کد خبر: 4356600
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۲
استاندار قزوین تأکید کرد

لزوم برنامه‌ریزی فرادستگاهی برای جوانی جمعیت

محمد نوذری با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی فرادستگاهی برای جوانی جمعیت گفت: موضوع جمعیت تنها به دولت مربوط نمی‌شود، بلکه باید ابزارهای لازم را فراهم کرد.

شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان قزوین

به گزارش خبرنگار ایکنا از قزوین، محمد نوذری استاندار قزوین در جلسه شورای توسعه و برنامه‌ریزی این استان که شنبه، 16 خردادماه در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، گفت: ما در حوزه‌های اجتماعی، آب و جمعیت دچار بحران هستیم و باید با عزم جدی برای رفع آن‌ها بکوشیم.

وی با تأکید بر اینکه جمعیت در دنیای امروز یک موضوع امنیتی محسوب می‌شود، اظهار کرد: شاید در نگاه نخست، جمعیت یک پدیده اجتماعی به نظر برسد، اما درواقع یکی از پتانسیل‌های اصلی قدرت است که در ایران اهمیتی دوچندان دارد.

استاندار قزوین با اشاره به اینکه کاهش باروری در بانوان متأثر از مسائل اقتصادی و سطح تحصیلات بوده است، افزود: دیدگاه جامعه نسبت به فرزندآوری تغییر کرده و در کنار آن، مسئله شهرنشینی نیز چالش‌های خود را دارد.

نوذری با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی فرادستگاهی برای جوانی جمعیت تصریح کرد: موضوع جمعیت تنها به دولت مربوط نمی‌شود، بلکه باید ابزارهای لازم را فراهم کرد.

وی ازدواج آسان و تسهیل شرایط ازدواج کارکنان را از راهکارهای مطلوب دانست و افزود: در قزوین حدود ۱۷ هزار نفر با مشکل ناباروری مواجه‌اند که خواستار فرزندآوری هستند، اما با توجه به بالا بودن هزینه‌های درمان ناباروری و عدم پوشش کافی بیمه‌ها، باید از زوجین نابارور حمایت کرد.

استاندار قزوین درباره سند اجتماعی استان گفت: این سند با محوریت تمامی دستگاه‌ها تدوین و در هیئت اندیشه‌ورزان و کارگروه اجتماعی و فرهنگی با نظرات اساتید اصلاح شده است. هدف ما از این سند، صرفاً تصویب آن نیست، بلکه کاهش آسیب‌های اجتماعی و افزایش نشاط در جامعه است. 

وی با اشاره به اینکه مسائل اجتماعی پیچیده، چندوجهی و نیازمند نسخه‌های بومی هستند، بیان کرد: این سند براساس اسناد بالادستی، سیاست‌های جوانی جمعیت و رهنمودهای رهبر شهید، با نگاه به پتانسیل‌های بومی استان نگارش شده است و تمرکز ویژه‌ای بر حمایت از زنان سرپرست خانوار دارد.

نوذری در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت اشتغال اشاره کرد و افزود: در حالی‌که پیش‌بینی‌های استانی حاکی از احتمال تعدیل ۴۰ هزار نفر در فروردین‌ماه بود، با تلاش‌های صورت گرفته، میزان تعدیل به چهار هزار نفر رسید و اکنون نیز برای احیای واحدهای صنعتی و تأمین مواد اولیه جهت جلوگیری از بیکاری نیروها در تلاشیم.

وی همچنین بر ضرورت فروش ۳۹ میلیون مترمکعب پساب استان و اختصاص عواید آن به بخش کشاورزی، و نیز تسریع در استعلامات واحدهای فولاد و پتروشیمی در منطقه بوئین‌زهرا تأکید کرد.

استاندار قزوین با اشاره به مشکلات معیشتی گفت: باید واقع‌بین باشیم؛ بخشی از گرانی‌ها ناشی از بی‌تدبیری و آسیب‌های وارد شده به صنایع مادر است.

وی ضمن تأکید بر لزوم مردم‌داری مسئولان، بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاهی و خلق منابع از پتانسیل‌های استان تأکید کرد.

انتهای پیام
خبرنگار:
سیده زهرا حسینی فلاح
captcha