دو فضیلت اخلاقی مورد تأکید در نهج‌البلاغه + فیلم
کد خبر: 3968735
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۵
درس‌گفتار «زیست مسلمانی در پرتو نهج‌البلاغه» / 4

دو فضیلت اخلاقی مورد تأکید در نهج‌البلاغه + فیلم

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری گفت: حضرت علی(ع) فضیلت‌های اخلاقی متعددی را بیان کرده که هر کدام از آنها مهم است، اما در بین آنها دو فضیلت اخلاقی در نهج‌البلاغه بسیار مهم است؛ یکی بحث تقوا و دیگری نظم در امور.

دو فضیلت اخلاقی مورد تأکید در نهج‌البلاغه

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری، مبلغ افغانستانی و رئیس مرکز فرهنگی تبیان در چهارمین قسمت از سلسله درس‌گفتار «زیست مسلمانی در پرتو نهج‌البلاغه» که به صورت ویدئوکلیپ برای ایکنا تهیه شده است، تصریح کرد: حضرت علی(ع) در وصیت به فرزندان خود می‌فرماید: «و أُوصِیکُمَ بِتَقْوَى اللَّهِ وَ نَظْمِ أَمْرِکُمْ: شما را به تقوای الهی و نظم در کارها سفارش می‌کنم».

بسم الله الرحمن الرحیم . الحمدلله رب العالمین و به نستعین . اَللّهُمَّ اجْعَل سَعیى فیهِ مَشکوراً، وَ ذَنبى فیهِ مَغفُوراً، وَ عَمَلى فیهِ مَقبولاً، وَ عَیبى فیهِ مَستوراً، یا اَسْمَعَ السّامِعینَ.

در بیست و ششمین روز ماه مبارک رمضان هستیم و موضوع بحث هم فضیلت‌های اخلاقی در نهج‌البلاغه است. فرصت بسیار مناسبی است که بتوانیم در رابطه با فضیلت‌های اخلاقی صحبت کنیم و با تبیین و تفسیر آن راه نهادینه‌سازی این صفات را در وجود خود فراهم کنیم.

حضرت علی(ع) فضیلت‌های اخلاقی متعددی را بیان کرده که هر کدام از آنها از اهمیت خاصی برخوردار است، اما در بین آنها دو فضیلت اخلاقی به نظر بسیار مهم می‌آید. یکی بحث تقوا و دیگری نظم در امور. چنانچه حضرت علی(ع) در وصیت به فرزندان خود می‌فرماید: «و أُوصِیکُمَ بِتَقْوَى اللَّهِ وَ نَظْمِ أَمْرِکُمْ: شما را به تقوای الهی و نظم در کارها سفارش می‌کنم».

در این که این وصیت خطاب به فرزندان ایشان می‌باشد، شکی نیست اما قطعاً این وصیت از جایگاه بالایی برخوردار است، زیرا اگر در حوزه تقوا بتوانیم به واجبات پرداخته و از منکرات اجتناب کنیم، می‌توانیم تحول بزرگی در نفس خود ایجاد کنیم و همچنان در کنار تقوا، نظم نیز ازا اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نظم، هم در حوزه عبادات می‌تواند تعریف شود که نمی‌توان در این فرصت کوتاه به آن پرداخت و هم در سایر حوزه‌های زندگی. قطعاً نظم از اهمیت برخوردار است. بنابراین اگر ما انسان‌ها از تمام فضیلت‌ها بتوانیم به همین دو مقوله پرداخته و آنها را نهادینه کنیم هم در دنیا رستگار خواهیم بود هم در آخرت توشه‌ای اندوخته کرده‌ایم.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha