کد خبر: 4355876
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۱:۲۴
نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی

کمیته امداد، دولتِ نیازمندان است

کمیته امداد، دولتِ نیازمندان است محمد خوش‌سیما با تأکید بر جایگاه مردمی و حمایتی کمیته امداد، این نهاد را «دولتِ نیازمندان» توصیف کرد و گفت: خدمت به محرومان و اقشار آسیب‌پذیر باید همواره در اولویت باشد، چراکه همین مردم در همه صحنه‌های انقلاب، حضوری چشمگیر و وفادارانه داشته‌اند.

کمیته امداد، دولتِ نیازمندان استبه گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد امام خمینی (ره) اردبیل، محمد خوش‌سیما، نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی، ۱۲ خردادماه در جلسه شورای مدیران کمیته امداد استان اردبیل با اشاره به رسالت خطیر این نهاد حمایتی، اظهار کرد: کمیته امداد، دولتِ نیازمندان است و باید در هر شرایطی پای کار محرومان و خانوار‌های تحت حمایت باشد.

وی افزود: اقشار نیازمند جامعه همواره در مقاطع مختلف، همراه و پشتیبان آرمان‌های انقلاب اسلامی بوده‌اند و شایسته است خدمت‌رسانی به آنان با جدیت و اهتمام بیشتری دنبال شود.

خوش‌سیما در ادامه با اشاره به اهمیت توانمندسازی اقتصادی مددجویان، موضوع اشتغال خانوار‌های تحت حمایت را یکی از اولویت‌های اساسی دانست و گفت: ایجاد اشتغال پایدار برای مددجویان باید با همکاری نزدیک بانک‌های عامل و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط دنبال شود.

نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه توجه به اشتغال مددجویان می‌تواند زمینه‌ساز کاهش فقر و افزایش کرامت اجتماعی آنان باشد، تصریح کرد: در این مسیر، هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و تسهیل در روند پرداخت تسهیلات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی همچنین به موضوع مسکن مستأجران تحت حمایت اشاره کرد و گفت: لازم است برای حمایت از این قشر، تمهیدات مؤثری در حوزه تأمین ودیعه مسکن و تسهیل بهره‌مندی آنان از تسهیلات مرتبط در نظر گرفته شود.

خوش‌سیما افزود: با برنامه‌ریزی مناسب و همکاری بیشتر میان دستگاه‌های مسئول و کمیته امداد، می‌توان بخشی از مشکلات معیشتی و سکونتی نیازمندان را برطرف کرد.

نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بر تعهد نسبت به تأمین لوازم ضروری زندگی خانوار‌های تحت حمایت در شهرستان‌های گرمی و انگوت تأکید کرد و گفت: در این زمینه قول مساعد داده می‌شود تا با استفاده از ظرفیت کارخانجات، خیرین و مجموعه‌های همراه، برای رفع بخشی از نیاز‌های ضروری مددجویان اقدام شود.

وی خاطرنشان کرد: حمایت از خانوار‌های نیازمند نباید صرفاً به پرداخت‌های نقدی محدود شود، بلکه تأمین اقلام اساسی و ضروری زندگی نیز باید با نگاه مسئله‌محور در دستور کار باشد.

خوش‌سیما در بخشی از سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های مجتمع اقتصادی کمیته امداد، بر لزوم همکاری بیشتر برای ورود به فعالیت‌های اقتصادی و اجرای پروژه‌های بزرگ‌تر تأکید کرد و گفت: استفاده از این ظرفیت‌ها می‌تواند زمینه اشتغال تعداد بیشتری از مددجویان را فراهم کند.

نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی، به‌ویژه بر ضرورت توسعه صنایع تبدیلی در گرمی و انگوت تأکید کرد و افزود: راه‌اندازی و تقویت این صنایع، علاوه بر ایجاد فرصت‌های شغلی برای مددجویان، می‌تواند نقش مؤثری در رونق اقتصادی و توسعه منطقه ایفا کند.

خوش‌سیما در پایان با تأکید بر ضرورت تداوم حمایت هدفمند از اقشار محروم، اظهار کرد: هر میزان که هماهنگی میان کمیته امداد، بانک‌ها، خیرین، دستگاه‌های اجرایی و بخش‌های اقتصادی افزایش یابد، امکان حل مشکلات نیازمندان و ایجاد بستر مناسب برای توانمندسازی آنان نیز بیشتر خواهد شد.

۲۸۳۵ قلم لوازم زندگی، نیاز ضروری خانوار‌های تحت حمایت در گرمی و انگوت 

علیرضا حسین‌نژاد، مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل با ارائه گزارشی از وضعیت خانوار‌های تحت حمایت در این دو شهرستان، گفت: در پی بررسی وضعیت خانوار‌های تحت حمایت در مناطق گرمی و انگوت، نیاز به تأمین دو هزار و ۸۳۵ قلم لوازم ضروری احصا شده است که این امر توجه و اقدام مناسب نهاد‌های حمایتی و خیرین را می‌طلبد.

وی با اشاره به ترکیب خانوار‌های تحت حمایت در گرمی و انگوت، اظهار کرد: ۵۳ درصد از خانوار‌های تحت حمایت در این شهرستان‌ها دارای سرپرست مرد و ۴۷ درصد دارای سرپرست زن هستند که این آمار، ضرورت توجه همه جانبه به مسائل معیشتی، اجتماعی و حمایتی این خانواده‌ها را دوچندان می‌کند.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل در ادامه با اشاره به مشکلات حوزه مسکن، گفت: در حال حاضر ۴۶۲ خانوار مستأجر در شهرستان‌های گرمی و انگوت تحت حمایت کمیته امداد هستند که در زمینه تأمین ودیعه مسکن و رفع مشکلات مرتبط با اسکان، نیازمند رسیدگی و حمایت جدی هستند.

وی افزود: این مسئله باید با همکاری دستگاه‌های مسئول و تأمین منابع لازم، به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

حسین‌نژاد با بیان اینکه بخش قابل توجهی از جامعه هدف کمیته امداد در این مناطق را سالمندان تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: چهار هزار و ۴۹۴ نفر سالمند در گرمی و انگوت تحت حمایت هستند که تأمین هزینه‌های درمانی، مراقبتی و سایر نیاز‌های آنان، از جمله دغدغه‌های مهم این نهاد حمایتی به شمار می‌رود.

وی همچنین از وجود ۶۰۵ بیمار صعب‌العلاج و زمین‌گیر در این دو شهرستان خبر داد و گفت: این بیماران برای تأمین هزینه‌های درمان، دارو، تجهیزات پزشکی و مراقبت‌های مورد نیاز، نیازمند حمایت مستمر و ویژه هستند و توجه به وضعیت آنان باید در اولویت برنامه‌های حمایتی قرار گیرد.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه اشتغال مددجویان، خاطرنشان کرد: در طول سال ۱۴۰۴، تعداد ۱۷۸ طرح اشتغال در شهرستان‌های گرمی و انگوت اجرا شده که برای آن ۲۹ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

وی تأکید کرد: برای توسعه اشتغال پایدار مددجویان، همکاری بیشتر بانک‌های عامل در پرداخت و تسهیل تسهیلات ضروری است.

حسین‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت تحصیلی جامعه هدف اشاره کرد و افزود: در حال حاضر دو هزار و ۲۷۸ دانش‌آموز و ۱۲۶ دانشجو در گرمی و انگوت تحت حمایت کمیته امداد قرار دارند که برای ادامه تحصیل، تهیه لوازم آموزشی، تأمین هزینه‌های تحصیلی و پشتیبانی علمی، نیازمند کمک و حمایت هستند.

وی بخش مهمی از نیاز‌های احصاشده در این دو شهرستان را مربوط به لوازم ضروری زندگی خانوار‌های تحت حمایت دانست و گفت: بر اساس بررسی‌های میدانی و احصای موردی مددکاران، نیاز خانواده‌های تحت حمایت در گرمی و انگوت شامل ۵۳۰ دستگاه یخچال، ۳۸۷ دستگاه لباسشویی، ۸۳ تخته فرش، ۱۸۱ دستگاه جاروبرقی، ۴۱۰ دستگاه تلویزیون، ۳۶۱ دستگاه بخاری گازی، ۲۷۰ دستگاه کولر، ۴۲۲ دستگاه آبگرمکن، و ۱۹۱ دستگاه اجاق گاز است.

انتهای پیام
خبرنگار:
معصومه مصطفایی
captcha