دو رویکرد مثبت و منفی غرب در مواجهه با قرآن کریم
کد خبر: 3968670
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۵
حجت‌الاسلام محمدحسن زمانی بیان کرد؛

دو رویکرد مثبت و منفی غرب در مواجهه با قرآن کریم

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیة با اشاره به مواجهه‌های مثبت و منفی غرب با قرآن کریم بیان کرد: ترجمه قرآن به زبان‌های متعدد غربی، چاپ و نشر قرآن، تدوین دایرةالمعارف قرآن، تألیف کتاب‌های متعدد در تجلیل از عظمت و زیبایی قرآن، تأسیس مراکز قرآنی و نسخه‌پژوهی قرآنی، تفسیرنویسی برای قرآن از جمله اقدامات در مواجهه مثبت غرب با قرآن است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست علمی «نقد کتاب معاصرانه قرآن کریم» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسن زمانی، عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیة، پیش از ظهر امروز به همت مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث و گروه مطالعات تطبیقی قرآن برگزار شد.

حجت‌الاسلام زمانی اظهار کرد: نوشتن تفسیر به زبان‌های روز دنیا و ترجمه قرآن جزو وظایف عالمان دینی است؛ چرا که انجام این اقدام مهم و تببین معارف الهی تأثیر بسزایی در نوع نگرش و تفکر جوامع بشری دارد.

رایزن سابق فرهنگی کشورمان در مصر با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، گام نهادن در مسیر تبیین معارف ناب الهی و تفاسیر آیات قدسی و انذار جوامع بشری را از وظایف جامعةالمصطفی(ص) و دیگر نهاد‌های دینی دانست و افزود: این رسالت همه عالمان دینی است که آیات الهی را ترجمه، تببین و تفسیر کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی در بخش دیگری از سخنانش به تاریخچه‌ای از آشنایی غربیان با آیات الهی اشاره کرد و گفت: جامعه غرب دو رویکرد مثبت و منفی در مواجهه با قرآن کریم داشته‌اند، ترجمه مغرضانه آیات الهی و رویه شیطانی قرآن سوزی جزو رویکرد‌های اسلام‌ستیزانه برخی از جوامع غربی در گستره تاریخ بوده است، همچنین قانون ممنوعیت چاپ و نشر قرآن در اروپا، از دیگر رویکرد‌های منفی مواجهه با آیات الهی بود که دوازده سال به طول انجامید.

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) اسم‌گذاری دشمنانه برای ترجمه‌های قرآن کریم را یکی دیگر از مواجهه‌های منفی غرب با قرآن برشمرد و افزود: تحریف معارف قرآن کریم در مقالات دانشگاهی و جعل آیاتی به منظور تحدی با قرآن، از دیگر مبارزات آنان با قرآن بود؛ آنان به منظور ارائه در برابر قرآن، نسخه‌ای جعلی از قرآن را چاپ کردند که ایرادات اساسی داشت، بیشتر عبارات زیبا در نسخه جعلی قرآن، وام گرفته از آخرین کتاب آسمانی بود. همچنین خطا‌های فراوان عربی از نظر ادبی در آن دیده می‌شد. طرح مطالب ضدعلم و وجود تناقضات بین مطالب آن، از دیگر ایراد‌های آن بود.

وی در بخش دیگر سخنانش، برخی از مواجهه‌های مثبت غرب با قرآن را ذکر کرد و گفت: اشک شوق ریختن پیروان مسیحیت در عصر نزول قرآن به دلیل نزول آیات قرآن، ترجمه قرآن به زبان‌های متعدد غربی، چاپ و نشر قرآن، تدوین دایرةالمعارف قرآن، تألیف کتاب‌های متعدد در تجلیل از عظمت و زیبایی قرآن، ارائه پژوهش‌های علمی قرآنی، مسلمان شدن جمع زیادی از شخصیت‌های غربی، تأسیس مراکز قرآنی و نسخه‌پژوهی قرآنی، تفسیرنویسی برای قرآن از جمله این اقدامات است.

انتهای پیام
captcha