حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی، در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات جهاد دانشگاهی در رابطه با بحث زلزله و ضرورت مدیریت بحران در این رابطه، اظهار کرد: در کشورهای حادثهخیر از جمله کشور ما، ضرورت دارد که با تخصیص اعتبارات و فرهنگسازی برای استحکام بناها و مقاومسازی بهگونهای عمل کنیم که در برابر حادثه آماده باشیم تا در مواقع بروز زلزله کمترین خسارت وارد شود. بر همین اساس جهاد دانشگاهی اقداماتی را انجام داده البته به صورت تخصصی ورود نکرده است.
وی در ادامه بر اهمیت مقاومسازی ساختمانها در برابر زلزله و لزوم فرهنگسازی در این زمینه تأکید کرد و گفت: برنامهای را برای مقاومسازی بافت فرسوده در جهاد پیشنهاد کردهایم که بیشتر در حوزه وظایف کار ما تعریف شده است؛ از انجایی که امروز یکی از بحثهای بسیار مهم در حوزه کاهش بلایای طبیعی همچون زلزله، مقاومسازی بناهای فرسوده است، این طرح را برای استان کرمانشاه و در خصوص سایر شهرهای کشور پیشنهاد کردهایم.
رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه مقاومسازی بحثی است که باید به صورت ویژه به آن توجه شود، افزود: ضرورت مقاومسازی در وهله اول اختصاص منابع لازم است و تا این مسئله مرتفع نشود اقدامات زیادی نمیتوان در این حوزه انجام داد. البته ما در جهاددانشگاهی جدا از برنامه مقاومسازی در رسانههای خودمان از جمله ایسنا، ایکنا و سیناپرس به بحث فرهنگسازی هم پرداختهایم و آموزشهای عمومی که شهروندان باید در این حوزه ببینند را ترویج و رسانهای کردهایم.
طیبی تصریح کرد: چیزی که امروز در اختیار جهاددانشگاهی است ابزار رسانهای است و در این حوزه تلاش میکنیم فرهنگسازی لازم را در میان مردم انجام دهیم. اما به طور تخصصی در مورد زلزله برنامه نداریم و مهمترین برنامههای ما در این رابطه فرهنگسازی و مقاومسازی است.
اهمیت مدیریت اطلاعرسانی و فرهنگسازی در مواقع بحران
وی در ادامه با اشاره به اهمیت مدیریت اطلاعرسانی و فرهنگسازی در مواقع بحران برای مردم، گفت: در رابطه با دریافت اطلاعات صحیح در مواقع زلزله از فضای مجازی، همه دستگاههایی که قابلیت فرهنگسازی و اطلاعرسانی صحیح دارند باید در این حوزه تلاش کنند و به گونهای رفتار شود که خود مردم این آگاهی را برای مراجعه به رسانههای معتبر و اینکه کدام یک از آنها ابزار اطلاعات دقیقی را در اختیار آنها قرار میدهد پیدا کنند.
رئیس جهاددانشگاهی عنوان کرد: موضوع رسانه و اطلاعرسانی یکی از امور مهم در زمان بحران است که نیاز به فرهنگسازی و زمان دارد و لذا باید در گذر زمان این فضا ایجاد شود که مردم بتوانند استفاده درست را از امکانات فضای سایبری و مجازی داشته باشد.
طیبی بیان کرد: طبیعت فضای سایبر و شبکههای اجتماعی این است که اخبار و اطلاعات گوناگونی را منتشر کند و نمیتوان در مقابل اخبار منتشر شده آن کاری کرد، لذا خود مردم باید آگاهی پیدا کنند که به کدام مرجع مراجعه کنند و اخبار اطلاعات صحیح را به دست آورند، از این جهت مهمترین مسئله هم در این حوزه بالا بردن فرهنگ مردم در استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است.