گزارشی از فعالیت‌های شورای عالی قرآن و کمیته اعزام در سال 98
کد خبر: 3885485
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱
میرزاجانی تشریح کرد:

گزارشی از فعالیت‌های شورای عالی قرآن و کمیته اعزام در سال 98

معاون اجرایی شورای عالی قرآن ضمن ارائه گزارش اجمالی از فعالیت‌های شورای عالی قرآن و کمیته اعزام در سال 1398، به تبیین چشم‌انداز و رویکرد شورا در سال 99 پرداخت.

محمدتقی میرزاجانی، معاون اجرایی شورای عالی قرآن، در گفت‌و‌گو با ایکنا، ضمن ارائه گزارش اجمالی از فعالیت‌های شورا و کمیته اعزام در سال 1398 و نیز تبیین چشم‌انداز و رویکرد شورا در سال 99، اظهار کرد: در ابتدای این گفت‌و‌گو سال جدید را به آحاد مردم شریف ایران اسلامی به ویژه جامعه قرآنی کشور تبریک عرض می‌کنم و ضمن آرزوی صحت و سلامت، امیدوارم سالی پر از خیر و برکت و معنویت پیش روی همگان باشد. با توجه به اینکه در این مصاحبه مجال ارائه گزارش تفصیلی نیست، پس از بیان یک مقدمه، توضیحاتی را در خصوص فعالیت‌های شورای عالی قرآن در سال 98 و چشم‌انداز شورا در سال 1399 بیان می‌کنم.

وی بیان کرد: در سال 98 شاهد رویکردهای جدیدی در بعضی از برنامه‌ها بودیم، به ویژه در نیمه دوم سال تلاش شد که بستر مناسبی برای جهش کمی و کیفی در فعالیت‌های مختلف شورا ایجاد شود که بخشی از نتایج آن تا پایان سال ظاهر شد و عمده آن نیز در سال 99 به ثمر خواهد نشست. در تابستان تغییراتی هم در ساختار شورا و جایگزینی تعدادی از مدیران ارشد این مجموعه، که بازنشسته شده بودند، داشتیم.

اهداف و برنامه‌های آموزشی

میرزاجانی افزود: در یک نگاه، توسعه آموزش‌های تخصصی قاریان و دعاخوانان در سطوح مختلف، برنامه‌ریزی و ورود جدی به تولید آثار قرآنی برای پخش از صدا و سیما، بازنگری در آئین‌نامه‌های نظارتی و تولیدی، طراحی پروژه‌های پژوهشی مورد نیاز جامعه قاریان و توسعه تعاملات شورا با نهادهای قرآنی و فرهنگی کشور جهت اجرای برنامه‌های مشترک، از محورهای اصلی مورد توجه در سال 98 بود.

معاون اجرایی شورای عالی قرآن ادامه داد: در این برهه و به عنوان یکی از مأموریت‌ها، شورای عالی قرآن مصمم است که هنر تلاوت را، که متأثر از فضای مسابقات و سایر عوامل متأسفانه به آسیب کلیشه‌ای شدن و در مواردی فانتزی شدن مبتلا شده، به چارچوب بایسته خود، که همان تلاوت اصیل و معنامحور است، هدایت کند. ما این موضوع مهم را به‌ صورت ویژه در جلسات تخصصی آموزشی و همچنین طرح ارزیابی قاریان و مدرسان دنبال می‌کنیم.

وی گفت: مقوله قرائت دعا در رسانه ملی هم قصه پرغصه دیگری است که به منظور رفع مظلومیت از ساحت این هنر شریف، مقدمات خوبی را در سال 98 فراهم کردیم و گام‌های تکمیلی را در سال جدید خواهیم برداشت.

میرزاجانی اظهار کرد: این رویکردها و سیاست‌های کلان که به آن‌ها اشاره کردم، در سال 99 با قوت بیشتری دنبال خواهد شد و امیدواریم بتوانیم نتایج ملموس و محسوس آن را به جامعه قرآنی کشور گزارش کنیم.

آزمون‌ها و برنامه‌های مشارکتی

معاون اجرایی شورای عالی قرآن به عناوین اهم فعالیت‌های شورای عالی قرآن در سال 98 اشاره و بیان کرد: برگزاری مراسم دیدار جامعه قرآنی کشور با رهبر معظم انقلاب در طلیعه ماه مبارک رمضان، نظارت پویا بر تولید و پخش برنامه‌های قرآنی در بیش از صد شبکه رادیویی و تلویزیونی، برگزاری دوره‌های تخصصی إقراء و دریافت 103 اجازه قرائت توسط تعدادی از اساتید، قاریان و حافظان ممتاز کشور، شامل دو اجازه‌نامه قرائات عشر، 25 اجازه‌نامه روایت ورش از نافع، یک اجازه‌نامه روایت خلف از حمزه و 75 اجازه‌نامه روایت حفص از عاصم از جمله این فعالیت‌ها بود.

وی افزود: مشارکت مؤثر محتوایی و نظارتی در برگزاری محافل زنده جزءخوانی قرآن کریم سراسر کشور در ماه مبارک رمضان در همکاری تنگاتنگ با صدا و سیما و نهادهای میزبان در استان‌های مختلف، برگزاری هشتمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم، برگزاری جلسات و دوره‌های تخصصی و آموزش عالی برای قاریان بین‌المللی، قاریان ممتاز و دعاخوانان سراسر کشور، اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های طرح آموزشی ـ تربیتی قاریان و حافظان ممتاز نوجوان و جوان قرآن کریم (اسوه) به صورت حضوری و مجازی، سفرهای هیئت مدیران و کارشناسان شورا به استان‌ها و تولید ده‌ها قطعه صوتی و تصویری تلاوت، اذان و دعا جهت پخش از صدا و سیما با همکاری شبکه قرآن و معارف سیما از دیگر فعالیت‌هایی بود که در سال 98 اجرا شد.

برنامه‌های تبلیغی و ترویجی

میرزاجانی ادامه داد: برگزاری محافل و کرسی‌های تلاوت با همکاری برخی نهادها و مجموعه‌ها و مشارکت رادیو قرآن، اتمام مراحل آماده‌سازی محتوای اولین شماره مجله پژوهشی نبأ، که اوایل سال 99 به چاپ خواهد رسید، اتمام مراحل ویرایش و آماده‌سازی سه عنوان تألیف در موضوع قرائات و تجوید که در اوایل سال جاری چاپ می‌شود و نیز برگزاری جلسات شوراهای برنامه‌ریزی نظارت، تولید، آموزش و پژوهش جهت اتخاذ سیاست‌ها و تصمیم‌های روزآمد از جمله برنامه‌هایی بود که طی سال 98 انجام شد.

وی گفت: مشارکت و همکاری با نهادهای قرآنی کشور جهت تکریم پیشکسوتان قرآنی در قالب طرح تحیّت و برگزاری مراسم بزرگداشت شخصیت‌ها و اساتید فقید قرآنی مانند شهید سردار سلیمانی، مرحوم موسوی قهار و مرحوم محمدکاظم محمدزاده و حضور فعال و مؤثر در شوراها و جلسات تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر امور قرآنی کشور دیگر برنامه‌هایی بود که از سوی شورای عالی قرآن در سال 98 اجرا شد.

رئیس دبیرخانه کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم در ادامه به فعالیت‌های این کمیته در سال 98 اشاره و اظهار کرد: فعالیت‌های کمیته اعزام را می‌توان به چهار بخش کلی تفکیک کرد. تعیین و هماهنگی‌های لازم جهت اعزام عناصر ممتاز قرآنی به سفرهای تبلیغی خارج از کشور، با مشارکت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که در این بخش در طول سال 98، مجموعاً 55 نفر از قاریان، حافظان و گروه‌های تواشیح به 15کشور جهان اعزام شدند.

میرزاجانی بیان کرد: تعیین و هماهنگی‌های لازم جهت اعزام نمایندگان کشورمان به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، با مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه که در سال 98، 21 نفر از قاریان و حافظان ایرانی به مسابقات جهانی در 8 کشور اعزام شدند. کسب 8 رتبه اول، 4 رتبه دوم و 3 رتبه چهارم، رهاورد این اعزام‌ها بوده است.

رئیس دبیرخانه کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم افزود: همچنین، تعیین اعضای کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع و هماهنگی‌های لازم جهت برگزاری آزمون انتخابی حج و اعزام کاروان، با همکاری بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت و سازمان اوقاف و امور خیریه نیز از دیگر فعالیت‌های کمیته در سال 98 بود که در سال 98، کاروان نور متشکل از 20 قاری، حافظ و گروه تواشیح به سرزمین وحی اعزام شدند و به اجرای برنامه‌های قرآنی در جمع حجاج ایرانی و غیر ایرانی در مکه مکرمه و مدینه منوره پرداختند.

میرزاجانی تصریح کرد: صدور مجوز حضور تعدادی از اساتید کشورهای مختلف جهت داوری مسابقات بین‌المللی تهران، به میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز چهارمین فعالیت عمده کمیته در سال 98 بود که من‌حیث‌المجموع، معتقدم کمیته اعزام‌های تبلیغی امسال، علیرغم تلاش‌های صورت گرفته، به علت محدودیت‌هایی که از حیث بودجه و مسائل ارزی وجود داشت، رضایت‌بخش نبوده است.

رئیس دبیرخانه کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم اظهار کرد: در پایان لازم است به دو نکته اشاره کنم. یکی اینکه در سال 99 تصمیم داریم برای استفاده حداکثری از ظرفیت فضای مجازی، برنامه‌ریزی و اقدام کنیم تا مخاطبان بیشتری در سراسر کشور از برنامه‌های شورا بهره‌مند شوند. نکته دیگر اینکه به‌ زودی سازوکاری را برای دریافت پیشنهادها و انتقادهای سازنده مخاطبان گرامی فراهم خواهیم کرد تا در روند اجرای برنامه‌ها از نقد و نظرشان استفاده کنیم.

انتهای پیام
captcha