تمهیدات ویژه آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در روزهای بازگشایی حرم مطهر
کد خبر: 3901577
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
سلیمی تبیین کرد؛

تمهیدات ویژه آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در روزهای بازگشایی حرم مطهر

معاون فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم(ع) اظهار کرد: زائران این بارگاه نورانی، همه‌روزه از ساعت 7 تا 19، پس از عبور از تونل‌های ضدعفونی و انجام تب‌سنجی، در صحن‌های حرم مطهر به عبادت و راز و نیاز مشغول می‌شوند و براساس پروتکل‌های بهداشتی، موظف‌اند از سجاده و چادر شخصی استفاده کنند.

تمهیدات ویژه آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در روزهای بازگشایی حرم مطهرعباس سلیمی، معاون فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم(ع)، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره تمهیدات اندیشیده‌ شده در دوران بازگشایی حرم مطهر، اظهار کرد: آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، کربلای ایران و قبله تهران، از جمله اماکن مقدسه مورد علاقه مردم و ولایتمداران عزیز و بزرگوار است که به دلیل بروز عارضه کرونا طی ماه‌های گذشته توفیق زیارت از زائران این بارگاه مقدس سلب شد. با مصوبه اخیر ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر امکان بازگشایی محدود صحن‌های حرم‌های مطهر، آستان مقدس نیز با تمهیداتی که اندیشید، این کار را انجام داد و در حال حاضر شاهد حضور مردم عزیز و علاقه‌مند در آستان مقدس، صرفاً در محدوده صحن‌های مقدس هستیم و برنامه‌های فرهنگی مورد نیاز اعم از تلاوت قرآن، ادعیه و ... را به صورت منظم و مستمر از طریق سیستم اطلاع‌رسانی و صوت حرم مطهر به سمع زائران می‌رسانیم.

وی در ادامه گفت: آستان مطهر از ساعت 7 تا 19 با افتخار، میزبان زائران است و مردم می‌توانند از چهار درب اصلی آستان، ضمن عبور از تونل مخصوص ضدعفونی و پس از تب‌سنجی، وارد آستان مقدس شوند. به مردم عزیز توصیه می‌کنیم که حتماً با جانماز شخصی و کتب ادعیه وارد حرم مطهر شوند، همچنین بانوان نیز چادر شخصی برای زیارت همراه داشته باشند، چراکه مثل سابق امکان استفاده عمومی از چادر زیارتی وجود ندارد. این حساسیت‌ها برای حفظ سلامت زائران است و آن را براساس پروتکل‌های بهداشتی لازم‌الاجرا تلقی می‌کنیم.

معاون فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم(ع) تصریح کرد: با توجه به این موارد که عرض کردم، تا اطلاع ثانوی مراسم نماز جماعت و هرگونه مراسم تبلیغی که معمول بوده است اینجا برگزار شود، فعلاً برگزار نمی‌شود. فضاهای جنبی حرم مطهر مانند کتابخانه و موزه نیز تا اطلاع ثانوی تعطیل است. حتی در ارتباط با هجدهم خردادماه، که سالروز وفات حضرت عبدالعظیم(ع) است، بخاطر اینکه امکان تجمع مردم عزیز و علاقه‌مند وجود ندارد، این مراسم را به صورت محدود و با حضور جمعی از خادمان آستان مقدس برگزار خواهیم کرد، البته به شرطی که تا آن زمان، همین شرایط و مقررات برقرار باشد و اگر تغییری در برنامه‌ها رخ دهد حتماً به سمع و نظر مردم عزیز خواهیم رساند.     

این خادم‌القرآن با اشاره به حال و هوای این روزهای آستان حضرت عبدالعظیم(ع) اظهار کرد: در روزهایی که آستان مقدس تعطیل بود، صحنه‌هایی را از ابراز ارادت مردم به حضرت عبدالعظیم(ع) شاهد بودیم که انسان نمی‌توانست آن صحنه‌ها را ببیند و از لحاظ معنوی متأثر نشود. برای مثال در طول ماه رمضان، بعد از اذان ظهر، ترتیل‌خوانی حرم مطهر به طور مستقیم از شبکه پنجم سیما پخش می‌شد، با اینکه مردم می‌توانستند از منازل و از طریق گیرنده‌های تلویزیون، برنامه ترتیل‌خوانی را دنبال کنند، اما عده‌ای از دلدادگان قرآن و عترت به رسم هر ساله که قرآن کریم را در حرم مطهر ختم می‌کردند، با زبان روزه در پشت میله‌های حرم مطهر، قرآن به دست می‌گرفتند و با چشمانی اشک‌بار، به استماع ترتیل قرآن می‌پرداختند.   

وی همچنین یادآوری کرد: در روز بازگشایی حرم مطهر نیز بسیاری از مردم، ساعت‌ها پیش از بازگشایی درب‌های حرم مطهر، منتظر ایستاده بودند و وقتی که وارد حرم شدند، با شور و شعفی مثال‌زدنی و چشمانی اشک‌بار به راز و نیاز با خداوند و عرض ارادت به ساحت حضرت عبدالعظیم(ع) پرداختند. بی‌شک یکی از دعاهای اصلی زائران این بود که خداوند خطر این بیماری را از مردم ایران و همه مردم جهان مرتفع کند و ان‌شاءالله بیش از پیش، با عشق و اشتیاق بیشتری نسبت به قبل با فرهنگ زیارت ارتباط داشته باشیم.

انتهای پیام
captcha