کد خبر: 1167
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۰
یک پژوهشگر دینی در گفت‌‌وگو با ایکنا:

غدیر ظرفیتی عظیم برای مقابله با جریان‌های تکفیری و وهابی است

گروه بین‌الملل: سیدمحمدعلی حسینی، آموزه‌های غدیر را ظرفیتی عظیم برای تحقق وحدت میان شیعیان و اهل سنت دانست و گفت: ما می‌توانیم از این ظرفیت عظیم برای مقابله با اندیشه‌های منحرف و گمراه جریان‌های تکفیری و وهابی بهره ببریم.


«سیدمحمدعلی حسینی»، پژوهشگر دینی کشورمان و از فعالان کانون خورشید(نخستین مرکز ترویج رسانه‌ای معارف غدیر و صحیفه سجادیه) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: یکی از اهداف پیامبر گرامی اسلام(ص) در روز غدیر این بود که مردم و مسلمانان را از تفرقه و اختلاف برهانند و به وحدت و یکپارچکی هدایت کنند و به همین منظور به امر خداوند مکلف شدند تا امام علی(ع) را به عنوان جانشین و ولی خویش برگزیند.



وی با اشاره به ظرفیت‌‌های بزرگ عید غدیر برای ایجاد وحدت میان شیعه و سنی افزود: امام علی(ع) از مقبولیت فراوانی در میان تمامی فرقه‌های اسلامی اعم از شیعه و چه سنی برخوردار هستند و همه به ایشان اعتقاد راسخ دارند و امام علی(ع) را به عنوان خلیفه مسلمین و یک شخصیت مورد احترام قبول دارند، هر چند ممکن است، کسی ولایت ایشان را نپذیرد اما بدون شک این امر ناشی از تعریف ولایت در مذهب اوست، چون موضوع ولایت و امام یک بحث کلامی است که در تمامی پیروان مذاهب اسلامی وجود دارد و هر مذهب و فرقه نگرش و رویکرد خاص خود را دارد.



سیدمحمدعلی حسینی تبیین کرد: تمامی مسلمانان جهان، حتی وهابی‌ها که فرقه‌ای کاملا گمراه و منحرف در جهان اسلام هستند، امام علی(ع) را به عنوان یک شخصیت مورد احترام قبول دارند و به خاطر که ایشان خلیفه مسلمانان بوده‌اند، برای وی احترام قائلند.



این پژوهشگر دینی در ادامه این گفت‌وگو اظهار داشت: امام علی(ع) به خاطر این مقبولیتی که در میان مذاهب و فرقه‌های اسلامی دارند، می‌تواند یک مبنا و محور برای ایجاد وحدت میان شیعه و سنی باشد، همچنین می‌توان از قضیه غدیر خم و حدیث غدیر که در منابع مختلف شیعه و سنی نقل شده است، به عنوان مبنایی برای وحدت و همدلی و همبستگی مسلمانان جهان بهره برد.



سیدمحمدعلی حسینی با اشاره به این‌که عید غدیر، عید صلح و آرامش است، گفت: آموزه‌های غدیر ظرفیتی عظیم برای تحقق وحدت میان شیعیان و اهل سنت و ما می‌توانیم از این ظرفیت عظیم برای مقابله با جریان‌های تکفیری و وهابی که دارای اندیشه‌های گمراه و منحرف هستند، بهره ببریم.



وی با تأکید بر استفاده بیشتر از ظرفیت‌های غدیر در عرصه بین‌الملل و تحقق وحدت میان شیعه و سنی از طریق تبیین بیشتر این موضوع گفت: مسلمانان صدر اسلام تابع پیامبر(ص) بودند و هر آنچه ایشان می‌فرمودند همه مسلمانان انجام می‌دادند، زیرا ایمان داشتند به اینکه نبی مکرم اسلام از جانب خداوند است و خداوند شریک و همتایی ندارد.



به گفته حسینی آنچه مردم به آن توجه نداشتند، این بود که پیامبر(ص) هم بالأخره روزی از دنیا خواهد رفت و قرآن در آیه 144 سوره آل عمران این باره می‌فرماید «أَفَإِن مَّاتَ أَوْ قُتِلَ انقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَابِکُمْ: آیا اگر او بمیرد یا کشته شود از عقیده خود برمى‌‏گردید؟».



وی با اشاره به اینکه اگر ما یک گلدان در خانه نگهداری کنیم و بخواهیم برای چند وقتی از خانه برویم قطعاً آن گلدان را به کسی می‌سپاریم، اظهار داشت: آیا می‌شود پیامبر(ص) برای نگهداری از حریم اسلامی کسی را برای خلافت خویش منصوب نکنند؟!



این پژوهشگر دینی کشورمان اضافه کرد: نبی مکرم اسلام برای نشر تعالیم و آموزه‌های دین اسلام مشقت‌های زیادی را متحمل شدند و به خوبی آگاه بودند که اگر از دنیا بروند، در میان پیروان دین اسلام اختلافات فراوانی به وجود خواهد آمد؛ بنابراین برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین اختلافاتی حضرت امام علی(ع) را به عنوان جانشین خود انتخاب کردند.



وی تأکید کرد: اختلاف بین مسلمانان از همان زمان در بین مسلمانان به وجود آمد و تا به امروز شاهدیم که علی رغم اینکه مسلمانان همگی دارای یک پیامبر(ص) و قبله واحد هستند، اما برای کشتن همدیگر فتوا می‌دهند.


captcha