کد خبر: 4371012
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۷
امام جمعه بافق:

مسجد بدون بصیرت کارکرد واقعی خود را از دست می‌دهد

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس حسینی گفت: مسجد نباید از سیاست و مسائل روز جدا باشد، باید آرمان‌های انقلاب و اسلام در مسجد تبیین شود و مردم با مسائل کشور و منطقه آشنا شوند. مسجدی که در آن بصیرت و روشنگری نباشد و مسائل جاری کشور و منطقه ممنوع باشد، کارکرد واقعی خود را از دست داده است.

امام جمعه بافق

به گزارش ایکنا از یزد، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس حسینی باقرآبادی، امام جمعه بافق، ۳۰ مردادماه در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با اشاره به سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) گفت: در مناسبت‌های مرتبط با اهل‌بیت(ع) تلاش کنیم نکته‌ای از سیره و فرمایشات آنان بیاموزیم؛ هر مناسبتی فرصتی برای یادگیری حدیثی کاربردی، درس‌آموز و تأثیرگذار است.

امام جمعه بافق با قرائت حدیثی از امام حسن عسکری(ع) خطاب به شیعیان، بر چند توصیه اساسی این امام تأکید کرد: شیعیان خود را به تقوای الهی، ورع در دین، تلاش برای رسیدن به خدا، راستگویی و ادای امانت توصیه می‌کنم.

وی درباره معنای «ورع» گفت: ورع یعنی ترمز؛ همان‌طور که انسان هنگام مشاهده خطر در جاده ترمز می‌کند، در زندگی دینی نیز هرجا احساس کردیم رفتاری به دینمان آسیب می‌زند، باید ترمز کنیم. دین باید برای ما مهم باشد و نسبت به آن دغدغه داشته باشیم و نگذاریم رفتار ما موجب آسیب و از بین رفتن دینمان شود.

امام جمعه بافق با اشاره به توصیه امام عسکری(ع) درباره تلاش برای رسیدن به خداوند گفت: اگر می‌خواهیم به خدا برسیم باید تلاش و کوشش کنیم؛ نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود. برای رسیدن به خدای متعال نباید بیکار بنشینیم؛ باید زحمت بکشیم و تلاش کنیم.

وی ادامه داد: خدا را در زندگی در نظر بگیریم و خود را در تیررس نگاه خدا بدانیم؛ نسبت به دینمان دلسوز باشیم، برای رسیدن به خدا تلاش کنیم و در زندگی صداقت داشته باشیم. اگر همین توصیه‌ها را از امام عسکری(ع) به یادگار بگیریم و به آن عمل کنیم، بسیاری از معضلات و مشکلات زندگی و جامعه برطرف خواهد شد. فقر و بدبختی کنار می‌رود و فساد و فحشا جمع می‌شود؛ زیرا عامل فساد و فحشا در جامعه، دروغ است. اگر می‌خواهیم فساد و فحشا در جامعه جمع شود، باید آحاد جامعه به صداقت و راستگویی در زبان، رفتار و عمل عادت کنند.

امام جمعه بافق با اشاره به آغاز امامت حضرت ولی‌عصر(عج) گفت: تلاش کنیم با امام زمان ارتباط داشته باشیم و رفتار و اخلاق ما به گونه‌ای نباشد که قلب ایشان را برنجاند. هرکدام از ما می‌دانیم در پرونده اعمالمان چه چیزی ثبت شده است؛ باید از خود بپرسیم وقتی امام زمان پرونده ما را می‌بیند، لبخند می‌زند یا از ناراحتی سر تکان می‌دهد؟ هفته‌ای یک یا دو مرتبه اعمال ما به محضر امام عرضه می‌شود؛ امام زمان فرمودند لحظه‌ای از یاد شما غافل نیستم، اما متأسفانه ما ایشان را فراموش می‌کنیم.

حسینی باقرآبادی افزود: اگر به امام زمان متصل شویم، دنیا و آخرت ما آباد می‌شود و فاصله گرفتن از اهل‌بیت(ع) زندگی را به ناکجاآباد می‌کشاند.

امام جمعه بافق با تأکید بر اینکه همه داشته‌های ما به برکت وجود امام زمان(عج) است، گفت: اگر زمین آرام است، آسمان فرو نمی‌ریزد و رزق و روزی ما می‌رسد، به یمن وجود امام عصر است؛ حتی هر لقمه غذایی که می‌خوریم با اذن و اجازه ایشان است.

وی با اشاره به سیره امام شهید گفت: ایشان روزانه زمانی را برای امام زمان اختصاص می‌دادند، قرآن می‌خواندند و به حضرت هدیه می‌کردند و دیگران را نیز به یاد امام و توسل به ایشان توصیه می‌کردند.

امام جمعه بافق با اشاره به برگزاری مراسم چهلم امام شهید در سراسر کشور گفت: سال‌ها باید بگذرد تا شخصیت این رهبر شهید را بشناسیم؛ ما همچنان داغدار و عزادار فقدان این نعمت بزرگ هستیم.

وی با تأکید بر مطالبه خونخواهی افزود: انتقام خون امام شهید مطالبه رهبری عزیز است و از مسئولان، دولتمردان و نیروهای مسلح می‌خواهیم آن را پیگیری کنند. این مطالبه شخصی نیست؛ تمام امت اسلام و آزادگان جهان خواهان خونخواهی این شهید هستند. ملت ایران نزدیک به شش ماه در میدان ایستاده و اگر لازم باشد سال‌ها نیز در پیروی از ولی زمان خود خواهد ایستاد.

امام جمعه بافق با اشاره به هفته دولت، یاد شهیدان رجایی، باهنر، رئیسی و همراهان آنان را گرامی داشت و گفت: دولت را خدمتگزار و دلسوز بدانیم و وحدت میان مردم و دولت را حفظ کنیم؛ مبادا سخن یا مطلبی برخلاف منویات رهبر عزیزمان بیان کنیم.

وی با اشاره به حرکت کاروان پیاده بافق به سوی مشهد مقدس گفت: این کاروان افتخار شهر ما است که نام بافق را در مسیری بیش از هزار کیلومتر و نزدیک به یک ماه با معنویت طنین‌انداز می‌کند.

امام جمعه بافق با اشاره به حمله و آتش‌زدن مسجدالاقصی در ۳۰ مرداد ۱۳۴۸ گفت: مسجد در صدر اسلام پایگاه حکومت، حل مشکلات مردم و مأمن و پناهگاه آنان بود، اما امروز بسیاری از مساجد به نماز جماعت و مراسم ختم و روضه محدود شده‌اند. مساجد باید پویا، فعال و در بیشتر ساعات روز باز باشند و امام جماعت و هیئت امنای جوان، خوش‌فکر و برنامه‌دار داشته باشند.

وی حضور جوانان و نوجوانان را از نیازهای جدی مساجد دانست و گفت: اینکه مسجد به مسجد پیرمردها و پیرزن‌ها تبدیل شود، خسارت بزرگی است. جوان امروز با فناوری و علوم روز زندگی می‌کند؛ نمی‌توان با همان روش‌های سنتی گذشته او را به مسجد جذب کرد. امام جماعت، هیئت امنا و متولیان نیز باید با ابزار و دانش روز آشنا شوند. دشمن سال‌ها برای جدا کردن جوانان از مسجد برنامه‌ریزی کرده و ما نیز باید برای بازگرداندن جوانان و نوجوانان به مسجد برنامه‌ریزی کنیم.

امام جمعه بافق با اشاره به نقش مسجد در دوران دفاع مقدس گفت: بیش از ۹۰ درصد شهدای ما برخاسته از مساجد بودند و جوانان از همین مساجد به جبهه اعزام می‌شدند. مسجد نباید از سیاست و مسائل روز جدا باشد؛ باید آرمان‌های انقلاب و اسلام در مسجد تبیین شود و مردم با مسائل کشور و منطقه آشنا شوند. مسجدی که در آن بصیرت و روشنگری نباشد و مسائل جاری کشور و منطقه ممنوع باشد، کارکرد واقعی خود را از دست داده است.

امام جمعه بافق گفت: مسجد فعال باید برای جوانان، نوجوانان و مردم محله برنامه داشته باشد و مردم بتوانند مشکلات خود را در مسجد با امام جماعت و هیئت امنا مطرح و پیگیری کنند.

وی با اشاره به کمبود مسجد در برخی مناطق بافق افزود: شهرک امام حسین، شهرک بنیاد مسکن و شهرک امام علی(ع) حتی یک مسجد ندارند و در کنار آن از مدرسه و برخی امکانات نیز محروم‌اند؛ این یک ضعف برای شهر است و باید برطرف شود.

وی همچنین خواستار حمایت از مساجد فعال محلات و تشکیل هیئت امنای جوان در آنها شد.

امام جمعه بافق خواستار برنامه‌ریزی برای توانمندسازی ائمه جماعات، هیئت امنا و متولیان مساجد شد و گفت: اجازه دهیم برنامه‌های فرهنگی در مساجد برگزار شود؛ دشمن برای خالی کردن مساجد هزینه می‌کند و ما نباید آب به آسیاب دشمن بریزیم. آبادانی مسجد با حضور مردم است؛ اگر مساجد آباد شوند، محلات و شهر نیز آباد خواهند شد.

وی با اشاره به حدیث پیامبر اکرم(ص) بیان کرد: وقتی خداوند بنده‌ای را دوست بدارد، دل او را به مسجد وابسته می‌کند.

 

انتهای پیام
خبرنگار:
اعظم سادات میرجلیلی
captcha