کد خبر: 1223728
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۷
پيشنهاد ايران به (ACD)،

ارتقای فرهنگ آسيا با محوريت موضوع «نقش زنان در ارتقای فرهنگ آسيا»

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشريح برنامه‌های اولين اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفت‌وگوی همكاری آسيا(ACD)، اعلام كرد پيشنهاد ارتقای فرهنگ آسيا با محوريت موضوع «نقش زنان در ارتقای فرهنگ آسيا» از سوی ايران به اين اجلاس ارائه می‌شود.


گروه بين‌الملل: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشريح برنامه‌های اولين اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفت‌وگوی همكاری آسيا(ACD)، اعلام كرد: پيشنهاد ارتقای فرهنگ آسيا با محوريت موضوع «نقش زنان در ارتقای فرهنگ آسيا» از سوی ايران به اين اجلاس ارائه می‌شود.







سيد محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی كشورمان

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) نشست خبری اولين اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفت‌وگوی همكاری آسيا(ACD)، امروز دوشنبه 16 ارديبهشت ماه با حضور سيد محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی كشورمان و منتظمی دبير اجرايی اين اجلاس برگزار شد.


حسينی با اعلام اين خبر كه از امروز ورود وزرا و نمايندگان كشورهای عضو به ايران آغاز شده است، اعلام كرد: اين اجلاس از فردا با برگزاری نشست كارشناسان آغاز می‌شود و پس‌فردا چهارشنبه نيز اجلاس اصلی با حضور وزرا و نمايندگان كشورهای عضو برگزار خواهد شد.


وزير ارشاد در خصوص پيشينه اين اجلاس گفت: مجمع گفت‌وگوی همكاری آسيا در سال 2001 توسط نخست‌وزير تايلند پيشنهاد شد و تاكنون نشست‌های مربوط به وزرای امور خارجه و رئيس جمهوران كشورهای عضو اين مجمع برگزار شده است و برای اولين بار وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی اين مجمع از فردا در ايران گرد‌هم می‌آيند.


وی تعداد كشورهای شركت كننده در مجمع تهران را 32 كشور از مجموع 48 كشور عضو اعلام كرد و گفت: اين اجلاس از ظرفيت‌های بالايی برخوردار است و ايران برخلاف خواست كشورهايی كه در تلاش برای منزوی كردن آن هستند، می‌تواند با برگزاری چنين اجلاس‌هايی حضور بين‌المللی خود را گسترش داده پيشنهادهای مختلفی به اين اجلاس ارائه كند.


وزيرفرهنگ و ارشاد اسلامی از حضور قطعی هفت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی كشور كشورهای عضو در اين اجلاس سخن گفت و با قابل قبول دانستن اين تعداد اظهار كرد: ساير كشورها با نمايندگان، معاونان وزير و سفرای خود در اين مجمع حضور خواهند داشت.







 وزير ارشاد:
حداقل در حوزه فرهنگ ما اعلام آمادگی می‌كنيم كه دبيرخانه دائمی اين مجمع را در ايران تشكيل دهيم

وی با اشاره به اينكه در «مجمع گفت‌وگوی همكاری آسيا» تاكنون 20 پروژه مختلف از سوی كشورهای عضو پيشنهاد و از سوی كشور پيشنهاد كننده پيگيری شده است، گفت: پيشنهاد ايران نيز در حوزه فرهنگ ارائه و اقدامات ما با محوريت برنامه‌های فرهنگی خواهد بود.


حسينی شعار اين اجلاس را «آسيا كانون تمدن آسيايی» اعلام كرد و افزود: هر مقدار همكاری كشورهای آسيايی بيشتر باشد اين مسئله به نفع همه كشورها است و هر چه ساير كشورها بر طبل جدايی و تضاد می‌كوبند ما بر تفاهم و همكاری تأكيد خواهيم كرد.


وی با تأكيد بر اينكه اگر فرهنگمان را به ساير كشورها معرفی كنيم مردم ساير كشورها را تحت تأثير قرار خواهد داد، افزود: از طريق فرهنگ می‌توان ارتباط بين مردم را گسترش داد، بنابراين تلاش داريم پروژه‌های مشترك فرهنگی با كشورهای عضو تعريف و اجرايی كنيم.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی كشورمان خواستار تبديل اين مجمع به يك سازمان شد و گفت: حداقل در حوزه فرهنگ ما اعلام آمادگی می‌كنيم كه دبيرخانه دائمی اين مجمع را در ايران تشكيل دهيم.


وی از پيشنهاد همكاری در زمينه اخبار و اطلاعات به «مجمع گفت‌وگوی همكاری آسيا» نيز سخن گفت و اعلام كرد: پيشنهاد ارتقای فرهنگ آسيا با محوريت موضوع «نقش زنان در ارتقای فرهنگ آسيا» از سوی ايران به اين اجلاس وزرای فرهنگ پيشنهاد خواهد شد، همچنين همكاری دانشگاهی و علمی از ديگر پيشنهادهای ما به اين اجلاس است.


حسينی ادامه داد: از اعضای شركت كننده در اين اجلاس برای حضور در نمايشگاه كتاب دعوت می‌شود، همچنين ايجاد مركز تحقيقات سينمايی و ساخت فيلم‌های مشترك جزو برنامه‌های ما است كه در حال پيگيری هستيم اما به دليل هزينه‌های گسترده ساخت فيلم‌های مشترك اين طرح شتاب كمی دارد.


وی در پاسخ به سؤال يكی از خبرنگاران كه پرسيد آيا وضعيت نسل كشی مسلمانان در ميانمار در اين اجلاس مطرح می‌شود، پاسخ داد: به صورت عام به مسائل كشورهايی مانند ميانمار، افغانستان، پاكستان و ... پرداخته می‌شود.

captcha