کد خبر: 1424397
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۸

گزارشی از فعالیت‌های بخش آموزش و پرورش نمایشگاه قرآن/ حضور کم‌رنگ دانش‌آموزان

گروه فعالیت‌های قرآنی: بخش آموزش و پرورش در حالی در بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برپا شده که دانش‌آموزان و فرهنگیان حضور کم‌رنگ‌تری نسبت به سال‌های گذشته در این بخش دارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بخش آموزش و پرورش که طی سال‌های گذشته متراژ قابل توجهی از نمایشگاه قرآن را به خود اختصاص می‌داد در بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در فضای بسیار کوچک‌تری نسبت به سال‌های گذشته و در فضای باز باغ موزه دفاع مقدس برپا شده است.
بخش آموزش و پرورش بیست و دومین نمایشگاه قرآن که البته حضور دانش‌آموزان و فرهنگیان در غرفه‌های مختلف این بخش کمتر به چشم می‌خورد دربرگیرنده غرفه‌هایی از جمله؛ «قرآن و فناوری»، «مسابقات قرآن، عترت و نماز»، «ختم قرآن و صحت قرائت»، «فرشتگان زمینی»، «دارالقرآن‌ها و مدارس قرآن» و «تجلی قرآن در آیینه علوم» است.

«قرآن و فناوری اطلاعات» در بخش آموزش و پرورش
غرفه «قرآن و فناوری اطلاعات» بخش آموزش و پرورش، تعداد محدودی از نرم‌افزارها و تولیدات قرآنی آموزش و پرورش در حوزه فناوری و رسانه‌های دیجیتال را به نمایش گذاشته است که البته شاید اکثریت این آثار مربوط به هفت یا هشت سال پیش باشد. زمانی که وارد این غرغه می‌شوی در ظاهر مورد قابل توجهی یافت نمی‌شود که البته به نظر می‌آید در باطن هم همین باشد.

«ختم قرآن و صحت قرائت»
«ختم قرآن و صحت قرائت» از دیگر غرغه‌های مستقر در بخش آموزش و پرورش نمایشگاه قرآن است که فعالیت این بخش همانند سال‌های گذشته است. در متراژ کمی که برای این غرفه در نظر گرفته شده است علاقه‌مندان حضور پیدا کرده و به قرائت قرآن می‌پردازند؛ در این بخش صحت قرائت بازدیدکنندگان نیز توسط کارشناس مربوطه انجام می‌شود.

«آموزش مفاهیم و قصه‌های قرآنی»
غرفه «آموزش مفاهیم و قصه‌های قرآنی» نیز در بخش آموزش و پرورش نمایشگاه قرآن قرار دارد؛ به گفته مسئولان بخش آموزش و پرورش در این غرفه قصه‌ها و داستان‌های قرآنی برای دانش‌آموزان نقل می‌شود و با عبور از مقابل این غرفه نگاه مخاطب متوجه معدود کودکانی می‌شود که پای صحبت‌های قصه‌گوی قرآنی نشسته‌اند و به قصه‌ها گوش می‌کنند. هرچند انتظار می‌رود طی شب‌های آتی به فراخور موضوع این بخش بازدیدکنندگان بیشتری به این غرفه سر بزنند.

«فرشتگان زمینی» به نمایشگاه قرآن آمده‌اند
از دیگر فعالیت‌هایی که در بخش آموزش بیست و دومین نمایشگاه قرآن انجام می‌شود «آموزش قرآن به دانش‌آموزان استثنایی» است که این کار در قالب غرفه «فرشتگان زمینی» انجام می‌شود. از مقابل غرفه «فرشتگان زمینی» که عبور می‌کنی کودکان و نوجوانان استثنایی را می‌بینی؛ دانش‌آموزان استثنایی که هر آنچه در مدارس استثنایی آموخته‌اند را با حضور در نمایشگاه قرآن به نمایش می‌گذارند.
دانش‌آموزان استثنایی که در غرفه «فرشتگان زمینی» به خلق آثار هنری با محوریت قرآن در قالب؛ معرق‌کاری، قالیبافی و... می‌پردازند به قدری برای انجام کار قرآنی خود تمرکز می‌کنند که گویا در اطراف خود نه کسی را می‌بینند و نه صدایی را می‌شوند؛ هر چند حواسشان هم هست که کارشان به خوبی دیده شود و بازدیدکنندگان از کار هنری آنها تعریف کنند. این بخش در نوع خود یکی از جالب‌ترین قسمت‌های بخش آموزش و پرورش است.

معرفی دارالقرآن‌ها و مدارس قرآن آموزش و پرورش
از «فرشتگان زمینی» که می‌گذری به غرفه «دارالقرآن‌ها و مدارس قرآن» می‌رسی؛ دارالقرآن‌هایی که چند سالی بود تعطیل شده بودند و 10 هزار مدرسه قرآن جایگزین آنها شده بود حالا به بیست و دومین نمایشگاه قرآن آمده‌اند البته در قالب بروشور و برگه‌هایی که معرف فعالیت دارالقرآن‌ها هستند. در این غرفه فعالیت‌هایی که در دارالقرآن‌ها و مدارس تخصصی قرآن آموزش و پرورش انجام می‌شود، در معرض نمایش گذاشته شده است.

«تجلی قرآن در آینه علوم»
«تجلی قرآن در آینه علوم» هم غرفه‌ دیگری است که امسال نیز همانند سال‌های گذشته در بخش آموزش و پرورش نمایشگاه قرآن مستقر شده است؛ این غرفه به بیان مسائل روز با استناد به آیات قرآن می‌پردازد. در غرفه تجلی قرآن در آینه علوم پوسترهایی که دربرگیرنده آیات قرآنی در کنار تصاویر هستند به نمایش گذاشته شده‌ است.

نمایش مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزی
یکی از اتفاقات قرآنی که بیش از 30 سال در آموزش و پرورش سابقه دارد برگزاری مسابقات کشوری قرآن، نماز و عترت است که معرفی این مسابقات نیز در غرفه دیگری از بخش آموزش و پرورش بیست و دومین نمایشگاه قرآن انجام می‌شود. در این غرفه مسابقات قرآن دانش‌آموزی که در مراحل آموزشگاه، منطقه، استان و کشوری برگزار می‌شود در قالب بروشور‌ها و کاتالوگ‌هایی به نمایش گذاشته می‌شود.

حضور کمرنگ دانش‌آموزان و فرهنگیان در بخش آموزش و پرورش
هرچند که بخش آموزش و پرورش همانند سال‌های گذشته در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم دایر شده است و با کاستی‌هایی از نظر محدودیت فضا، استقبال کم دانش‌آموزان، فرهنگیان و خانواده‌ها و کاهش برنامه‌ها روبه‌رو شده اما آنچه که نبود آن بیش از هر چیز در این بخش دیده می‌شود برگزار نشدن محافل انس با قرآن دانش‌آموزی است؛ محافل انسی که سال گذشته هر شب با حضور صدها دانش‌آموزان از مناطق مختلف شهر و شهرستان‌های تهران برگزار می‌شد و امسال دیگر فضایی برای برگزاری این محافل دانش‌آموزی نیست.
نکته دیگری که باید درباره فعالیت بخش آموزش و پرورش نمایشگاه قرآن عنوان کرد این است که این بخش بیش از آن که محلی برای حضور دانش‌آموزان و فرهنگیان بازدید‌کننده از نمایشگاه قرآن باشد بیشتر به عرصه‌ای برای تبلیغ فعالیت‌های قرآنی آموزش و پرورش تبدیل شده است و دانش‌آموزانی که از مقابل این بخش عبور می‌کنند تمایل چندانی برای حضور در بخش ندارند.

captcha