انتفاضه الاقصی و شعله مقاومتی که خاموش نمی‌شود
کد خبر: 4088379
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۹

انتفاضه الاقصی و شعله مقاومتی که خاموش نمی‌شود

امروز چهارشنبه، 28 سپتامبر 2022 مصادف است با 22امین سالروز شعله‌ور شدن انتفاضه الاقصی که به شهادت و زخمی شدن هزاران فلسطینی منجر شد.

به گزارش ایکنا، 18 سال پیش در چنین روزی، «آریل شارون»، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی که در آن زمان رئیس جریان اپوزیسیون بود، با حمایت 2000 نفر از نیروهای امنیتی ویژه پلیس صهیونیستی و با چراغ سبز «ایهود باراک»، نخست‌وزیر وقت این رژیم اقدام به هتک حرمت مسجدالاقصی کرد که این اقدام تجاوزکارانه، زمینه‌ساز درگیری‌های شدید میان نمازگزاران فلسطینی و صهیونیست‌ها شد.

شارون پس از تعرض به مسجد‌الاقصی اظهار کرد که این مکان برای همیشه متعلق به اسرائیل خواهد بود. این اظهارات تحریک‌آمیز خشم فلسطینیان را در پی داشت و به دنبال آن درگیری‌های شدیدی به وقوع پیوست که طی آن 7 فلسطینی به شهادت رسیده و 250 نفر دیگر زخمی شدند. در طرف مقابل هم 13 نظامی اسرائیلی زخمی شدند.

بنا به اعلام مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، پس از این اتفاق، شهر قدس به صحنه درگیری‌های شدید فلسطینیان با اشغالگران صهیونیست تبدیل شد و ده‌ها نفر طی آن زخمی شدند و در نهایت دامنه این درگیری‌ها، گسترده‌تر و به کرانه باختری و نوار غزه نیز کشیده شد و انتفاضه الاقصی نام گرفت.

شهادت محمد الدره

«محمد الدره» به نماد انتفاضه دوم فلسطین تبدیل شد. 2 روز پس از تعرض شارون به مسجدالاقصی، در درگیری‌های نوار غزه نظامیان اسرائیلی این کودک 11 ساله را در حالی‌که در خیابان صلاح الدین واقع در جنوب غزه پشت پدرش پناه گرفته بود، به طرز وحشیانه‌ای به شهادت رساندند. خبرنگار یک شبکه تلویزیونی فرانسوی این صحنه  را به طور مستقیم ضبط کرد و جهانیان شاهد این جنایت بودند.

طبق آمار اعلام شده از سوی منابع فلسطینی و صهیونیستی، در انتفاضه الاقصی 4412 فلسطینی به شهادت رسیده و 48322 نفر دیگر زخمی شدند. همچنین 1100 صهیونیست از جمله 300 نظامی کشته و حدود 4500 نفر دیگر زخمی شدند.

شارون در آن زمان سعی در ترور شمار زیادی از رهبران درجه یک احزاب سیاسی و گروه‌های نظامی مقاومت فلسطین را داشت تا شعله‌های انتفاضه اقصی را خاموش کند.

وی قصد داشت گروه‌های مقاومت و در رأس آنها مجموعه شهید ابو علی مصطفی دبیر کل جبهه خلق را تضعیف کند و از سوی دیگر، شیخ احمد یاسین بنیانگذار جنبش مقاومت اسلامی (حماس) را ترور کند که موفق به انجام این کار هم شد.

توسعه شاخه‌های مقاومت

گروه‌های مقاومت فلسطین در جریان انتفاضه دوم درصدد توسعه شاخه‌های نظامی خود برآمدند و گردان‌های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس سلاح‌های مورد استفاده خود را توسعه داد و توانست موشک‌هایی تولید کند که با استفاده از آنها شهرها و شهرک‌های صهیونیست‌نشین را هدف قرار دهد.

شهرک «اسدوت» در جنوب فلسطین اشغالی، آماج نخستین موشک بومی گردان‌های قسام قرار گرفت و یک سال پس از آغاز انتفاضه الاقصی در تاریخ ۲۶ اکتبر سال ۲۰۰۱، نخستین موشک بومی این گردان‌ها به سمت این شهرک شلیک شد و پس از آن قدرت موشکی این گردان‌ها خیلی زود توسعه پیدا کرد و مبارزان قسام توانستند بزرگ‌ترین شهرهای صهیونیست‌نشین را هدف قرار دهند.

انتفاضه دوم فلسطین سرانجام در ۸ فوریه سال ۲۰۰۵ و با توافق آتش بسی که میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی در اجلاس «شرم الشیخ» امضا شد، خاموش شد، اما ناظران بر این باورند که با توجه به عدم دستیابی طرفین به هیچ‌گونه راه‌حل سیاسی و تداوم درگیری‌ها در شهرهای کرانه باختری، این انتفاضه همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام
captcha