کد خبر: 4368787
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۲۶
علی منتظری:

هویت انقلابی و دینی جهاددانشگاهی باید حفظ، تقویت و گسترش یابد

رئیس جهاددانشگاهی با تأکید بر ضرورت حفظ و تقویت هویت انقلابی و دینی این نهاد، گفت: جهاددانشگاهی یکی از نقاط راهبردی و استراتژیک کشور است و باید زمینه حضور، رشد و تربیت جوانان و دانشجویان در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی را فراهم کند.

علی منتظری

به گزارش خبرنگار ایکنا، علی منتظری، رئیس جهاددانشگاهی طی سخنانی در مراسم چهل و ششمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، که صبح امروز، یکشنبه 18 مرداد ماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، ضمن خیرمقدم به رئیس‌جمهور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و استانداران اصفهان و خراسان رضوی، از حمایت‌های دولت و نهاد‌های علمی کشور از جهاددانشگاهی قدردانی کرد.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و با اشاره به نقش رهبر فقید انقلاب اسلامی در شکل‌گیری و تداوم فعالیت‌های جهاددانشگاهی اظهار کرد: یکی از افتخارات بزرگ این نهاد، حمایت‌ها و رهنمود‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است. اگر حمایت‌های ایشان از جهاددانشگاهی نبود، شاید امروز نام و نشانی از این نهاد باقی نمانده بود.

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به سندی از سال ۱۳۵۹ که رئیس‌جمهور در آن به عنوان رئیس کمیته پزشکی جهاددانشگاهی در استان آذربایجان منصوب شده بود، افزود: جوانه‌ای که در سال ۱۳۵۹ کاشته شد، امروز به درختی تنومند تبدیل شده است و کشور از دستاورد‌ها و ظرفیت‌های این مجموعه بهره‌مند است.

افتتاح مرکز اسناد و مدارک جهاددانشگاهی

منتظری با اشاره به افتتاح مرکز اسناد و مدارک جهاددانشگاهی در این مراسم، بیان کرد: بخشی از تاریخ و دستاورد‌های جهاددانشگاهی در این مرکز به نمایش گذاشته خواهد شد. از جمله این دستاورد‌ها می‌توان به ساخت نخستین پهپاد کشور در سال ۱۳۶۳ و فعالیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه دفاعی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد. جهاددانشگاهی در سال‌های جنگ تحمیلی نیز در تأمین بسیاری از نیاز‌های کشور نقش‌آفرینی کرد.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی امروز علاوه بر حوزه‌های دفاعی و فنی، در عرصه‌های مختلف مورد نیاز کشور نیز فعال است. در حوزه سلامت، سه پژوهشگاه رویان، ابن‌سینا و پژوهشگاه ملی سرطان فعالیت می‌کنند و در حوزه‌هایی همچون انرژی، انرژی خورشیدی، امنیت غذایی و محرومیت‌زدایی نیز اقدامات و برنامه‌های مختلفی در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس جهاددانشگاهی با تأکید بر ضرورت توجه به جوانان و دانشجویان تصریح کرد: امروز باید زمینه لازم را برای حضور و نقش‌آفرینی جوانان فراهم کنیم تا در آینده بتوانیم این امانت را با تمام دستاورد‌های آن به نسل جوان کشور بسپاریم.

منتظری افزود: همان‌گونه که در ابتدای شکل‌گیری جهاددانشگاهی به جوانان اعتماد شد، امروز نیز باید به جوانان اعتماد کنیم و زمینه فعالیت آنان را در عرصه‌های مختلف انقلاب، فرهنگ و جامعه فراهم آوریم. جوانان باید فرصت داشته باشند در محیطی مناسب تجربه کسب کنند، به پختگی برسند، فعالیت اجتماعی را بیاموزند و مهارت‌های مدیریتی خود را تقویت کنند. حتی اگر خطایی نیز رخ دهد، جای آزمون و خطا همین عرصه‌هاست.

حفظ هویت جهاددانشگاهی

وی یکی از مطالبات مهم رهبر فقید انقلاب اسلامی را حفظ هویت جهاددانشگاهی دانست و گفت: نباید اجازه دهیم هویت جهاددانشگاهی دچار دگردیسی شود. هویت انقلابی و دینی این نهاد باید حفظ، تقویت و گسترش پیدا کند.

رئیس جهاددانشگاهی همچنین با اشاره به ضرورت تقویت مشارکت، خرد جمعی و مشورت در فرآیند‌های تصمیم‌گیری اظهار کرد: تلاش ما این است که با تکیه بر مشارکت، مشورت و استفاده از آرا و نظرات مختلف، از تصمیم‌گیری‌های فردمحور فاصله بگیریم و هویت قرآنی و دینی مورد انتظار از جهاددانشگاهی را در ساختار و فعالیت‌های این نهاد تقویت کنیم.

منتظری در ادامه با قدردانی از حضور رئیس‌جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم، به موضوع دانشگاه جامع علمی‌کاربردی جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: امیدواریم با حمایت وزیر علوم، زمینه بازگشایی و فعالیت مجدد مراکز علمی‌کاربردی جهاددانشگاهی فراهم شود. امکانات و ظرفیت‌های قابل توجهی در این زمینه آماده شده و می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

حضور مجدد جهاددانشگاهی در شورای عالی انقلاب فرهنگی

وی همچنین از حمایت‌های حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، قدردانی کرد و افزود: یکی از موضوعات مهمی که در حال پیگیری آن هستیم، حضور مجدد جهاددانشگاهی در شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در این زمینه اقدامات لازم در حال انجام است.

رئیس جهاددانشگاهی در پایان از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به‌عنوان شرکای اصلی جهاددانشگاهی قدردانی کرد و گفت: همواره از حمایت و همراهی این مجموعه‌ها برخوردار بوده‌ایم و امیدواریم روز‌های آینده، روز‌های پربارتری برای جهاددانشگاهی باشد و بتوانیم همچنان خدمتگزار کشور و جامعه علمی باشیم.

انتهای پیام
خبرنگار:
مجتبی افشار
دبیر:
فاطمه بختیاری
captcha