کد خبر: 3601233
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۸
گزارش ایکنا از بازتاب انتخابات ایران در رسانه‌های عرب؛

از اذعان به حضور حماسی مردم تا پوشش مشارکت گسترده زنان

گروه بین‌الملل: مشارکت میلیونی و حماسی ملت ایران به‌ویژه حضور گسترده زنان در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، از سوی رسانه‌های عرب‌زبان منطقه به‌ویژه رسانه‌های مصری، لبنانی و عراقی پوشش داده شد.

از اذعان به حضور حماسی مردم تا پوشش مشارکت گسترده زنان
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حضور میلیونی و حماسی مردم ایران در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا سبب شد که بسیاری از رسانه‌های عرب‌زبان منطقه به این واقعیت عظیم اعتراف و این حضور گسترده مردمی را پوشش دهند.
مشارکت گسترده زنان در انتخابات
پایگاه خبری «الیوم السابع» مصر با پوشش اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، حضور گسترده زنان در این انتخابات را مورد توجه قرار داد و نوشت: زنان در انتخابات روز جمعه حضور پرشور و گسترده‌ای داشتند.
این رسانه مصری با انتشار تصاویری از حضور زنان نوشت: بنابر اعلام وزارت کشور ایران بیش از 40 میلیون نفر در انتخابات ریاست جمهوری ایران شرکت کردند.
از اذعان به حضور حماسی مردم تا پوشش مشارکت گسترده زنان
تمدید مکرر مهلت رأی‌دادن
پایگاه خبری «العربی الجدید» مصر نیز با اشاره به تمدید مکرر مهلت انتخابات نوشت: مشاهدات عینی حاکی از این بود که بیشتر رأی‌دهندگان تهرانی به سمت «حسن روحانی»، کاندیدای میانه‌رو تمایل داشتند و در مناطق روستایی و شهرهای کوچک رقیب وی «ابراهیم رئیسی» پیشی داشت.
جلوه از دموکراسی در ایران
رسانه‌های لبنانی از جمله المنار، العهد و المیادین نیز با پوشش لحظه به لحظه انتخابات ریاست جمهوری ایران، این حضور گسترده مردمی را نمایش دموکراسی دانسته و اعلام کردند: این حضور مردمی بیانگر این است که مردم ایران در عرصه چرخش قدرت تأثیرگذار هستند.
المیادین با اشاره به این که نسبت مشارکت از 70 درصد فراتر رفته است، انتخابات کنونی را یکی از پرشورترین انتخابات از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون ارزیابی کرد.
مشاهدات خبرنگار الجزیره از پایتخت دینی ایران
پایگاه خبری «الجزیره نت» نیز با انتشار تصویری از رأی‌دادن مقام معظم رهبری نوشت: «نورالدین الدغیر»، خبرنگار این رسانه در شهر قم که از آن به‌عنوان پایتخت دینی ایران یاد می‌شود، حضور مردم در این دوره از انتخابات ایران را بسیار گسترده و غیر عادی تلقی کرد.
«سی ان ان عربی» نیز که پیوسته موضعی خصمانه نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران دارد، مجبور شد در مقابل این حضور گسترده مردمی لب به اعتراف بگشاید و با اشاره به تمدید مکرر زمان انتخابات ریاست جمهوری از سوی وزارت کشور ایران، حضور مردم ایران در پای صندوق های رأی را حماسی و ممتاز توصیف کرد.
«نجوم مصریة»، «مصراوی»، «دوت مصر»، «بوابة الفجر» و ... از دیگر رسانه‌های مصری بودند که به پوشش حضور گسترده و حماسی ملت ایران در پای صندوق‌های رأی پرداختند.
شبکه خبری «ارم نیوز» امارات نیز با انتشار تصویری از حضور مردم در یکی از محل‌های اخذ رأی نوشت: بیش از 40 میلیون از مجموع 56 میلیون نفری که حق رأی داشتند در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران مشارکت کردند.
مسابقه‌ای با استقبال بی‌‌نظیر
روزنامه «البدیل» مصر نیز با انتشار تیتری با عنوان «مسابقه‌ای با استقبال بی‌‌نظیر» نوشت که جهانیان منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران هستند، چرا که پیروزی «حسن روحانی» یا «ابراهیم رئیسی» تأثیر زیادی در سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ایران خواهد داشت.
این رسانه‌ مصری حضور گسترده مردمی در این انتخابات را مورد پوشش قرار داد و نوشت: رهبر انقلاب اسلامی ایران با حضور در پای صندوق‌ أخذ رأی در ساعات اولیه آغاز انتخابات در حسینیه امام خمینی(ره) بر ضرورت حضور مردم در انتخابات با دقت و بصیرت تأکید کرد.
روزنامه «البدیل» مصر همچنین با انتشار تصاویری از حضور زنان در پای صندوق رأی، حضور زنان در انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران را مورد توجه قرار داد.
تصاویری از صف‌های طولانی انتخابات در رسانه‌های عراقی

برخی رسانه‌های عراقی از جمله خبرگزاری براثا، خبرگزاری نون، پایگاه خبری «الفرات نیوز» و ...با انتشار تصاویری از صف‌های طولانی مردم که در صف رأی‌دادن بودند، حضور بیش از 40 میلیونی مردم در این انتخابات را مورد توجه قرار داده و نوشتند: در حالی که زمان قانونی رأی‌گیری در انتخابات به پایان رسیده بود، اما هنوز مردم زیادی در صف حضور داشتند.
از اذعان به حضور حماسی مردم تا پوشش مشارکت گسترده زنان
همچنین، بنابر اعلام خبرگزاری «الفرات نیوز»، «ایرج مسجدی»، سفیر ایران در عراق نیز اعلام کرد که به علت استقبال گسترده ایرانیان مقیم عراق و زائران ایرانی، مدت رأی‌گیری در کربلای معلی نیز به مدت دو ساعت تمدید شد.
بنابر این رسانه، 23 صندوق أخذ رأی‌ در استان‌های بغداد، کربلا، نجف، بصره، صلاح‌الدین، سلیمانیه و اربیل مستقر بود.
واکنش رسانه‌های مزدور منطقه به جشن دموکراسی در ایران
این در حالی است که برخی رسانه‌های مزدور منطقه از جمله رسانه‌های سعودی و بحرینی که شهروندانشان از بدیهی‌ترین مبانی و اصول حقوق شهروندی بهره‌مند نیستند و مردم کشورشان هیچ تأثیرگذاری در عرصه چرخش قدرت ندارند، تلاش کردند موضعی منفی نسبت به این انتخابات اتخاذ کنند.
همچنین، این رسانه‌ها که از اجرای این نمایش عظیم دموکراسی در سراسر جمهوری اسلامی ایران بسیار ناراحت بودند، تلاش کردند با پرداختن به سفر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به این کشور به نوعی ذهن مخاطب به‌ویژه جوانان این کشور را از این رخداد عظیم، غافل و سفر رئیس جمهور آمریکا را مسئله‌ای مهم قلمداد کنند.
از جمله رسانه‌های مزدوری که چشم خود را به روی این جلوه عظیم دموکراسی و مردم‌سالاری دینی بستند، پایگاه خبری شبکه «العربیه» عربستان بود که با انتشار مصاحبه‌‌هایی با برخی منافقان و معارضان جمهوری اسلامی ایران، این انتخابات را یک حرکت فرمایشی توصیف کند.
به هرحال حضور حماسی و میلیونی مردم در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران سبب شد که رسانه‌های عرب‌زبان و منصف منطقه به پوشش این نمایش عظیم دموکراسی بپردازند که خبرگزاری رسمی کویت، شبکه خبری «حمرین نیوز»، شبکه خبری «اسکای نیوز» امارات، «العرب نیوز» قطر، روزنامه الکترونیکی «الوئام»، روزنامه فرامنطقه‌ای «الشرق الاوسط» و ... از دیگر رسانه‌های عرب‌زبان بودند که اخبار و تصاویر مربوط به این انتخابات را پوشش دادند.
captcha