فعالیت 30 هزار پایگاه تابستانی با محوریت برنامه‌های قرآنی / راه‌اندازی دارالقرآن‌های مجازی در اپلیکیشن شاد
کد خبر: 3909543
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۴
مسیب‌زاده خبر داد:

فعالیت 30 هزار پایگاه تابستانی با محوریت برنامه‌های قرآنی / راه‌اندازی دارالقرآن‌های مجازی در اپلیکیشن شاد

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه 30 هزار پایگاه تابستانی در بخش‌های مختلف اعم از تشکل‌ها، کانون‎ها و دارالقرآن‌ها و مدارس منتخب به بحث غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان می‌پردازند، گفت: در این پایگاه‌ها فعالیت‌های قرآنی جزو برنامه‌های اصلیشان است.

به گزارش ایکنا، برنامه مصباح شبکه قرآن و معارف سیما شامگاه چهارشنبه، 18 تیرماه، با حضور محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، اجرا شد.

وی با اشاره به روز کتاب، کتاب‌خوانی و انتشارات منادی تربیت و انتشارات مدرسه و چاپ کتب گوناگون در عرصه‌های مختلف و تألیفات حوزه قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در چند سال اخیر، اظهار کرد: بیش از 70 عنوان کتاب در این عرصه‌ها درباره روش‌های علمی ویژه دانش‌آموزان تهیه شد.

مسیب‌زاده با بیان اینکه از جمله این کتب، کتاب حفظ موضوعی آیات الهی (که از سفارشات مؤکد مقام معظم رهبری به کار بردن آیات قرآن در مکالمات روزمره دانش‌آموزان است)، افزود: این کتاب شامل ایستگاه اندیشه در کنار حفظ آیات موضوعی، خلاصه تفسیر و مفاهیم و پیام آیات است. حدود شش سالی است که این کتاب در قالب طرح حفظ موضوعی در حال اجراست. به طور متوسطه هر دانش‌آموز که حفظ موضوعی آیات قرآن را آغاز کند، پس از 12 سال تحصیل، قریب به 400 تا 450 آیه را متناسب با سنش حفظ خواهد کرد.

وی با ذکر اینکه طرح حفظ موضوعی آیات جزو برنامه‌های فوق برنامه دانش‌آموزان است، به معرفی دیگر کتب حوزه قرآن، عترت و نماز پرداخت و ادامه داد: امام‌شناسی، گنجینه عظیم (کتاب‌های نهج‌البلاغه)، کتاب‌های بهره بیشتر (کتاب‌هایی ویژه تفسیر) از دیگر این کتاب‌هاست. همچنین طرح مصباح‌الهدی جزو طرح‌های اخیری است که زندگی ائمه اطهار(ع) متناسب با سنین دانش‌آموزان اجرا می‌شود. کتاب زندگی ائمه اطهار(ع) برای دانش‌آموزان مقطع ابتدایی با عنوان «دوست خوب بچه‌ها» چاپ و طراحی شده که کار خوب و جدیدی است.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طرح 1454 و همکاری آموزش و پرورش در این زمینه، گفت: این عدد، میلاد قرآن است که مبدع این کار عزیزان در شبکه قرآن و معارف سیما و صداوسیما هستند. آموزش و پرورش به فراخور حال دانش‌آموزان در ایام فراغت دانش‌آموزان در این طرح مشارکت دارد. همچنین دو سال گذشته نیز طرح حفظ جزء سی‌ام قرآن را میان دانش‌آموزان اجرا کرد که قریب سه میلیون و 500 هزار نفر در این طرح شرکت کردند که  2 میلیون و 800 هزار نفر آن دانش‌آموزان بودند.

وی ادامه داد: همچنین طی ایام تابستان 30 هزار پایگاه تابستانی در بخش‌های مختلف اعم از تشکل‌ها، کانون‎ها و دارالقرآن‌ها و مدارس منتخب به بحث غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان می‌پردازند که طرح 1454 نیز یکی از آنها است. همچنین این 30 هزار پایگاه تابستانی بحث روخوانی و روان‌خوانی و سایر برنامه‌های قرآنی جزو برنامه‌های اصلیشان است.

مسیب‌زاده با تأکید بر اینکه دارالقرآن مجازی در بستر شاد برای نخستین بار راه‌اندازی شده، بیان کرد: دانش‌آموزان علاقه‌مند برای تخصص بیشتر در عرصه قرآنی می‌توانند در این مراکز حضور پیداکنند و به صورت مجازی از امکانات آن استفاده کنند.

وی درباره آموزش‌های از راه دور در ایام کرونا و آموزش‌های کتاب‌های دینی و قرآن به صورت مجازی، گفت: هم از سازمان پژوهش آموزش و پرورش و هم صداوسیما تشکر می‌کنم، آموزش‌های رسمی کتب درسی قرآن از شبکه قران و معارف سیما طبق برنامه دنبال می‌شد و در عین حال اپلیکیشن شاد نیز فعال بود و آموزش و پرورش با توجه به شرایط موجود در عرصه فعالیت مجازی، نمره قبولی گرفت. به گونه‌ای که با راه‌اندازی این شبکه در کنار سایر آموزش‌های رسمی، کار مهمی رقم خورد و این امر موجب شد تا دانش‌آموزان با در خانه ماندن از بسیاری از آسیب‌ها حفظ شوند و دانش‌آموزان از فضای امن خانه و خانواده استفاده کردند.

مسیب‌زاده با اشاره به برگزاری مسابقه «نصر» ویژه خانواده‌های دانش‌آموزان، دانش‌آموزان و فرهنگیان، افزود: این مسابقه با هدف آشنایی با آموزه‌های قرانی در 10 رشته برگزار شد که از میان آثار رسیده 155 خانواده انتخاب شدند و هدایای آنها اعطا شد. در برنامه شاد فعالیت‌های فوق چون زنگ آسمانی قرآن، تلاوت‌های تقلیدی، مسابقات و مراکز دارالقرآن‌ها در کنار پایگاه‌های تابستانه، مکمل فعالیت‌های تابستانه هستند.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش درباره مسابقات قرآن دانش‌آموزان اظهار کرد: مرحله اول و دوم این مسابقات در سطح مدرسه‌ای و منطقه‌ای در زمان سفیدی اوضاع(دوری از کرونا) در مهر، آبان و آذرماه انجام شد و مرحله استانی به صورت غیرحضوری در حال برگزاری است و مرحله کشوری از اول مردادماه به صورت مجازی برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی و سلامت دانش‌آموزان برای ما مهم‌تر است، گفت: شرایط کرونا اتفاقات ارزشمندی را برای ما در حوزه تعلیم و تربیت رقم زد و کرونا تهدیدی بود که برای ما تبدیل به فرصت شد، به گونه‌ای که بستر شاد فراهم شد. تعداد وسیعی از دانش‌آموزان در اپلیکیشن شاد حضور دارند، یعنی بیش از 80 درصد دانش‌آموزان و هر جا که امکان دسترسی به اینترنت فراهم بود، دانش‌آموزان به عضویت برنامه شاد درآمدند. همچنین در حوزه پرورشی نیز چندین کانال راه‌اندازی شده که مجموع آنها حدود سه یا چهار میلیون نفر، عضو دارند.

مسیب‌زاده با اشاره به راه‌اندازی قرارگاه مجازی، بیان کرد: این قرارگاه با هدف شناسایی مجموعه‌ای از عاشقان و علاقه‌مندان به فعالیت جهادی حوزه قرآن، عترت و نماز، ساماندهی و رصد فعالیت‌ها و پاسخگویی به سؤالات دانش‌آموزان راه‌اندازی شد. همچنین در بستر شبکه شاد، امکان برگزاری کلاس‌های زنده و پاسخگویی به سؤال دانش‌آموزان با راه‌اندازی این قرارگاه، فراهم شد.  

انتهای پیام
captcha