دلایل حذف ثبت‌نام از طریق مربی در آزمون سراسری قرآن
کد خبر: 3863604
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۰
مریم قاسم‌احمد تشریح کرد:

دلایل حذف ثبت‌نام از طریق مربی در آزمون سراسری قرآن

گروه مسابقات ــ یکی از موضوعاتی که داوطلبان هجدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت بیش از هر مطلب دیگری پیگیر آن بوده‌اند، بحث ثبت‌نام گروهی داوطلبان از طریق مربیان بوده است، موضوعی که در دوره گذشته باعث تسهیل فرایند ثبت‌نام شده بود اما در این دوره بنا بر دلایلی که مسئولان این آزمون آن را تشریح کرده‌اند، حذف شده است.

دلایل حذف ثبت نام از طریق مربی در آزمون سراسری قرآن

به گزارش ایکنا؛ هجدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت در حالی این روزها مرحله ثبت‌نام خود را پس از دو بار تمدید پشت سر می‌گذارد که ثبت‌نام برای حضور در آن به مرز ۸۰ هزار نفر رسیده و تا روز ۲۷ آذرماه فرصت برای اضافه شدن به این تعداد باقی مانده است.

اما موضوعی که بسیاری از داوطلبان از آغاز فرایند ثبت‌نام این دوره پیگیر آن بود‌ه‌اند بحث حذف ثبت‌نام از طریق مربی‌های قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه بوده است، موضوعی که بر اساس آن، دیگر‌، مربیان قرآن کریم نمی‌توانند ثبت‌نام گروهی داشته باشند. سال گذشته بر اساس همکاری وزارت ارشاد و سازمان اوقاف مربیان قرآن این سازمان می‌توانستند به تنهایی نسبت به ثبت‌نام گروهی قرآن آموزان خود اقدام کنند. حال این روند در هجدهمین دوره حذف شده و لذا بسیاری پیش‌بینی‌ کرد‌ه‌اند که شاهد ریزش مخاطبان و آمار نهایی آزمون خواهیم بود. در همین راستا و برای پاسخگویی به دلایل این اقدام و سیاست‌هایی که منجر به این تصمیم شده گفت‌وگویی با معاون آموزش و برنامه‌ریزی اداره کل آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته که در ادامه آمده است.

مریم قاسم‌احمد، معاون آموزش و برنامه‌ریزی اداره کل آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا؛ در مورد، حذف ثبت‌نام داوطلبان از طریق مربی در هجدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت، گفت: با توجه به اینکه امسال معاونت قرآن و عترت برگزار کننده آزمون است و سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها با معاونت همکاری دارند، لذا ثبت‌نام قرآن آموزان توسط مربیان که مربوط به سازمان‌های دیگر است، موضوعیت نخواهد داشت و همه قرآن‌آموزان به جای ثبت‌نام از طریق مربی، می‌توانند به عنوان مؤسسه یا داوطلب آزاد ثبت‌نام کنند. یعنی به جای اینکه مربی این افراد را ثبت‌نام کند، خودشان اقدام به ثبت‌نام خواهند کرد.

فرایندی که موجب دستیابی به آمار دقیق‌تر می‌شود

وی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است این مسئله باعث سخت شدن فرایند ثبت‌نام برای برخی که دسترسی کمتری دارند شود و در نتیجه ریزش را به دنبال داشته باشد؟ افزود: این موضوع تأثیری بر نتایج ثبت‌نام ندارد. فارغ از این، ثبت‌نام از طریق مربیان چندان قابل سنجش و ارزیابی دقیق و قابل اعتماد نیست، این در حالی است که یکی از اهداف این آزمون شناسایی و معرفی قرآن آموزان و به‌روزرسانی و تکمیل بانک جامع اطلاعات قرآنی کشور است. بنابراین این فرایند می‌تواند به کنترل بیشتر و نظارت دقیق‌تر و دستیابی به آمار دقیقتری منجر شود.

قاسم‌احمد با تأکید بر این موضوع که یکی از اهداف آزمون شناسایی و معرفی نخبه‌های قرآنی و استعدادهای این حوزه است، گفت: مطمئناً اگر فرایند ثبت‌نام توسط خود افراد و نه مربیان صورت بگیرد بسیار قابل اعتمادتر است به خصوص که ثبت‌نام با تکیه بر کد ملی افراد است و وارد کردن کدملی توسط خود فرد درصد خطا را بسیار کاهش خواهد داد.

ریزش ثبت‌نام نداشتیم

معاون آموزش و برنامه‌ریزی اداره کل آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بار دیگر بر مشاهده نشدن ریزش داوطلبان این دوره پس از حذف ثبت‌نام از طریق مربی تأکید و بیان کرد: سال گذشته دو بخش شفاهی و کتبی وجود داشت و بیشتر از نیمی از شرکت‌کنندگان در بخش شفاهی شرکت داشتند؛ با توجه به اینکه در دوره جدید بخش شفاهی حذف شده، قاعدتاً تعداد شرکت‌کنندگان این بخش کنار می‌رود و فقط در بخش کتبی شاهد ثبت‌نام هستیم. همچنین در رشته‌های حفظ برای قرآن آموزان زیر ۱۰ سال که امکان شرکت در آزمون کتبی را ندارند، آزمون شفاهی در نظر گرفته شده است و این کار با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه صورت می‌گیرد.

نهادهای همکار

وی در ادامه در مورد همکاری سازمان‌ها در آزمون هجدهم، تصریح کرد: امسال سازمان اوقاف، دانشگاه پیام‌نور، شبکه قرآن، رادیو قرآن، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد بر اساس نوع توانمندی خود با ما همکاری دارند، به عنوان مثال سازمانی در بخش تبلیغات و سازمان اوقاف نیز در برگزاری آزمون شفاهی زیر ۱۰ سال با ما همکاری خواهد داشت.

قاسم‌احمد تأکید کرد: مسئله مهمی که باید به آن اشاره شود بحث اهداف آزمون است که حرکت در مسیر تحقق اهداف آن قطعاً منجر به اثربخشی بیشتر در آزمون خواهد شد. توجه به توسعه کیفی آموزه‌های قرآن یکی از ماموریت‌های مهم معاونت قرآن و عترت است، اگرچه توسعه کمی و افزایش تعداد قران‌آموزان امری بسیار مطلوب است اما پیش از آن تلاش برای توسعه کیفی و فرهنگ‌سازی قرآنی مقدم است و باید مراقب بود تا توجه به توسعه کمی ما را متوقف نسازد.

معاون آموزش و برنامه‌ریزی اداره کل آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: بر همین اساس دقت نظر ما بر این مسئله در فرایند ثبت‌نام بیشتر است امیدوارم بتوانیم از طریق برگزاری آزمون فرایند تکمیل سامانه جامع قرآنی را سرعت ببخشیم و با شناسایی واقعی و دقیق جامعه هدف به آسیب شناسی فعالیت‌های قرآنی و نیازهای فعالان قرآنی به صورت علمی و متناسب با مقتضیات جامعه کنونی دست یابیم.

امکان ثبت‌نام از طریق مؤسسه امکانپذیر است

قاسم‌احمد در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این سؤال که ثبت‌نام از طریق مربی به نوعی کار را برای مخاطبان تسهیل کرده بود، حالا که این مسئله دیگر وجود ندارد معاونت چه تسهیلاتی برای ثبت‌نام آسان این افراد در نظر گرفته است، گفت: مربیان یا خود شخصاً به آموزش قرآن‌آموزان اهتمام دارند و یا به واسطه یک مؤسسه. اگر این آموزش از طریق مؤسسات باشد که در حال حاضر امکان ثبت‌نام از طریق مؤسسه امکانپذیر است. اگر خود بدون واسطه به قرآن آموز در حال آموزش هستند، قران آموز با سهولت می‌تواند با مراجعه به سامانه، فرایند ثبت‌نام را انجام دهد.

وی با تأکید بر اینکه تمام فرایند ثبت‌نام افراد از طریق سامانه و سایت صورت می‌گیرد، گفت: تا کنون هیچ اشکال و مسئله‌ای که منجر به اعتراض در این زمینه شود را شاهد نبوده‌ایم.

نحوه پاسخگویی به سؤالات

قاسم‌احمد در پاسخ به این سؤال که معاونت یا ستاد آزمون، کانال ارتباطی مستقیمی اعم از شماره تلفن یا ... را برای پاسخ به سوالات مخاطبان تعریف کرده است؟ بیان کرد: شماره تلفن 02161905 و داخلی‌ 124؛ 126 یا 127 در تمام ساعات اداری امکان پاسخگویی به سؤالات داوطلبان را خواهد داشت. همچنین امکان پرسش و پاسخ از طریق سامانه اینترنتی www.quranedu.ir برای ثبت‌نام‌کنندگان نیز فراهم است.

وی در مورد دلایل تغییر سیاست‌ها که منجر به کاهش سطح همکاری سازمان‌ها و ارگان‌ها شده است، گفت: سال‌های گذشته از استان‌های مختلف بازخوردهایی را دریافت کردیم، با توجه به ساختار هر کدام از این سازمان‌ها یک سری محدودیت‌هایی وجود داشت که باعث به وجود آمدن ناهماهنگی‌هایی در استان‌های برگزار کننده می‌شد و طبیعتاً برخی مواقع هیچ راهی برای آن نبود، به عنوان مثال سال گذشته اعتراضات بسیاری در خصوص نحوه همکاری‌ها وجود داشت که به این نتیجه رسیدیم اگر معاونت عهده‌دار اصلی باشد و از بقیه بخواهیم تنها همکاری داشته باشند، سازماندهی کار بسیار بهتر خواهد بود. بر اساس بررسی‌های مکرری که انجام شد و احصاء نظر استان‌ها اجماع بر این شد که معاونت برگزار کننده باشد و بقیه هم همکاری داشته باشند تا شاهد نظارت منسجم‌تری از سوی معاونت قرآن و عترت باشیم.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha