محمدجواد صدیق به واکاوی مفهوم عاق والدین از منظر قرآن کریم پرداخت و گفت: عاق به معنای آزردن است و عاق والدین به معنای آزردن پدر و مادر است که از گناهان کبیره محسوب میشود.
در عصر سلطه رسانه و روایتهای تحریفشده، نهضت حسینی و عاشورا نهتنها خاموش نشده بلکه به پدیدهای جهانی و الهامبخش برای آزادیخواهان بدل شده است؛ گفتمانی زنده و مقاوم که در قلب شبکههای اجتماعی میتپد و پروژه تحریف دشمن را ناکام گذاشته است.
عضو هسته علمی مؤسسه کلامی احیا همدان با اشاره به موانع موجود بر سر راه تربیت نسل حسینی گفت: ضعف در نهاد خانواده و راهنمایی والدین یکی از عوامل مهم در عدم تربیت یک نسل حسینی است؛ اگر خانوادهها در انتقال این ارزشها نقش فعال نداشته باشند یا راهنماییهای لازم را ارائه نکنند، خلأ تربیتی ایجاد میشود.
حجتالاسلام والمسلمین علی صبوحی با بیان اینکه قرآن که کتاب نهایی در نبرد آخرالزمانی است، گفت: جنگ ۱۲ روزه تحمیلی نوید جدا شدن و نمایان شدن حق و باطل است که قرآن برایش فکر، هدف و حرف دارد و این هدف، برپایی عدالت و برچیده شدن ظلم است.
متخصص حوزه مهدویت در همدان گفت: نهضت امام حسین(ع) در کربلا تنها یک حادثه تاریخی نیست بلکه چراغ راهی است که از آن میتوان برای ساختن جامعه مهدوی کمک گرفت.
مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه خطبه منای امام حسین(ع) برنامه و طرح جامعی بود که ایشان برای مقابله با انحرافات ایراد فرمودند، گفت: امام سوم شیعیان بخشی از خطبه منا را با استناد به آیات قرآن کریم تبیین کردهاند که مهمترین این آیات مربوط به علمای بنیاسرائیل است.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم قرآنی ملایر با استناد بر تفسیر «تسنیم» آیتالله جوادی آملی گفت: قرآن کریم در ادامه تعالیم خود برای استقرار نظام متمدن و فرهنگی در جامعه، از مؤمنان میخواهد تا عیبجویی نکنند.
محمدجواد صدیق با بیان اینکه وحدت رمز پیروزی از منظر قرآن کریم است، گفت: اسلام به مسئله صلح و وحدت تأکید دارد و همین صلح و وحدت است که موجب پیروزی میشود، چراکه در غیر این صورت سستی بر جامعه مسلمانان حاکم خواهد شد.