تداوم اعتراضات و واکنش‌ها به اهانت علیه مرجعیت در عراق
کد خبر: 4045407
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴

تداوم اعتراضات و واکنش‌ها به اهانت علیه مرجعیت در عراق

درحالی که معترضان به اظهارات توهین‌آمیز یک عضو ارشد حزب دموکرات کردستان عراق، بامداد دوشنبه، هشتم فروردین وارد مقر این حزب در بغداد شده و آن را به آتش کشیدند، واکنش شخصیت‌های مختلف عراقی به این رویداد همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایکنا به نقل از رسانه‌های عراقی، اعتراض مردم در شهرهای مختلف عراق و نیز واکنش شخصیت‌ها و فعالان سیاسی این کشور نسبت به اهانت به مرجعیت عراق و به‌ویژه نجف اشرف همچنان ادامه دارد.
نايف کردستانی، نویسنده توئیت توهین‌آمیز علیه مرجعیت توسط نیروهای امنیتی کردستان دستگیر شده است.
مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق در محکومیت توهین نايف کردستانی به مقام مرجعیت اعلام کرد: توهین روز گذشته توسط یک فرد در حق مرجعیت را به شدت محکوم می‌کنیم و به هیچ وجه توهین به مقدسات و نمادهای والا قابل قبول نیست، و این تخطی از خطوط قرمز است.
حسن سالم یک فعال سیاسی عراق در توئیتی نوشت که این فتوای مرجعیت بود که مانع از سقوط اربیل شد.
وی ادامه داد: زمانی که داعش به نزدیکی دروازه‌های اربیل رسید این فتوا مرجعیت بود که مانع از سقوط آن شد.
منابع خبری شب گذشته نیز از تصرف و به آتش کشیدن مقر حزب دموکرات کردستان عراق در بغداد توسط معترضان خبر دادند.
منابع عراقی از تظاهرات مردمی مقابل مقر حزب دموکرات کردستان عراق در بغداد، در محکومیت اظهارات توهین آمیز علیه آیت الله سید علی سیستانی مرجعیت عالیقدر جهان تشیع خبر داده بودند.
معترضان با شعار «مراجع دینی، خط قرمز ما هستند» مقر حزب دموکرات کردستان عراق در بغداد را به آتش کشیدند.
طرفداران جنبش‌های نجباء و کتائب سیدالشهدا نیز با حمل پرچم‌هایی در اعتراض به اهانت به مراجع تقلید، مقابل مقر بارزانی‌ها دیده شدند.
همزمان، هشتگ « #الا_السید_المرجع » (به جز سید مرجع) با اشاره به عدم تحمل به عبور از خط قرمز شیعیان در جسارت به مراجع تقلید در شبکه‌های اجتماعی عراق داغ شد و در صدر ترندهای بامداد دوشنبه نشست.
در همین راستا، عماد باجلان عضو حزب دموکرات (بارزانی) قصد دارد یک کمپین مردمی در قالب هیئتی از مردم کردستان برای عذرخواهی از حضرت آیت الله العظمی سید علی سیستانی راه‌اندازی کند و همراه با آن به نجف برود.

تداوم اعتراضات و واکنش‌ها به اهانت علیه مرجعیت در عراق

باجلان از نایف کردستانی (صاحب توئیت جنجالی) به عنوان یک شهروند کُرد نام برد. 

هوشیار عبدالله، سیاستمدار کرد و نماینده سابق پارلمان عراق در مورد اعتراض برخی اعضای حزب دموکرات (بارزانی) به توئیت توهین به مرجعیت دو نکته را یادآور شد:

تداوم اعتراضات و واکنش‌ها به اهانت علیه مرجعیت در عراق

1. وقتی توهینی از کادر صف اول یک حزب خاص صادر می‌شود، اساساً تحت تأثیر ادبیات حزب و رهبران آن قرار گرفته و به همین خاطر هم او را نامزد مجلس کرده بودند.

2. این توهین‌کننده قربانی رفقای رنگ عوض کنِ حزبش است که تا دیروز به جای جلوگیری از توهین‌های مکرر او، توییت‌هایش را لایک می‌کردند و امروز به او توهین می کنند! هرگز به آنها اعتماد نکنید.

شیخ خالد الملا، رئیس جماعت علمای اهل سنت عراق نیز در واکنش به این هتک حرمت گفت: چیزی به نام مرجعیت هندی، پاکستانی و فارسی وجود ندارد، بلکه مرجعیت اسلامی است، اگر سید است، از فرزندان فاطمه سلام الله علیها است و به دلیل آزار و اذیتی که اهل بیت علیه آنها روا شد مجبور به مهاجرت شدند.

تداوم اعتراضات و واکنش‌ها به اهانت علیه مرجعیت در عراق

وی افزود: هتک حرمت علیه مرجعیت تجاوز به ارزش‌های والا و به هم زدن جامعه برای ایجاد شکاف بین اجزای تشکیل دهنده‌ آن است.

حزب دموکرات کردستان عراق هم در بیانیه‌ای مدعی شد که نایف الکردستانی عضو حزب دموکرات نیست و هیچ ارتباط دور یا نزدیکی به دموکرات کردستان ندارد و توئیت وی بیانگر نظر شخصی او است.

نایف کردستانی هم اکنون توسط وزارت داخلی اقلیم کردستان در بازداشت بسر می برد.

نایف کردستانی یکی از شخصیت‌های همسو با حزب دموکرات در توئیت موهن نوشته بود: «من با مرجعیت عربی از [تبار] اهل بیت موافق هستم، نه با مرجعیت هندی، فارسی و افغان که سیّد نیستند حتی اگر عمامه سیاه بر سر داشته باشند.»

انتهای پیام
captcha