصویر کشیم.

حضور مردم در میادین شهرها، پدیده‌ای شگفت‌انگیز و مثال‌زدنی است. همدلی، شجاعت و دلگرمی مردم در پشت جبهه، پشتوانه عظیمی برای رزمندگان در خط مقدم ایجاد کرد و موجب شد آنان با قدرت بیشتری بجنگند

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تأثیر این رویدادها بر روحیه ملی تصریح کرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم، فراتر از یک پیروزی نظامی صِرف است. این همبستگی، الگویی بی‌نظیر برای ملت‌های آزاده جهان به شمار می‌رود. وقتی مردمی با هر سلیقه و نگرشی در کنار هم قرار می‌گیرند و از کیان کشورشان دفاع می‌کنند، پیام روشنی به جهانیان مخابره می‌شود که مرزهای جغرافیایی و سیاسی نمی‌تواند اراده یک ملت را محدود کند. این انسجام ملی، سرمایه‌ای گرانبهاست که باید آن را برای نسل‌های آینده روایت و بازتولید کنیم.

این کارگردان سینما و تلویزیون با تأکید بر نقش رسانه‌ها و هنر در ثبت این حماسه‌ها اظهار کرد: وظیفه هنرمندان در قبال چنین رخدادهایی بسیار سنگین است. نمی‌توانیم نسبت به آنچه در پیرامونمان می‌گذرد بی‌تفاوت باشیم. فیلم‌سازان، نویسندگان و شاعران باید با نگاهی عمیق و مستند، این لحظات تاریخی را ضبط و منتقل کنند. متأسفانه گاهی در بازنمایی افتخارات خود دچار ضعف هستیم درحالی‌که دشمن با تمام توان روی روایت‌های تحریف‌شده کار می‌کند. پس ضرورت دارد با تولید آثار فاخر، جلوی وارونه‌نمایی حقایق را بگیریم.

کارگردان فیلم «طاووس‌های بی‌پر» در پایان سخنان خود به جنبه‌های فراملی این مقاومت اشاره کرد و گفت: پیروزی ایران در برابر یک ابرقدرت، تنها یک دستاورد داخلی نبود، بلکه معادلات جهانی را به هم ریخت. بسیاری از کشورهایی که سال‌ها در سکوت و انفعال به سر می‌بردند، امروز جرئت ابراز مخالفت با زیاده‌خواهی‌های استکبار را پیدا کرده‌اند. این بیداری، زاییده مقاومت مثال‌زدنی مردم ایران است. ثابت کردیم که می‌توان با ایمان، اتحاد و ایستادگی، بزرگ‌ترین قدرت‌های نظامی جهان را به زانو درآورد و این درس ماندگاری برای تمام تاریخ معاصر خواهد بود.

انتهای پیام
خبرنگار:
داوود کنشلو
captcha